آش شلغم یکی از انواع آش های ایرانی و بسیار پر خاصیت می باشد. این آش می تواند تنوعی برای خوردن شلغم و بهره بردن از خواص بی نظیر آن باشد. شلغم سرشار از ویتامین C بوده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. در نتیجه برای سرماخوردگی بسیار مفید است و می تواند بدن شما را در برابر ویروس ها مقاوم کند.
آش شلغم برای سرماخوردگی بسیار مناسب است. در حالی که طعم بی نظیر و دلچسبی دارد، مانند یک داروی قوی اثر می کند. این آش خوشمزه را می توانید با کوفته ریزه تهیه کنید. آش شلغم با گوشت، شکل مجلسی تری دارد و در فصل زمستان برای سرو پیش غذا مناسب است.
مواد لازم برای آش شلغم بدون گوشت :
شلغم نگینی خرد شده | ۵۰۰ گرم |
عدس یا ماش | نصف پیمانه |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
برنج نیم دانه | نصف پیمانه |
پیاز بزرگ | ۲ عدد |
اسفناج، گشنیز، تره و جعفری (سبزی آش) | 350 گرم پاک شده |
آب یا عصاره ی گوشت | ۸ تا ۱۰ لیوان |
برای طرز تهیه آش شلغم بدون گوشت:
ابتدا پیازها را رنده کنید و آن را با روغن سرخ کنید، سپس به آن کمی زردچوبه اضافه کنید، سپس به آن عدس یا ماش را اضافه کنید و بگذارید بجوشد زمانی که عدس یا ماش نیم پز شدند برنج نیم دانه را اضافه کنید اگر آب آن کم شده بود آب گوشت یا عصاره ی گوشت را با آب جوش به آش اضافه کنید.
در این مرحله سبزی و شلغم های خرد شده را اضافه کنید. سپس نمک آن را بچشید و مقداری نمک و فلفل و اگر لازم بود زردچوبه به آن اضافه کنید و اجازه بدهید آش شلغم جا بیفتد.
سپس داخل ظرف مورد نظر بریزید و آن را با نعنا داغ و کشک تزیین کنید.
نکاتی برای پخت آش شلغم:
• می توانید آب گوشت و یا عصاره ی گوشت را حذف کنید.
• اگر سرما خورده اید از ۱ عدد پیاز بزرگ استفاده کنید و آن را خیلی کم تفت بدهید تا بی رنگ شود و آن را به هیچ عنوان سرخ نکنید. از نعنا داغ هم استفاده نکنید.
• بعضی افراد از لپه به جای عدس یا ماش استفاده می کنند این کاملا سلیقه ای است.
• برای پخت آش شلغم می توانید شلغم ها را پوست بگیرید یا با پوست خرد کنید.