خانه » مقاله ها » مقاله های یوگا » ۳-درمان کمردرد با یوگا
۳-درمان کمردرد با یوگا

۳-درمان کمردرد با یوگا

قسمت ۳
الگوهای حرکتی
image
انجام منظم تمرینات هاتا یوگا به کنترل الگوهای حرکتی نامناسب که با ایجاد صدمات کوچک، کمر درد را به همراه خواهند آورد کمک می کند. بسته به اینکه نوع الگوی حرکتی نامناسب شما چگونه باشد تمرینات تفاوت خواهد داشت. لوردوسیس عبارت است از تو رفتگی در قسمت پایینی ستون مهره ها و یا ناحیه ی گردن. کی پوسیس یا گوژپشتی عبارت است از ایجاد انحنایی بزرگ در مهره های بالای سینه ( دور شانه ها ) و ایجاد گودی در ناحیه ی گردن. اسکولیوسیس هم عبارت است از منحنی هایی از پهلو به شکل C یا S که از پشت دیده می شوند. بسیاری از مردم پاهای کوتاهی دارند و یا اینکه ناحیه ی ستون فقراتشان صاف است. این عده صدمات و کمر درد مخصوص به خود را دارند.
image
image
قانون تمرین برای اصلاح حرکات
کمردرد
تمرینات جهت اصلاح مشکلات ساختاری در مفاصل و ستون مهره ها انجام می شوند. ممکن است خاصیت درمانی و یا پیشگیرانه داشته باشند. این تمرینات کشش مناسبی به ماهیچه ها داده و از آسیب ها جلوگیری می کنند. به این ترتیب ماهیچه ها به مفاصل اجازه ی حرکت و روانسازی را می دهند. “تن” عبارت است از فشار وارده بر ماهیچه در زمان استراحت. هر چقدر که این فشار بیشتر باشد شما کمتر می توانید ماهیچه تان را کشش دهید چون ماهیچه ای که تن بیشتری داشته باشد کوتاهتر می شود. چنین ماهیچه ای به ظاهر قوی بنظر می رسد اما کشش کامل برایش مقدور نیست. در چنین حالتی مفاصل از پس هر نوع حرکتی برنمی آیند.از سوی دیگر ماهیچه های ضعیف تر بلند تر اند. ماهیچه های جفت از نظر اندازه و قدرت یکسان هستند. به عنوان مثال چنانچه ورزشکاران روی عضلات خم کننده ی بازوها بیشتر از عضلات صاف کننده کار کنند ممکن است در باز کردن کامل بازوها دچار مشکل شوند.
اصلاح وضعیت های ایستاده
image
تمرین کنید که زمان ایستادن در حالیکه صاف هستید عضلاتتان را شل کنید:
حدود ده سانتیمتر پاها را از هم دور نگه دارید. تمرکزتان را بر روی کف پا قرار داده و خودتان را به آرامی بر روی پنجه و پاشنه به جلو و عقب حرکت دهید. حالا به حالت ایستاده بازگشته و سطح زمین را با هر دو پا حس کنید. در اینحالت در حالیکه پاهایتان را به زمین چسبانده اید اجازه دهید بدنتان به صورت طبیعی با وزن خود به جلو و عقب و چپ و راست بچرخد .
زانوها تان را قفل نکنید و کاسه ی زانوها را بالا بکشید. اگر زانوها قفل می شوند کمی رانها را به سمت بیرون بچرخانید و باسن را سفت کنید.
( این تمرین را می توانید در وضعیت نشسته هم انجام دهید) حالا لگن را به عقب و جلو هل دهید. نقطه ی تعادل خود را پیدا کرده و به ستون مهره ها اجازه دهید که گرد و صاف شود.
در حالیکه دستها را شل کرده اید شانه ها را بالا و پایین بکشید.
سرتان را به چپ و راست بکشید تا گوشها به بالای شانه رسیده و سر تا حدی قسمت بالایی گردن را لمس کند.
تصور کنید طنابی به شما وصل شده و کسی شما را از سر وبیرون شانه ها به بالا می کشد. حالا اگر این طناب قطع شود چه وضعیتی خواهید داشت؟
نکات عمومی و حرکات را در قسمت بعد ملاحظه بفرمایید.
مترجم:علیرضا محلو
منبع: سایت بیهار
Yoga and the Management
of Back Pain

باز نشر : آکادمی یوگا مازندران

http://www.yogaacademy.ir

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*