هل ؛ گیاهی است از خانواده زنجبیل ، علفی و پایا که از ریزوم های آن هر ساله شاخه های زیادی به ارتفاع تا ۵ متر می روید . برگ ها نوک تیز و منتهی به غلاف بزرگ هستند که به صورت متناوب بر روی ساقه ها قرار می گیرند . در پهنک برگ هل یک رگبرگ اصلی وجود دارد که از آن رگبرگ های فرعی به صورت شانه ای جدا می شوند .گل ها به صورت سنبله یا گرزن ، میوه ها به صورت پوشینه نا شکوفا بوده و هر میوه حاوی چند دانه است که بویی قوی و طعمی مطبوع دارد .از نظر طب ایرانی طبیعتی گرم و خشک دارد . هل کالری ناچیزی دارد ولی سرشار از مواد معدنی مختلف، ترکیبات ضد سرطانی و فیبر است. از مغز و پوست آن برای درمان و معطر ساختن غذاها و پختن شیرینی استفاده میشود. جویدن دانههای آن پس از صرف غذا به هضم و گوارش بهتر غذا کمک میکند و میتواند بوی نامطبوع دهان را از بین ببرد.خواص گرمابخشی دارد ،مصرف آن تب را پایین میآورد و ترشی معده را برطرف میکند و معده و رودهها را تقویت می نماید هل همچنین کلیه ها را تقویت می کند و ... ادامه مطلب »
رژیم غذایی مناسب برای انواع گروه خونی
اگر شما همچنان به رژیم غذایی مناسب برای گروه خونی علاقهمند هستید و میخواهید بر این اساس برنامه غذایی تعیین کنید، میتوانید از نکات راهنمای زیر کمک بگیرید. گروه خونی O افراد دارای گروه خونی O باید از مصرف گندم، محصولات لبنی و کافئین خودداری کنند. در عوض، استفاده از این مواد غذایی به آنان توصیه میشود: میوهها، سبزیها و گوشتهای بدون چربی و ترجیحا ارگانیک. گروه خونی A افراد دارای گروه خونی A باید بنیان رژیم غذایی خودشان را براساس مواد غذایی گیاهی تعیین کنند. در نتیجه اضافه کردن سویا، غلات و سبزیها به رژیم غذایی آنان ضرورت دارد. مصرف مواد غذایی طبیعی و ارگانیک نیز برای آنان مهم است. گروه خونی B افراد دارای گروه خونی B میتوانند از همه گروههای غذایی استفاده کنند. با این حال، خودداری از مصرف این مواد غذایی برای آنان بهتر است: ذرت، گندم، عدس، گوجهفرنگی، بادامزمینی، کنجد و مرغ. در عوض، آنان باید میزان استفاده از این مواد غذایی را افزایش بدهند: تخممرغ، محصولات لبنی کمچرب، گوشت بره و گوشت گوسفند. گروه خونی AB این افراد باید استفاده ازغذاهای دریایی مانند ماهی سالمون و همچنین محصولات لبنی و سبزیهای تیره را افزایش بدهند. پرهیز از مصرف کافئین و گوشتهای فرآوریشده و دودی ... ادامه مطلب »
سنگ های صفراوی را با مصرف ترب سیاه رفع کنید
ترب سیاه یکی از گیاهان دارویی است که دارای خواص سم زدایی می باشد. اگر ترب سیاه را به همراه غذاهای چرب میل کنید، باعث از بین بردن چربی ها می شود. یکی از داروهای مفید برای بیماران مبتلا به سنگهای صفراوی، ترب سیاه است؛ ترب سیاه، سم زدای خوبی است و ترب سفت و سالم بدون لک بخرید و همراه غذا گاهی میل کنید, گاهی چند برش ترب سیاه همراه غذا، میل کنید بهخصوص در هنگام صرف غذاهای چرب چرا که چربیها را پاک میکند. برای رفع سنگهای صفراوی، یکی از سه روش زیر را استفاده کنید: ۱. آب ترب سیاه رنده شده را که یک قاشق غذاخوری شکر به آن اضافه کرده و مصرف کنید. ۲. شربت ترب سیاه را مصرف کنید به این ترتیب که قسمت داخلی یک ترب سیاه بزرگ را به نحوی خالی شود که مقدار کافی آب در آن جا بگیرد؛ بعد سوراخ کوچکی در ته آن به وجود میآورند به طوری که آب درون حفره بتواند به تدریج از آن خارج شود، پس از انجام این کار، مقدار کمی آب و شکر وارد حفره ترب کنید و ترب را در دهانه ظرفی جای دهید به نحوی که آب درون حفره ترب بهصورت قطرهقطره از راه ... ادامه مطلب »
تغذیه در ورزش یوگا
اگر شما نیز از طرفداران ورزش یوگا هستید باید بدانید که بعضی از خوراکیها را نباید قبل از یوگا خورد. در این مقاله این خوراکیها را معرفی میکنیم. مربیان یوگا معمولا به شاگردانشان میگویند که حداقل ۲ ساعت قبل از کلاس، چیزی نخورند. این منطقی بنظر میرسد، چون وجود غذا در شکمتان در هنگامیکه وارونه میایستید، پیچ و تاب میخورید، و خم میشوید، نه تنها ناراحت کننده است، بلکه تمام آن حرکات، خون را از دستگاه گوارش شما دور کرده و روند هضم تقریبا متوقف میشود. اما اگر واقعا مجبور باشید قبل از یوگا چیزی بخورید، اگر متابولیسم سریعی داشته باشید، ۲ ساعت، زمانی است طولانی. بهترین کاری که میتوانید انجام دهید، پرهیز از مواد غذایی سرشار از چربیهای کندرو و پروتئین هاست. در اینجا لیستی از۴ ماده غذایی که باید از آنها اجتناب کنید و برخی از جایگزینهایی که بدن شما بطور موثرتری هضم خواهد کرد را بیان میکنیم. آجیلها و دانهها در حالیکه آجیلها و دانهها، بسیار مغذی و مقوی هستند، اما سرشار از چربی و پروتئین بوده و به احتمال زیاد هنگامیکه بدنتان به جریان خون نیاز داشته باشد، بصورت هضم نشده در معده باقی میمانند. بجای آنها از یک مشت تمشک تازه که بسیار سادهتر هضم میشود استفاده کنید. غذای سرخ شده همهی ما ... ادامه مطلب »
خواص زردآلو
زردآلو دارای طبیعتی سرد و تر است که البته نوع شیرین آن خاصیت گرمتری دارد. این میوه مقوی و لذیذ سرشار از ویتامینهای A، C و گروه B است و مواد معدنی مختلفی شامل کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، گوگرد، سدیم و مقدار کمی مس، آهن و روی می باشد. از خواص زردآلو: ۱ . محافظت از کبد : کبد علاوه بر اینکه بزرگترین عضو داخلی در بدن انسان است، یکی از مهمترین ارگان های بدن نیز می باشد. کبد عملکردهای بسیاری دارد از از تولید پروتئین هایی که به لخته شدن خون کمک می کند تا شکستن چربی ها برای تولید انرژی از وظایف این ارگان حیاتی می باشد. برخی تحقیقات نشان می دهد که میوه زردآلو باعث سلامت کبد شما می شود و حتی ممکن است از بیماری کبد محافظت کند. در یک مطالعه حیوانی که در مجله تغذیه بریتانیا منتشر شده بود، زردآلو قادر به محافظت در برابر آسیب کبدی و همچنین کبد چرب بود ؛ شرایطی که در اثر انباشته شدن چربی ها در کبد ایجاد می شود. مصرف یک رژیم ضد التهابی، کاهش سطح استرس و فعالیت بدنی بیشتر باعث بهبود فعالیت کبد شما می شود. ۲ . غنی از آنتی اکسیدان : زردآلوها علاوه بر دارا بودن مواد مغذی مهم ، غنی از آنتی اکسیدان ها نیز هستند. آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که از شما در برابر ... ادامه مطلب »
طرز تهیه کوکوی شیرین
اگر می خواهید کوکویی شیرین تهیه کنید پیشنهاد ما کوکوی ذرت و سیب زمینی است این کوکو با سس مخصوص باید سرو شود که دستور تهیه آن را نیز در ادامه مطلب برایتان آورده ایم مواد لازم برای کوکو: سیب زمینی خام (درشت رنده شده): ۲ عدد بزرگ ذرت (کنسروی): ۲۵۰ گرم تخم مرغ: ۴ عدد پیازچه(خرد شده): ۶ عدد آرد سوخاری: ۵۰ گرم ادویه گارام ماسالا: ۳ قاشق غذاخوری طرز تهیه: تخم مرغ ها را هم بزنید. آب سیب زمینی را گرفته، با ذرت، تخم مرغ، پیازچه، آرد سوخاری و گارام ماسالا مخلوط کنید. در تاوه مقداری روغن داغ کنید. یک قاشق از خمیر آماده شده را در روغن ریخته و هر دو طرف کوکو را سرخ کنید. به همین ترتیب همه ی کوکوها را سرخ کنید و روی دستمال کاغذی آشپزخانه بگذارید تا روغن اضافه شان گرفته شود. در حین پخت، هر وقت روغن تابه تمام شد، مجددا” مقداری دیگر روغن بریزید. مواد لازم برای دیپ: ماست چکیده: ۱۵۰ گرم برگ نعنا (خردشده): ۲ قاشق غذاخوری سس کچاپ شیرین: ۲ قاشق چایخوری برای تهیه ی دیپ، تمام مواد را خوب با هم مخلوط کنید. منبع : مجله پزشکی دکتر سلام باز نشر : آکادمی یوگا مازندران ادامه مطلب »
کاهش خروپف
چه چیزی باعث خروپف می شود؟ مقدار رسوب مخاطی در گلو و بینی باعث خروپف می شود . یکی از ساده ترین راه برای متوقف کردنخروپف نوشیدن این آب میوه سالم است مواد لازم: ۲ عددسیب ۲ عددهویج ۱/۴ عددلیمو به اندازه یک بند انگشت زنجبیل آماده سازی: همه مواد را در آبمیوه گیری بریزید. بخاطر داشته باشید بسیاری از غذاها خروپف را بدتر میکند، بنابراین برای جلوگیری از خروپف از این مواد نخورید: الکل شکلات بیش از حد مواد غذایی بیش از حد سرخ شده در روغن مواد غذایی که در آن از آرد زیاد استفاده شده مواد غذایی فرآوری نوشیدن آب بسیار خوب است منبع : مجله پزشکی دکتر سلام باز نشر :آکادمی یوگا مازندران http://www.yogaacademy.ir ادامه مطلب »
از مصرف این ۳ ماده غذایی خودداری کنید
غذاهای سرخ شده با روغنهای مانده موادی که با روغنهای چند بار مصرف سرخ میشوند مانند مرغ سوخاری استیک و غیره شامل این نوع مواد میشود که باید جزء غذاهایی باشند که نباید خورده شوند. علاوه بر این به میزان بالایی از چربی و کالری موجود در این غذاها نیز وجود دارد، اما مشکل اساسی این است که این مواد دارای سطوح بالایی از چربیهای اشباع نشده است. این مواد زمانی شکل میگیرد که محصولات حیوانی برای مدت زمان طولانی در دمای بالا پخته میشوند. در عوض میتوانید از غذاهای کبابی که بدون روغن پخته میشوند، استفاده کنید. پنیر پیتزا و سوسیس و کالباس شامل مواد ناسالم عبارتند از: نیترات، نیتریت و پخت و پز در دماهای بسیار بالاست. این مواد از گوشتهای مانده و با کیفیت بد تولید میشود و حاوی مقادیر بالایی از چربیهای اشباع شده است. نیترات و نیتریت در گوشت فرآوری شده یا طبیعی میتوانند به عنوان عنصر سرطانزا در معرض گرمای زیاد قرار گیرند. غلات صبحانه شیرین مواد غیربهداشتی موجود در این مواد غذایی عبارتند از کربوهیدراتهای تصفیه شده و شکر هستند. شکر باعث تخریب بدن میشود. خوردن مقدار زیادی از این ماده سفید منجر به چاقی که اغلب علت مشکلات دیگر مانند دیابت و بیماری قلبی ... ادامه مطلب »
کوفته سیب زمینی و نخود
این فلافل نیست طعم و مزه آن با فلافل خیلی فرق دارد کسانی که حبوبات دوست دارند این کوفته را هم خیلی دوست خواهند داشت اگر حبوبات دوست ندارید امکان ندارد این کوفته را دوست داشته باشید بچه هایی که نخود دوست ندارند می توانید این کوفته را به آنها بدهید این کوفته تنها عیبی که دارد سرخ کردن آن است مواد لازم: نخود ۱,۵ لیوان سیب زمینی ۲ عدد بلغور ریز ۱ استکان جعفری و شوید مقداری نمک و فلفل سیاه و پاپریکا آرد برای غلطاندن کوفته روغن مایع برای سرخ کردن طرز تهیه : نخود را از شب قبل خیس می کنیم روز بعد آبش را دور ریخته و تا وقتی نرم شود می پزیم دوباره آبش را خالی می کنیم و دریک کاسه می ریزیم در ربوت سیب زمینی پخته و نخود را ریخته مخلوط میکنیم و بلغور را میریزیم جعفری و شوید را هم می ریزیم نمک و فلفل و پاپریکا ریخته و همه مواد را خوب مخلوط میکنیم به شکل کوفته درست می کنیم در آرد آغشته کرده و درروغن سرخ می کنیم و گرم سرو میکنیم باز نشر : آکادمی یوگا مازندران http://www.yogaacademy.ir ادامه مطلب »
۵ خواص بی نظیر خار مریم برای سلامتی
خار مریم یک نوع گیاه درمانی است که برای درمان بسیاری از بیماری ها و مشکلات جسمی به کار می رود. با مصرف خار مریم می توانید کلسترول را نیز کاهش دهید و همچنین مصرف آن باعث کاهش وزن می شود. ۵ فواید درمانی خار مریم را در این مقاله آماده کرده ایم. پیشنهاد می کنیم که حتما این مقاله را مطالعه کنید. با ما همراه شوید. ۱ کاهش کلسترول بالا بودن سطح کلسترول به بروز مشکلاتی در سلامت قلب و افزایش احتمال ابتلای فرد به سکته مغزی منجر میشود. مطالعه انجام گرفته در سال ۲۰۰۶ نشان داد خار مریم نقش حائز اهمیتی در پایین نگه داشتن سطح کلسترول دارد. ۲- محدود کردن پیشرفت سرطان این گیاه میتواند از پیشرفت برخی انواع سرطان جلوگیری کند. ۳- کمک به حفظ سلامت استخوانها خار مریم نقش اساسی در حفظ سلامت استخوانها بازی میکند. در سال ۲۰۱۶ آزمایشاتی انجام گرفت که نشاندهنده نقش این گیاه در جلوگیری از فرسایش استخوان بوده است. ۴- بهبود قدرت شناختی نتیجه مطالعه انجام گرفته در سال ۲۰۱۵ حاکی از آن است که گیاه خار مریم مقاومت بدن در برابر استرس اکسیداتیو را افزایش میدهد. استرس اکسیداتیو عامل اصلی بیماری آلزایمر است. ۵- تقویت سیستم ایمنی خار مریم واکنش ایمنی بدن را ... ادامه مطلب »
۷ نکته برای افزایش تاثیر ورزش
۱ـ تغذیه سالم داشته باشید همه متخصصان ورزش معتقدند که تغذیه در کنار ورزش بسیار اهمیت دارد. غذا سوخت بدن شما به هنگام ورزش را تامین میکند. سعی کنید غذاهای ارگانیک مصرف کنید و رژیم غذایی متعادل داشته باشید. در رژیم غذایی خود میوه و سبزیجات را بگنجانید. ۲ـ خود را از قبل آماده کنید هر ورزشی که میکنید از قبل خود را برای آن آماده کنید. حتی تغذیه خود را نیز از قبل مطابق فعالیت خود تنظیم کنید. ۳ ـ وعدههای غذایی را بیشتر کنید بسیاری از افراد وزن کم نمیکنند چون برنامه غذایی درستی ندارند. به جای سه وعده غذا پنج وعده غذای کوچکتر در طول روز داشته باشید بدین ترتیب سوخت و ساز بدن شما افزایش مییابد. ۴ـ به میزان غذای خود دقت کنید اگر وعدههای غذایی خود را زیاد کنید باید به میزان غذاهای خود دقت کنید. مطمئن شوید که میزان گوشت یا مرغ در هر وعده بیش از یک کف دست نباشد. میزان اسپاگتی و باستا نیز پیش از یک مشت نباید باشد. ۵ـ هدفمند غذا بخورید هر چیزی که میخورید باید ارزش غذایی داشته باشید. این غذا باید سوخت بدن شما برای ورزش را تامین کند. ۶ ـ ضربان قلب را کنترل ... ادامه مطلب »
شب یلدا با غذای خوشمزه
خورش انار (ناردون) با مرغ غذای شب چله شمالی ها مرغ را کمی سرخ کرده و با ۲ لیوان آب به مدت ۱/۵ ساعت روی حرارت ملایم قرار داده تا بپزد. پیاز را خرد کرده و در روغن طلایی می کنیم. دانه های انار را در آن تفت می دهیم تا آب انار کشیده شده و خورشت به روغن بیفتد. در صورت قرمز نبودن انارها رب گوجه را اضافه کرده، نمک و ادویه جات را داخل آن می ریزیم. در کنار مرغ یا گوشت پخته شده قرار می دهیم.توجه داشته باشید که تنها کمتر از یک پیمانه آب داخل خورش باقی مانده باشد.خورش را بدون گذاشتن درپوش قابلمه ( زیرا دانه های انار سفید خواهند شد) به مدت نیم ساعت روی حرارت ملایم نگه می داریم تا اصطلاحاً جا افتاده و کاملاً به روغن بیفتد. غلظت خورش مانند فسنجان باشد. در صورت تمایل می توانیم بادمجان های سرخ شده را هم در کنار آن قرار دهیم. باز نشر : آکادمی یوگامازندران http://www.yogaacademy.ir ادامه مطلب »
فواید بی نظیر عسل
پزشکان به ورزشکاران توصیه میکنند برای گرفتن نتیجه بهتر و رسیدن به تناسب اندام حتما از عسل در برنامه رژیم غذایی خود زیاد استفاده کنند. عسل به دلیل آنتی اکسیدان های بالایی که دارد باعث افزایش در حجم عضلات شده و به سالخوردگان کمک میکند که دچار پوکی استخوان نشوند. عسل به دلیل خاصیت ضد میکروبی که دارد خوراکی پر خاصیت است که باعث عضله سازی بدن شده و از استهلاک و شل شدن بافت بدن جلوگیری میکند. بررسیها نشان میدهد عسل به سلامت پوست بسیار کمک میکند و خاصیت ضد پیری فوقالعادهای دارد. عسل باعث خون سازی در بدن شده و مسکنی برای دردهای عضلانی ورزشکاران به حساب میآید. خوردن مقداری مشخص عسل در روز به تمام افراد در تمام سنین کمک میکند که بتوانند عضلات اندام خود را تقویت کنند و به پرورش هر چه بیشتر آن کمک کنند. باز نشر : آکادمی یوگا مازندران http://www.yogaacademy.ir ادامه مطلب »
سم زدایی بدن
سم زدایی بدن برای عموم افراد، حتی کودکان که در معرض آلودگی های ناشی از زندگی در شهر های بزرگ میباشند حداقل ماهی یک بار توصیه می شود. به ویژه برای : افرادی که تمایل به کاهش وزن وسایز دارند . افرادی که با مشکل کند شدن سوخت وساز بدن مواجه هستند. افرادی که با رژیم های مختلف وناسالم چندین بار وزن کم کرده ودوباره برگشت وزن داشته اند . افرادی که با وجود رعایت برنامه کاهش وزن استوپ کرده اند . افراد سیگاری . افرادی که ورزش نمیکنند. افرادی که در طول روز در معرض ترافیک هستند . افرادی که در محل های آلوده کار میکنند مانند کارکنان پمپ بنزین ها . افرادی که مدت طولانی در روز در خیابان هستند مانند ماموران پلیس. افرادی که به مدت طولانی با موتور در شهر تردد دارند . افرادی که در طول روز دچار خستگی ،سردرد،کم شدن انرژی بدن ویا بی حالی وکسالت میشوند . افرادی که دچار گرفتگی های عضلانی وکوفتگی بدن هستند. افرادی که دارای اسید اوریک واوره بالا هستند . افرادی که فست فود وسوسیس وکالباس ویا غذای آماده وکنسرواستفاده میکنند . افرادی که مداوم از رنگ مو ولوازم آرایشی استفاده میکنند . افرادی که داروهایی را به ... ادامه مطلب »
بیست نکته تغذیه ای در ورزش
۱- غذاهای روزانه را حداقل در پنج وعده میل نمائید. ۲- غذا را خیلی داغ و یا خیلی سرد میل نکنید. ۳- غذا را خوب بجوید تا هضم آن را در معده تسهیل نمائید. ۴- از خوردن قسمتهای سوخته غذا پرهیز نمائید. ۵- از خوردن چربی ، غذاهای خیلی چرب ، پر روغن و همچنین از خوردن کره زیاد اجتناب نمائید. ۶- از غذاهای سرخ شده و کلا” سرخ کردنی پرهیز نمائید. ۷- در خوردن شیرینی جات و مواد قندی افراط ننمائید ۸- حداقل در سه وعده از وعده های روزانه شما می باید از مواد پروتئینی استفاده شود. ۹- از مواد هیدرات کربن دار به میزان کافی می باید در رژیم غذایی گنجانده شود. ۱۰- حجم موادغذایی هر وعده را کنترل نمائید . ۱۱- بدن بطور روزانه نیاز به انواع ویتامین ها دارد و لذا میباید از مواد حاوی ویتامین به میزان کافی استفاده نمود. ۱۲- در طول روز ، هفته و ماه می باید از رژیمهای متنوع و کامل ، همچنین باب میل در صورت هماهنگی با جدول غذایی استفاده شود. ۱۳- مواد غذایی را برای وعده های روزانه در محیط مناسب نگهداری نمائید. ۱۴- هر روز حداقل ۱۰ لیوان آب بنوشید . ۱۵- قبل یا بعد از ... ادامه مطلب »