خانه » مقاله ها » تغذیه » طرز تهیه آش شلغم بدون گوشت
طرز تهیه آش شلغم بدون گوشت

طرز تهیه آش شلغم بدون گوشت

آش شلغم یکی از انواع آش های ایرانی و بسیار پر خاصیت می باشد. این آش می تواند تنوعی برای خوردن شلغم و بهره بردن از خواص بی نظیر آن باشد. شلغم سرشار از ویتامین C بوده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. در نتیجه برای سرماخوردگی بسیار مفید است و می تواند بدن شما را در برابر ویروس ها مقاوم کند.

آش شلغم برای سرماخوردگی بسیار مناسب است. در حالی که طعم بی نظیر و دلچسبی دارد، مانند یک داروی قوی اثر می کند. این آش خوشمزه را می توانید با کوفته ریزه تهیه کنید. آش شلغم با گوشت، شکل مجلسی تری دارد و در فصل زمستان برای سرو پیش غذا مناسب است. 

مواد لازم برای آش شلغم بدون گوشت :

 شلغم نگینی خرد شده۵۰۰ گرم 
 عدس یا ماش نصف پیمانه
 نمک، فلفل و زردچوبهبه میزان لازم 
 برنج نیم دانهنصف پیمانه 
 پیاز بزرگ۲ عدد 
 اسفناج، گشنیز، تره و جعفری (سبزی آش) 350 گرم پاک شده
 آب یا عصاره ی گوشت۸ تا ۱۰ لیوان 

برای طرز تهیه آش شلغم بدون گوشت:

ابتدا پیازها را رنده کنید و آن را با روغن سرخ کنید، سپس به آن کمی زردچوبه اضافه کنید، سپس به آن عدس یا ماش را اضافه کنید و بگذارید بجوشد زمانی که عدس یا ماش نیم پز شدند برنج نیم دانه را اضافه کنید اگر آب آن کم شده بود آب گوشت یا عصاره ی گوشت را با آب جوش به آش اضافه کنید.

در این مرحله سبزی و شلغم های خرد شده را اضافه کنید. سپس نمک آن را بچشید و مقداری نمک و فلفل و اگر لازم بود زردچوبه به آن اضافه کنید و اجازه بدهید آش شلغم جا بیفتد.

سپس داخل ظرف مورد نظر بریزید و آن را با نعنا داغ و کشک تزیین کنید.

نکاتی برای پخت آش شلغم:

 می توانید آب گوشت و یا عصاره ی گوشت را حذف کنید.

 اگر سرما خورده اید از ۱ عدد پیاز بزرگ استفاده کنید و آن را خیلی کم تفت بدهید تا بی رنگ شود و آن را به هیچ عنوان سرخ نکنید. از نعنا داغ هم استفاده نکنید.

 بعضی افراد از لپه به جای عدس یا ماش استفاده می کنند این کاملا سلیقه ای است.

 برای پخت آش شلغم می توانید شلغم ها را پوست بگیرید یا با پوست خرد کنید.

باز نشر : آکادمی یوگا مازندران

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*