خانه » مقاله ها » مقاله های یوگا » ۶-آموزش یوگا به مبتلایان اسکولیوز
۶-آموزش یوگا به مبتلایان اسکولیوز

۶-آموزش یوگا به مبتلایان اسکولیوز

قسمت ششم

وضعیتهای ایستاده

تریکون آسانا ( وضعیت مثلث ) : در وضعیت مثلث پاها از هم جدا قرار می گیرند و در حالیکه تنه به طرفی دیگر کشیده می شود. به علت اینکه فراگیران شما اسکولیوز دارند ، شما باید به آنها تاکید کنید که کششی که می آورند در هر دو طرف باید متفاوت باشد . هنگامی که کشش به سمت تقعر انجام می شود بر افزایش طول مهره ها تاکید کنید تا فشار دنده ها در آن سمت بدن از بین برود و جلو آمدگی دنده ها در سمت مخالف کاهش یابد . هنگامی که کشش به سمت محدب است روی پیچش تاکید کنید تا در طرفین پشت سطح صافی را ایجاد کند. یوگا

برای مثال ، شخصی با اسکولیوز سینه ای راست باید به سمت چپ کشش بدهد تا طول ستون فقرات افزایش یابد. از فرا گیر بخواهید پاها را حدود یک طول پا بازکند و پنجه پای چپ را به سمت خارج ۹۰ درجه بچرخاند و پنجه راست را تا ۴۵ درجه و تنه را به سمت چپ بکشد و از لگن خم شود و بازوها را از هم دور کند.‬ سپس دست چپش در پشت صندلی قرار گیرد تا دنده ها را در سمت مقعر از هم جدا کند. از او بخواهید دنده های سمت راست را از قسمت وسط ستون فقرات بطرف زمین بیاورد تا هر دو سمت بدن با زمین موازی گردد .‬ به او آگاهی دهید که چطور پایین آوردن دنده های سمت راست باعث باز شدن فشردگی دنده های سمت چپ می شود.‬

شما همچنین می توانید سمت خارج پاشنه پای راست را به دیوار فشاردهید تا در وضعیت ثابت قرار گیرد و کشش را بیشتر کند. اگر شما در جایی تدریس می کنید که طناب دیواری دارد، طناب را به دیوار متصل کنید و آنرا اطراف ساق راست او بپیچانید که راه خوبی برای ایجاد ثبات است . خصوصا” برای افرادی که اسکولیوز کمری دارند.
این تمرین همچنین برای کشش سمت مقابل نیز مهم است و انحراف پشت را در سمت محدب ستون فقرات کاهش میدهد .‬ از فراگیر بخواهید که خارج پاشنه چپ را کنار دیوار قراردهید تا با استفاده از طناب پای چپ را نگه دارد .‬ از او بخواهید درحالیکه پای چپ خود در جای درست قرار می دهد ، لگن را کشش دهد، دست راست را روی پا قرار دهد و دست چپ را روی ساکروم بیاورد؛ درحالیکه دم می گیرد تیغه شانه راست را از گوش دور کند و به سمت بدن بکشد و قفسه سینه را باز کند.‬ سپس از او بخواهید با بازدم از ناف بچرخد. آرنج چپ را به پشت بکشد تا شانه ها با هم همسطح شوند وسروگردن از آن تبعیت کند.

ویرابادرآسانا-  وضعیت جنگجو

یوگا مازندران

این وضعیت پاها و عضلات پسواس و عضلات پشت را تقویت می کند و کشش می دهد. برای فراگیران مبتلا به اسکولیوز بهتر است این وضعیت با کمک چارچوب یا در ستون تمرین شود، تا تنه را دریک خط نگه دارد و متعادل کند.‬ از آنها بخواهید پشت ران را به لبه چارچوب در تکیه دهند . پاشنه جلویی حدود ۲ فوت جلوتر و پای جلویی محکم کنار دیوار قرار گیرد. سپس از آنها بخواهید پاشنه عقبی را به اندازه ۲ فوت عقبتر از لگن چپ قراردهند. لگن باید متقارن باشد و استخوان دنبالچه به سمت زمین بوده و ساکروم کاملا کشیده شود.
به فراگیران آموزش دهید با دم بازوها را تا موازات شانه بالا آورده کف دستها به سمت هم و تا بالای سر بکشند، دنده ها و ستون مهره ها را بالا کشیده از لگن جدا کنند. سپس از آنها بخواهید با بازدم پای چپ را خم کنند و زاویه درستی با ساق پا ایجاد کنند تا موازی زمین باشد و استخوان تیبایی ساق عمود برزمین باشد. از آنها بخواهید ستون مهره ها را بکشند و درهمان زمان پای عقبی را روی زمین فشرده کنند. اگر آنها در آوردن پشت پاشنه به زمین مشکل داشته باشند برای حفظ تعادل کیسه شن زیر پاشنه قرار دهید. آنرا به عقب و پایین به سمت زمین فشار دهید تا به عمق عضله پسواس نفوذ کند.
علاوه بر اینها وضعیتهای ایستاده کمک کننده به اسکولیوز در کتاب چراغ یوگا (Shockon book 1971) اوتیتا پارشواکن آسانا (وضعیت زاویه خارجی )، آردهاچاندرآسانا( وضعیت نیمه ماه )، پارگاسانا (cross beam of a gate pose) آورده شده و سه کشش خارجی عالی برای اسکولیوز که همین مسیر را دنبال می کنند تریکون آسانا، پاریورتا تریکن آسانا (مثلث پیج ) و پاریورتا پارشوانان آسانا (پیچش زاویه خارجی ) . دو پیچش در وضعیت ایستاده برای فراگیران دوره متوسطه بسیار توصیه می شود.

منبع:
Teach yoga for scoliosis
Yogajournal.com
ترجمه : مهدیس بابازاده

باز نشر : آکادمی یوگا مازندران

http://www.yogaacademy.ir

 

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*