۲-یائسگی

۲-یائسگی

قسمت دوم
علت یائسگی چیست ؟

یائسگی

یائسگی به دلیل مجموعه تغییرات پیچیده ی هورمونی رخ می دهد . یک دختر بچه در زمان تولد حدود ۱-۳ ملیون تخمک دارد که به تدریج در طول زندگی از تعداد آنها کاسته می شود . یک خانم در هنگام یائسگی ممکن است کمتر از ۱۰۰۰۰ تخمک داشته باشد . تنها درصد کوچکی از این تخمک ها در طول تخمک گذاری طبیعی از دست می روند ، بیشتر تخمک ها در فرایندی به نام Atresia می میرند .

یائسگی
هورمون تحریک کننده ی فولیکول FSH، مسئول رشد فولیکول تخمدان (تخمک ها) در اولین نیمه ی چرخه ی ماهانه است . وقتی یائسگی نزدیک می شود ، تخمک ها در برابر FSH مقاوم می شوند و از این رو تولید استروژن پایین می آید . از آنجایی که استروژن یکی از هورمون های اصلی است که اندام های قلب ، رگ های خونی ، استخوان ها ، سینه ها ، رحم ، سیستم ادراری ، پوست و مغز را تحت تأثیر قرار می دهد ، کاهش آن در هنگام یائسگی می تواند موجب بسیاری از علائم قبل ، بعد و در طول یائسگی باشد .

image

به همین دلیل زنانی که تحت عمل جراحی ، رحم شان را برداشته اند ، یائسگی زودرس خواهند داشت ، چون در روند این جراحی ، کل رحم و تخمدان ها برداشته می شوند . زنانی که رحم شان برداشته می شود ولی تخمدان هایشان نگه داشته می شود ، به سرعت یائسه نمی شوند ، هرچند پریود شان متوقف می شود . در هر صورت زنان بزرگسالی که تخمدان هایشان را برداشته اند نیز صرف نظر از این که چقدر جوان باشند، بخاطر جراحی در مرحله یائسگی قرار می گیرند .

مترجم : لادن خضری
تالیف دکتر کوتا چا

From the Desk of Dr. Kotecha

منبع : سایت یوگای علمی نوا

باز نشر : آکادمی یوگا مازندران

http://www.yogaacademy.ir

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*