خانه » مقاله ها » مقاله های یوگا » خصوصیات و فواید حرکات ایستاده یوگا
خصوصیات و فواید حرکات ایستاده یوگا

خصوصیات و فواید حرکات ایستاده یوگا

انسان در طی شبانه روز , ساعات بیشماری را روی پای خود ایستاده است. هر جند که در قرن بیست و یکم احتمال اینکه بیشتر در حال نشسته به سر بریم تا ایستاده واقعیتی ملموس است. به همین دلیل ایستادن مخصوصا درست ایستادن شروع و آغاز سلامتی و رفاه بدنی و حتی روانی هر انسانی می باشد.

ایستادن را بیاموزیم که لازمه آن برقراری یک ارتباط عمیق و بنیادین با عنصر خاک می باشد.

در واقع باید آگاه شویم و بیاموزیم که در روی کره خاکی , زادگاه جماد , نبات و موجودات زنده برای استوار بودن نیاز به ریشه ای عمیق در خاک و یا زمین داریم.

این حرکان قدرت , استقامت , نرمش و حفظ تعادل را در بدن افزایش می دهند و موجب می شوند که این عنصر بنیادین را تجربه نموده و برای تعادل بیشتر ساختار فیزیکی با میدان گرانشی و نیروی جاذبه ستیز ننموده و حتی همسو شویم.

دستاوردهای حرکات ایستاده طیف گسترده ای را تشکیل می دهند که نه تنها موجب سلامتی بدن می شوند , بلکه در سطوح عمیق تر نافذ بوده ,انرژی های بالقوه بدن را جاری نموده و لذا موجب تعادل ذهنی – روانی نیز می شوند.

یکی دیگر از موارد قابل ذکر که هنگام یادگیری آساناهای ایستاده تجربه نموده و می آموزیم , سه محور و سه صفحه اصلی بدن می باشد و مشاهده محور یا صفحه تقارن بدن.

با مقایسه اعضای متقارن در چپ و راست , احتمالا تعجب خواهیم نمود که چه اختلافاتی در دو طرف بدن ما بوجود آمده اند.برای مثال شانه راست بالاتر از شانه چپ قرار دارد و یا قوزک پای راست ما بالاتر از قوزک پای چپ مستقر شده است.چنانچه به کاوش ادامه دهیم ,خواهیم دید که کدام طرف عضله خاص کوتاه تر از طرف مقابل بوده و لذا موجب تغییر محل عضو مربوطه شده است.بدین ترتیب با انجام تمرینات درست سعی می کنیم با کشش های مناسب رفع کوتاهی عضله را نموده تا عضو به جایگاه اصلی خود باز گردد. توجه داشته باشیم که در حرکات ایستاده ای که تنه یا چنانچه دقیق تر بگوییم ستون فقرات به جلو خم می شود, باید در وهله اول مکانیسم حرکت را یاد گرفته و آن را درک تجربی نماییم.

در زیر به پاره ای از خصوصیات و فوائد حرکات ایستاده اشاره می شود:

– عیوب و تغییر فرم را در ساختار استخوانی بدن مانند کف پا , قوزک , ساق پا , زانو , ران , لگن , ستون فقرات , قفسه سینه , کتف , شانه ها , بازو , آرنج , ساعد , مچ و انگشتان دست اصلاح می نمایند و موجب نرم شدن و رفع خشکی مفاصل این اعضا می گردند و بنابراین  باعث قدرت و آزادی حرکت در مفاصل می شوند.

– این وضعیت ها عضلات و رباط های مربوطه را کشیده , بلندتر , توانمند و قوی مینمایند.

– تجربه احساس های بدنی مانند کشش , انبساط , انقباض و فشردگی , پیچش و وانهادگی را در حین انجام حرکات میسر و عملی می سازند. تجربه این احساس ها به ما کمک می نمایند تا شناخت از بدن و آگاهی در بدن را پیدا تماییم و سرحدهای فیزیکی خود را شناسایی نموده و به وراء آن برویم.

– بالا بردن نرمش بدن (flexibility)  و بهبود حرکات بدنی.

– بدن را برای حرکات ظریف و پیشرفته تر آماده می نمایند.

– تقویت عضلات , مخصوصا غضلات ستون فقرات , قفسه سینه , لگن , شکم و پاها.

– چربی شکم و باسن و همچنین اضافه وزن را کم می کنند.

– کشیدگی و بلند شدن عضلات کف لگن و بهبود دردهای کمری.

– فعال نمودن سوخت و ساز بدن .

– موجب هوشیاری و آگاهی در بدن شده و اراده , استقامت و بردباری را تقویت می نمایند.

– تحریک و هماهنگ نمودن کلیه سیستم ها و دستگاه های بدن مانند گوارشی و دفعی , تنفسی , گردش خون , لنفاوی , تناسلی و عصبی.

– توجه داشته باشید که بعضی از خصوصیاتی که در بالا مطرح گردید منحصر به آساناهای ایستاده نمی شوند وگروه های دیگر را نیز شامل می شوند.

تالیف : کمیته آموزش انجمن ورزش یوگا

منبع : آکادمی یوگا مازندران

http://www.yogaacademy.ir

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*