خانه » مقاله ها » مقاله های یوگا » یوگا و سلامتی
یوگا و سلامتی

یوگا و سلامتی

تاثیر یوگا بر زانو

زانوها از استخوان ،رباط ، تاندوم و غضروف تشکیل شده است .بدلیل نبودن استخوان در زانوها ، زانوها حساس و آسیب پذیرمی باشند.صدمه دیدن زانوها ،ورم مفاصل ، در رفتگی ، رگ به رگ شدن و ورم زانو که از آسیبهای معمولی زانو می باشند بوسیله فعالیتهای شدید ورزشی بوجود می آید.برای جلوگیری از صدمه دیدن زانو باید به خاطر داشته باشید که در مدت فعالیتهای فیزیکی حرکات گرم کننده و کششهای مناسب داشته باشید و حرکات را درست را انجام دهید. یکی از مواردی که در صدمه دیدن زانوها بسیار موثر است چاقی و اضافه وزن است.برای ورزشکاران صدمه خوردن زانوها بسیار مهم است زیرا زانوها عامل حرکت در هر ورزشی می باشند و سلامت آنها مهم می باشد.

درمان زانوها بستگی به نوع صدمه دیدگی آنها دارد.بعضی از صدمات ممکن است تنها نیازمند آرام شدن درد ، فزیوتراپی و یا تمرینهای ورزشی ساده باشد در صورتی که بعضی از صدمات نیاز به جراحی دارند.

یوگا یکی از راههای درمان زانو در زمان صدمه دیدن محسوب می شود.در زیر به تعدادی از این حرکات درمانی می پردازیم.

آساناها ، به انعطاف پذیری قسمتهای اتصالی کمک می کنند و ماهیچه ها را قوی می سازند.
حرکات یوگا ، اگر با تمرکز بر روی آرایش صحیح استخوانهای پا و قسمتهای متصل صورت گیرد در قوی شدن زانو و همچنین در کاهش صدمات احتمالی زانوها کمک می کنند.

باید توجه داشته باشید که درد کشیدن بهترین راه درمان نیست و حرکات یوگا تنها در زمان بهبودی باید انجام شوند و نه در زمانیکه صدمه وارد شده بر زانو تازه است.این تمرینات تنها راهنمایی برای بهبودی و بهتر شدن سلامت زانوها هستند و قبل از انجام یوگا باید از نظر دکتر خود در خصوص این حرکات آگاه شوید.

 

تاثیر یوگا بر گردن

انسان میلیونها سال برای تقویت ماهیچه های پشت که به ما اجازه راه رفتن و ایستادن می دهند وقت صرف کرده است.اما در این قرنهای گذشته بسیاری از مردم به سمت بی تحرکی رفته اند و در تمام طول روز پشت میز نشسته یا جلوی تلویزیون لم می دهند و کیلومترها بصورت نشسته مسافرت می کنند.
همه این بی تحرکیها عوارض هایی بر روی گردن و ماهیچه های بالا تنه دارند.

وقتی که ما از این ماهیچه ها به اندازه ای که باید استفاده نمی کنیم آنها ضعیف تر و کوتاهتر می شوند.کوتاه شدن ماهیحه ها ی پشت باعث سفت شدن آنها می شود و چرخش خون راکم می کنند و عوارض آن بصورت درد و ناراحتیهایی در اطراف گردن و بالا تنه مشاهده می شوند.از علتهای معمول گردن درد و ناراحتی در بالاتنه ، کشیدگی ماهیچه ها بدلیل حرکات بد ، ورزش نکردن و یا ورزش زیاد است.
در ورزشکاران گردن درد بدلیل ورزش زیاد چیزی معمولیست اما اگر به این درد ها بی توجهی کنند ممکن است صدمات جبران ناپذیری داشته باشد.در اینجا با حرکاتی از یوگا آشنا می شویم که به نرم شدن ماهیچه های سفت شده شما کمک می کنند.این حرکات به بهبود گردن دردهای مزمن نیز کمک می کنند.

 

تاثیر یوگا بر کمردرد

ستون فقرات که در کمر جای دارد یکی از مهمترین بخش های حیاتی بدن انسان به شمار می‌رود. ستون فقرات، ‌تکیه گاه بدن، نخاع و عصبهای نخاعی می‌باشد و مسئول حرکات بدن می‌باشد. بسیاری از مردم، ‌در طول زندگی با انواعی از کمردرد زندگی کرده اند که این درد در دوره های مختلف پیشرفته تر می‌گردد. مشکلات کمر یکی از دلایلی است که به طرز کار افراد چه زن و چه مرد در همه گروههای سنی بستگی دارد. اگرچه، ‌کمردردها می‌توانند بوسیله ورزش و حرکات صحیح بدن قابل پیشگیری باشند.

ستون فقرات تقریباً ۷۵ سانتیمتر طول دارد و از ۳۳ مهره که به ۵ قسمت تقسیم شده اند تشکیل شده اند.

۱- مهره های گردنی
۲- مهره های پشتی
۳- مهره های کمری
۴- استخوان خاجی
۵- استخوان دنبالچه

مهره های گردنی از هفت مهره تشکیل شده اند و در قسمت بالای ستون مهره ها قرار دارد.

۱٫ مهره های گردنی بعنوان قابی برای گردن بکار می‌رود و از سر حمایت می‌کند. این استخوانها انعطاف پذیر می‌باشند. اولین مهره گردنی C1 یا اطلس و دومین مهره C2 یا اکسیس نام دارد.
۲٫ دومین گروه از ستون مهره ها را مهره های پشتی می‌نامند که از ۱۲ مهره تشکیل شده است و در قفسه سینه و یا وسط کمر قرار دارند. استخوانها در مهره های پشتی بوسیله تاندون حرکت می‌کنند و بسیاری از ارگانهای حیاتی را حمایت می‌نمایند.

۳٫ در امتداد مهره های پشتی، مهره های کمری وجود دارد که از ۵ و یا ۶ مهره تشکیل شده است. مهره‌های کمری از دو گروه مهره‌های گردنی و پشتی بلند‌تر است و بیشترین وزن بدن را دارا می‌باشند.

۴٫ زیر مهره های پشتی، ‌استخوان خاجی قرار دارد که یک مهره مثلثی شکل است. این استخوان در کودکی از ۵ مهره تشکیل شده است که بعد از سن ۲۶ سالگی به یک مهره تبدیل میگردد.

۵٫ بعد از مهره های خاجی، استخوان دنبالچه را داریم که آخرین مهره از ستون فقرات می‌باشد. استخوان دنبالچه نیز از ۳ تا ۵ استخوان تشکیل شده است که در بزرگسالی با هم ترکیب می‌شوند. هر مهره، ‌یک دهانه کوچک دارد و بوسیله دیسک بین مهره ای از یکدیگر جدا می‌شوند. دیسکها از سلول دوکی شکل (فیبروسیت) تشکیل شده اند و گرفتن ضربه های ناشی از حرکت در ستون مهره ها، کار آنها می‌باشد.

بیشترین صدماتی که به کمر وارد می‌شود، صدمات ماهیچه ای ـ اسکلتی است که استخوانها، ماهیچه ها، تاندونها و رباطها را درگیر می‌نماید. بنابر تحقیقات انجام شده، منشاء بیشترین کمردردها، ‌ناراحتیهای عصبی است که از ستون فقرات بالا می‌رود و باعث ایجاد تنش در ماهیچه‌ها می‌گردد.

منبع:http://www.ilearnyoga.com/article.php?id=86

باز نشر : آکادمی یوگا مازندران

http://www.yogaacademy.ir

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*