رژیم خام گیاهخواری ، تغذیه با مواد خام گیاهی است که طبیعت آن را در برابر اشعه خورشید ساخته و پرداخته و در اختیار بشر قرار دادهاست، بدون این که دخالتی از نظر پختن، حرارت دادن، بو دادن و کنسرو کردن در آن بشود و یا فعل و انفعالات شیمایی در آن انجام گردد تا در نتیجه موجب تغییر حالات فیزیکی یا شیمیایی آن بشود
پژوهشهای جدید نشان میدهد رژیمهای غذایی مبتنی بر گیاهخواری میتواند کلید زندگی طولانی باشد. بر طبق این بررسیها، کاهش مصرف مواد پروتئینی مانند گوشت میتواند روند پیر شدن را در انسان کاهش داده و امید به زندگی را نیز به طور قابل توجهی افزایش دهد. دانشمندان سالهاست که اعتقاد دارند رژیمهای غذایی کم کالری که میزان مصرف کالری در آنها تقریبا ۶۰ درصد رژیمهای امروزی است میتواند منجر به افزایش عمر انسانها شود. بر اساس کشف جدید، مردم بدون نیاز به کاهش میزان کالری که در طول روز مصرف میکنند میتوانند با کمتر مصرف کردن مواد پروتئینی مانند گوشت، مرغ و ماهی و… عمر خود را افزایش دهند.
خام گیاهخواری ترکیبی از گیاهخواری و خام خواری است. در این رژیم غذایی همه غذاها با منشاء حیوانی، و همه غذاهای طبخ شده در دمای بالاتر از ۴۸ درجه سانتیگراد ( ۱۱۸ فارنهایت) حذف شدهاند. خام گیاهخواری شامل سبزیجات خام و میوهها، آجیلها و پوره آنها، حبوبات و جوانههای گیاهی، دانههای گیاهی، روغنهای گیاهی، گیاهان دریایی، رستنیها و میوهای تازهاست. مدلهای مختلف خام گیاهخواری وجود دارد، که شامل خام میوه خواری، آبمیوه خواری، جوانه خواری میشود. گاهی اوقات تعریف خام گیاهخواری به رژیم غذایی با ۷۵ درصد غذاهای خام اطلاق میشود
در این روش تغذیه گوشت و لبنیات و فرآوردههای آن و تخم مرغ به هیچ نوع و صورتی مصرف نمیشود.خام گیاهخواران از مواد محرکه مانند قهوه، چای، الکل، یا سیگار خوداری میکنند و آنها را به کار نمیبرند، غذاهای آنها شامل انواع میوه جات، سبزیجات و یا سالادها، آجیل و خشکبار مانند گردو، پسته، فندق، بادام، کنجد و انواع جوانهها از قبیل جوانه گندم، عدس، ماش، نخود، سویا و مواد قندی نظیر عسل، کشمش، خرما، انجیر و شکر قهوهای و غیرهاست که به صورت خام و طبیعی مصرف مینمایند که میتوان آنها را به صورت غذاهای ترکیبی در آورد و مورد مصرف قرار داد.
غذاهای خام حاوی آنزیم هایی هستند که عمل هضم غذا را در بدن تنظیم می نمایند.
حرارت دادن یا فریز نمودن غذا این آنزیم ها را نابود می کند.
مصرف غذا بدون وجود این آنزیم ها در دراز مدت سبب مسمومیت بدن، زیاده روی در مصرف غذا و در نهایت منجر به چاقی می شود.
به نظر می رسد که غذاهای خام نسبت به غذاهای پخته، مواد مغذی بیشتری دارند.
رژیم غذایی خام گیاهخواری دارای فواید بیشماری است که شامل :
افزایش سطح انرژی و بنیه حیات
شفافیت ، پاک شدن و زیبایی پوست و مو
کمک به کم کردن اضافه وزن بصورت تدریجی
شفافیت ذهن و قدرت تمرکز بالا
تعادل هیجانی و عاطفی
کاهش گرسنگی کاذب
کاهش ریسک دچار شدن به انواع بیماری ها
کمک به بهبود بیماری هایی از قبیل جوش ، آلرژی ، آسم ، آرتروز، سرطان ، یبوست ، دیابت، تبخال، نازایی، عوارض یائسگی ، چاقی مفرط ، مشکلات ناشی از درست کار نکردن غده تیروئید و غیره
رژیم غذایی خام گیاهخواری حاوی میزان کمتری از چربی های اشباع شده ، سدیم و شکر بوده و شامل میزان بالایی از پتاسیم ، منیزیم ، فیبر ، ویتامین A و آنتی اکسیدان ها می باشد. این مناسبات ارتباط مستقیم با کاهش خطر ابتلا به حمله قلبی ، بیماری دیابت و سرطان دارد.
علی رغم اینکه از چه نوع رژیم غذایی در زندگی پیروی می کنید، آیا تصمیم به گیاهخوار یا خام گیاهخوار شدن دارید یا خیر ، برای انتخاب روش درست تغذیه و داشتن بدن و ذهنی سالم باید از انواع غذاها، سبزیجات ، میوه ها ، دانه ها و جوانه هایی که سرشار از مواد مورد نیاز بدن بوده و طبیعت با بخشندگی در اختیار انسان قرار داده ، استفاده کنید. با مصرف هرچه بیشتر گیاهان و مواد غذایی تازه و گنجاندن آنها در رژیم غذایی خود، انرژی بیشتری به بدن خود رسانیده و بنیه حیات خود را بالا می بریم .
منبع : http://www.navayoga.com/articles_more.php?id
باز نشر : آکادمی یوگا مازندران
http://www.yogaacademy.ir