خانه » مقاله ها » مقاله های عمومی » موسیقی درمانی
موسیقی درمانی

موسیقی درمانی

به نظر می رسد به موسیقی درمانی باید به طور جدی نگاه کرد. شاید تا همین چند سال پیش توجه و اعتماد چندانی به این مقوله جالب توجه در درمان های غیر دارویی نمی شد. اما اکنون موسیقی درمانی و استفاده از نت های دل انگیز موسیقی در بسیاری از مراکز درمانی جهان به عنوان فاکتور مکمل درمانی در نظر گرفته می شود. باور بسیاری از کارشناسان بر این است که دیگر نباید از کار این تکنیک درمانی به راحتی گذشت و حتی باید این جرأت را نیز به خرج داد تا عنوان درمانگر را نیز به فهرست قابلیت های بتهون افزود.

بررسی هایی که به تازگی نتایج آن ها در نشست جامعه علوم عصبی آمریکا منتشر شده است گویای آن است که گروه قابل توجهی از بیماران مبتلا به استرس و افسردگی پس از گوش دادن به ردیف های موسیقیایی سورنات های سوم و پنجم بتهون، در ادامه طول روز از روحیه شادتر و خوشحال تر و در عین حال فعال تری برخوردار بوده اند. در حقیقت می توان با راحتی و اطمینان خاطر گفت که استفاده از موسیقی تأثیر قابل توجهی بر مقابله با سطوح مختلفی از افسردگی و پریشان خاطری دارد.

نکته جالب تر این است که نوع موسیقی نیز در بهبود وضعیت روحی بیمارانی از این دست بسیار مهم و تعیین کننده است. در این بررسی ها مشخص شده است که موسیقی کلاسیک همواره و به رغم گذشت سالیان نسبتا طولانی از تولد آن می تواند در هر عصری تأثیرگذاری قابل توجه خود را بر قدرت فکری و بهبود روحیات افراد نشان دهد.

اکنون که هر روز رازی از رموز حیرت انگیز موسیقی بر ملا می شود ضروری است تا شیوه های استفاده از آن در توسعه تکنیک های درمانی نیز هموارتر شود تا شاید بتوان سهم قابل توجهی از بیماران را بدون نیاز به استفاده از تکنیک های دارویی شیمیایی یا پر هزینه به راحتی درمان کرد.

* کوری بنیس کارشناس سلامت مجلات علمی Popular Science و Scientific American.

ترجمه: فرانک فراهانی

منبع : مجله دانش یوگا

باز نشر : آکادمی یوگا مازندران

http://www.yogaacademy.ir

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*