خانه » مقاله ها » تغذیه (برگه 2)

تغذیه

تغذیه مفید

طرز تهیه سوپ لیمو و مرغ

  این سوپ حاوی سبزیجات بسیاری مانند هویج، اسفناج، شوید و تره است بنابراین مقدار زیادی مواد مغذی را وارد بدنتان می کند بعلاوه اینکه سبزیجات سرشار از فیبر نیز هستند. مرغ نیز یکی از منابع عالی پروتئین است و در کنار فیبر کمک می کند انرژی پایدار داشته باشید. از دیگر منابع افزایش پروتئین این سوپ تخم مرغ است که در این دستور به کار رفته است. مواد لازم برای تهیه سوپ لیمو و مرغ : روغن زیتون یک قاشق غذاخوری سیر خرد شده ۵ حبه  هویج خرد شده ۳ عدد متوسط  تره خرد شده ۱ عدد بزرگ آب مرغ کم نمک ۱۰ فنجان برنج دو سوم فنجان آب لیمو تازه ( از دو عدد لیمو بزرگ ) یک دوم فنجان تخم مرغ بزرگ ۲ عدد شوید تازه خرد شده یک قاشق غذاخوری اسفناج بدون ساقه ۴ فنجان گوشت مرغ خرد شده به قطعات کوچک ۴۰۰ گرم نمک ۲ قاشق چایخوری فلفل سیاه برای زمان سرو ( اختیاری ) مقداری   دستور تهیه سوپ لیمو و مرغ به همراه اسفناج و شوید : روغن را در یک قابلمه بزرگ روی شعله متوسط حرارت دهید. سیر، هویج و تره را به قابلمه اضافه کنید. به مدت ۱۰ دقیقه بپزید و ... ادامه مطلب »

طرز پخت لازانیا سبزیجات

می توان گفت لازانیای سبزیجات ورژن کم کالری لازانیای معمولی است. همه ما از خواص سبزیجات با خبریم و می دانیم باید به هر نحوی شده آنها را در برنامه غذایی خود جای دهیم. یکی از روش های ساده برای به کار بردن سبزیجات در برنامه غذایی پختن چنین غذاهایی است. سبزیجات سرشار از فیبر و مواد مغذی هستند و می توانند حجم غذا را بالا ببرند و تا مدت زمان طولانی سیر نگهتان دارند. این دستور غذایی حاوی چربی های سالم و پروتئین نیز هست که هر دوی آنها همانطور که می دانید به سیر ماندن کمک می کنند. لازانیا غذای محبوب و خوش طعمی است پس این لازانیای سالم را از دست ندهید و مطمئن باشید هم خودتان و هم خانواده از آن استقبال خواهید کرد. مواد لازم برای لازانیا سبزیجات : * روغن هسته انگور ۱ قاشق غذاخوری  پیاز، برش خورده  ۲ عدد   سیر بزرگ، خرد شده ۲ حبه  کدو سبز بزرگ، به صورت مکعبی خرد شده ۲ عدد ( ۴۰۰ گرم )  فلفل دلمه ای زرد و قرمز، خرد شده از هر کدام یک عدد بادمجان بزرگ، برش خورده یک عدد گوجه فرنگی خرد شده ۴۰۰ گرم پوره گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری آب سبزیجات ۲ قاشق ... ادامه مطلب »

پیشگیری از ویروس کرونا با مصرف انواع خوراکی ها

از مهم ترین اقدامات پیشگیرانه این است که ابتدا بهداشت فردی رعایت شود و اولین موضوع در این زمینه شستن دست ها و تقویت سیستم ایمنی بدن است. با مصرف این موادغذایی می ‌توان سیستم ایمنی بدن را تقویت کرد: تاثیر رژیم غذایی بر افزایش ایمنی بدن در مقابل ابتلا به ویروس کرونای جدید این است که افراد در این دوره، از مصرف غذا‌های سنگین و دیرهضم مانند ماکارونی و آش ‌های غلیظ خودداری کنند. مصرف غذا‌های لطیف و دارای هضم راحت مانند میوه ها و سبزیجات را ضروری خواند و استفاده از غذا‌های دارای ویتامین «ث» را به مردم توصیه می کنیم. مهمترین مواد غذایی مؤثر در پیشگیری از کرونا، مصرف عدس، زرشک، به، سیب، هویج، شلغم، عسل و عناب بسیار مفید است.   در این زمان ویتامین C لازم برای بدنتان را تامین کنید. مرکبات و میوه های سرشار از ویتامین C برای پیشگیری و درمان بیماری کرونا ویروس و انواع آنفولانزا عبارتند از:   زنجبیل زنجبیل یک ماده غذایی دیگر برای پیشگیری و درمان عفونت‌های ویروسی است. زنجبیل به کاهش التهاب کمک می‌کند، که همین امر می‌تواند به کاهش گلودرد و سایر بیماریهای التهابی ناشی از سرماخوردگی و آنفولانزا و ابتلا به انواع مختلف ویروس کرونا کمک ... ادامه مطلب »

دلایل هوس های غذایی شما

امروز ، ما لیستی از هوس های انتخابی را گردآوری کرده ایم و معنی آن هوس ها چه می تواند باشد     اگر میل به شکلات دارید:   ولع مصرف شکلات اغلب به کمبود منیزیم مربوط می شود که به نوبه خود می تواند منجر به اضطراب و افسردگی شود.     اگر میل به دونات و شیرینی دارید : بین چاقی و کمبود خواب پیوند واضحی وجود دارد ، نه تنها به این دلیل که کاهش وزن دشوار می شود ، بلکه به این دلیل است که بدن شما هنگام خستگی میل به قند دارد.   اگر میل به پنیر دارید :     از آنجا که پنیر یک بمب دوپامین است ، تشخیص تفاوت بین ولع و یک اعتیاد ساده دشوار است. از طرف دیگر ، اگر شما در واقع رژیم کم چربی دارید و میل شدید پنیر می کنید، می تواند نشانه کمبود ویتامین A یا D باشد که لبنیات غنی از آن هستند.     اگر میل به چیپس دارید :     سیب زمینی سرخ شده و چیپس ها این ولع بسیار رایج می تواند به معنای کمبود کربوهیدرات ها و چربی های سالم به خصوص امگا ۳ باشد. سیب زمینی سرخ شده همچنین منبع بالای سدیم هستند ... ادامه مطلب »

چند نوع ماده غذایی که به کند شدن اثرات پیری کمک می کند

  چربی های سالم، آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و املاح معدنی موجود در برخی مواد غذایی در جوانتر ماندن و کند شدن اثرات پیری بسیار موثر است.   چای سبز: اوکیناوا، یکی از سرزمین های ژاپن خانه افراد با بیش از صد سال سن در جهان است. از هر ده هزار نفر در اوکیناوا، ۷ نفر شمع صد سالگی خود را خاموش می کنند. یک چیز در میان همه این افراد مشترک است: نوشیدن چای سبز. محققان موسسه علوم زیستی اخیرا کشف کرده اند که ریز مغذی های موجود در چای سبز از خطر حمله قلبی، سکته مغزی و بیماری عروقی پیشگیری می کند. ضمنا نوشیدن چای سبز باعث کاهش چین و چروک و از بین رفتن التهاب در بدن می شود.   انگور: حاوی آنتوسیانینها است که کاهش خطر ابتلا به عوارض قلبی و چاقی مفرط را به همراه دارد. مصرف انگور از چشم در برابر دژنراسیون ماکولا وابسته به سن جلوگیری می کند.   قارچ: یکی از دلایل سفید شدن زودرس مو کاهش مس در بدن است. بدن شما برای تولید رنگدانه برای پوست و مو نیاز به مس دارد و قارچ یکی از بهترین منابع حاوی مس است. تنها نصف فنجان قارچ ۷۱ درصد میزان نیاز روزانه به مس ... ادامه مطلب »

طرز تهیه ۳ نوع سوپ پاییزی

سوپ زمستانی (گیاهی) مواد لازم نصف لیوان (لیوان متوسط) لپه ۱ لیوان سرخالی ماش ۳/۴ لیوان گشنیز ، جعفری خرد شده ۱ عدد گل کلم کوچک ۲ عدد هویج ریز شده متوسط ۱ عدد پیاز متوسط ۲ حبه سیر نمک ، فلفل ، زردچوبه ۱ قاشق رب گوجه مراحل ماش و لپه ها را با آب و پیاز و سیر خرد شده به همراه نمک و فلفل و زردچوبه و رب می پزیم. باید کاملا پخته و نرم شود. سپس با گوشکوب برقی همه مواد را به صورت یک سوپ نرم درمیاریم. بعد هویج رنده شده را به همراه گل کلم اضافه میکنیم. بعد از نیم پز شدن هویج و گل کلم ، سبزی خرد شده را به سوپ اضافه میکنیم و بعد از ۱۰ الی ۱۵ دقیقه سوپ آماده ست. میتوانید به همراه آب لیمو تازه میل نمایید.? این سوپ نسبتا رقیق میباشد.بنابر خواست خود غلظت سوپ را با کم یا زیاد کردن آب تنظیم کنید. ?   سوپ بلغور جو مواد لازم نصف پیمانه بلغور ۱/۴ پیمانه برنج ۱ عدد عصاره مرغ ۱ لیتر آب ۱/۴ پیمانه عدس پیاز یک عدد کوچک نمک و فلفل ب م ل ۱ ق غ گشنیز و جعفری و پیازچه و نعناع هرکدام ۱ عدد هویج ۱ ق غ رب رشته آش ب م ل ۱ ق غ نعناع ... ادامه مطلب »

خواص میوه های نارنجی پاییزی

بتاکاروتن، رنگ ‌دانه ‌ای است که باعث رنگ نارنجی غذا می ‌شود. بتاکاروتن، زمانی که وارد جریان خون می ‌شود، به ویتامین آ تبدیل‌ شده و به محافظت از بدن در برابر سرطان و بیماری‌ های قلبی‌ عروقی کمک‌ می ‌کند، سیستم ایمنی را تقویت ‌کرده و از چشم ‌ها محافظت ‌می ‌کند.   برای اطمینان از جذب ویتامین آ، سبزیجات نارنجی خود را با مقدار کمی چربی تصفیه ‌نشده سالم مانند کره ارگانیک یا روغن زیتون یا روغن نارگیل تصفیه ‌نشده مصرف‌ کنید و شاهد ۵ خاصیت بهداشتی آنها در بدن باشید:   مبارزه با سرطان سینه: اسید رتینوئیک یک ماده مشتق شده از ویتامین آ است که در سیب زمینی و هویج به وفور یافت می شود. تحقیقات انجام شده محققان آمریکایی نشان می دهد که اسید رتینوئیک به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه کمک می کند.   منابع سرشار از بتاکاروتن: بتاکاروتن موجود در سبزیجات تیره رنگ به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و منجر به تقویت سیستم بینایی می شود.  زمانی که برخی از سبزیجات با اندکی روغن تصفیه نشده سرخ می‌ شوند میزان بتاکاروتن آن‌ها چند برابر می‌ شود. در واقع هویج تفت داده شده در اندکی روغن حاوی ۶۳ درصد و کدو تنبل تفت ... ادامه مطلب »

درمان بیماری با میوه درمانی

از زمان های قدیم در طب سنتی برای جلوگیری و بهبود بیماری ها از میوه درمانی بهره می گرفته اند. درحقیقت میوه ها یکی از طبیعی ترین منابع برای تامین ویتامین ها و مواد معدنی در انسان ها هستند که بسیاری از محققان با تحقیقات و بررسی های فراوان به اعجاز میوه ها ایمان آورده اند. چرا میوه ها خاصیت درمانی دارند؟ بیشترین ویتامین های مورد نیاز بدن در میوه ها وجود دارد و به دلیل تامین آب بدن و املاح معدنی ادرار آور هستند لذا سموم بدن را دفع می کنند و موجب نشاط در فرد می شوند. همچنین، میوه ها به دلیل اسید های ملین (درمان یبوست) و تانن( درمان اسهال) و ترکیبات شیمیایی خاصیت درمانی دارند. انجیر انجیر یکی از معدود میوه هایی است که به دلیل اهمیت فراوان  نام آن در قرآن کریم آمده است. این میوه حاوی ویتامین های A و B می باشد که در روند بهبود و تقویت قلب بسیار حائز اهمیت است.   خواص انجیر استحکام استخوان ها تقویت کننده ی کبد بهبود روند اعصاب درمان عارضه ی یبوست و بواسیر درمان سرد مزاجی تقویت قوای جنسی ادرار آور و دفع سم ها بهبود خشکی گلو و سرفه    به میوه ی به دارای ... ادامه مطلب »

طرز تهیه سوپ عدس و برنج

مواد لازم برای طرزتهیه سوپ عدس:  عدس ریز  ۲ پیمانه پیاز بزرگ   ۱ عدد  برنج نیم دانه نصف پیمانه   گوشت  ۱۰۰-۲۰۰ گرم  نمک و فلفل به مقدار لازم  زردچوبه و دارچین به مقدار لازم  ابتدا پیاز را خیلی ریز خرد کنید و با کمی روغن تفت بدهید در حدی که نرم شوند سپس گوشت را اضافه کنید و با مقداری آب بپزید و اجازه بدهید گوشت نیم پز شود سپس عدس های از قبل خیس خورده را اضافه کنید. و برنج ها را بشویید و اضافه کنید. زمانی که گوشت به طور کامل پخت نمک و زردچوبه و فلفل را اضافه کنید. می توانید این سوپ را سفت بگیرید مانند آش شله قلمکار و حتی آن را بکوبید اگر دوست نداشتید می توانید آن را شل تر بپزید این کاملا سلیقه ای است. در مرحله ی آخر پخت دارچین را به آن اضافه کنید. چاشنی این سوپ لیموترش است که هنگام سرو می توانید به آن اضافه کنید.   باز نشر : آکادمی یوگا مازندران   ادامه مطلب »

فواید مهم خرما برای کودکان و سلامت آنها

خرما یک منبع غذایی بسیار مهم برای کودکان است، و فواید زیادی برای بدن کودکان، و همچنین رشد بدن و مغز آنها دارد. در ادامه، از فواید مهم خرما برای کودکان، به شما خواهیم گفت.   از فواید خرما برای کودکان پیشگیری و درمان زخم معده خرما به دلیل اینکه منبع مهمی از موادی است که به درمان زخم معده کمک می کنند، می تواند برای کودکانی که دچار زخم معده شده اند، به عنوان یک راه حل در نظر گرفته شود. برای اینکه از دچار شدن کودکان به زخم معده جلوگیری شود، بهتر است که خرما در برنامه غذایی کودکان گنجانده شود.   فواید خرما برای کودکان استحکام استخوان ها در صورتی که کودکان دچار کمبود کلسیم باشند، خرما می تواند منبع مهمی برای دریافت آن باشد و از پوکی استخوان جلوگیری کند.   استحکام دندان های کودکان با مصرف خرما دندان ها، از جنس استخوان هستند. بنابرین کلسیم موجود در خرما، می تواند به مقدار قابل توجهی، به استحکام دندان های کودکان بیفزاید.   رشد و تقویت مغز و اعصاب کودکان با خرما مغز، بخشی از دستگاه عصبی مرکزی است و کارکرد صحیح آن، برای کودکان بسیار ضروری است. ویتامین های موجود در خرما، به همراه روی و مواد دیگر، موجب ... ادامه مطلب »

تقویت سیستم ایمنی بدن با مصرف میوه ها

غذاهای سرشار از مواد غذایی سوخت و ساز مورد نیاز بدن برای حفظ عملکرد مناسب سیستم ایمنی را فراهم می‌کند. مصرف بیشتر انواع میوه ها و سبزیجات روشی مناسب برای تامین مواد مغذی مورد نیاز است. میوه ها سرشار از ویتامین های C، D و روی هستند و نیز نوشیدن آب کافی موجب تقویت سیستم ایمنی بدن خواهد شد. چنانچه محدودیت رژیمی دارید، مکمل هایی وجود دارند که می توانید از آنها استفاده کنید. داروسازها می توانند در استفاده از بهترین مکمل ها به شما مشاوره دهند. ویتامین C : به تولید گلبول های سفید و بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک می کنند. غذاهای حاوی ویتامین C : بروکلی، کیوی، پرتقال، لیمو، انواع توت ها ویتامین D : در مقابله با عفونت های تنفسی کمک می کنند و از سیستم ایمنی بدن محافظت کرده و آن را تقویت می نماید. منبع اصلی ویتامین D نور خورشید است اما این ویتامین در برخی غذاها یا مکمل ها هم وجود دارد. غذاهای حاوی ویتامین D : ماهی های چرب، زرده تخم مرغ و آب پرتقال روی: آنتی اکسیدان قوی که سیستم ایمنی را تقویت می کند. همچنین به عنوان یکی از بهترین تقویت کننده های سیستم ایمنی بدن شناخته شده است. غذاهای حاوی روی: گوشت قرمز، مرغ، آجیل و لبنیات H2O : نوشیدن آب را فراموش ... ادامه مطلب »

طرز تهیه سوپ سرماخوردگی

اگر شما هم این روزها را با خارش و گرفتگی گلو می‌گذرانید و نمی‌دانید که سرماخورده‌اید یا به ویروس‌های خطرناک‌تری مانند کرونا مبتلا شده‌اید، باید سراغ غذاهای مقوی بروید و سیستم ایمنی بدنتان را تقویت کنید. در این مطلب طرز تهیه یک سوپ ساده اما پرخاصیت را به شما آموزش می‌دهیم.   مواد لازم (برای ۲ نفر) گوجه‌فرنگی پوره شده؛ ۴ عدد پیاز نگینی خرد شده؛ یک عدد بزرگ فلفل قرمز؛ یک قاشق چای‌خوری آب مرغ غلیظ؛ ۲ فنجان کره پاستوریزه؛ ۲ قاشق غذاخوری آرد؛ ۲ قاشق غذاخوری نمک؛ یک قاشق غذاخوری شکر؛ ۲ قاشق چای‌خوری آب لیموی تازه؛ یک قاشق غذاخوری جعفری تازه خرد شده؛ ۲ قاشق غذاخوری   طرز تهیه سوپ سرماخوردگی ► مرحله اول معمولا سوپ‌های قرمز را با استفاده از جو یا گندم آماده می‌کنند یا در سوپ رشته گوجه‌فرنگی می‌ریزند؛ اما برای تهیه سوپ گوجه‌فرنگی روش‌های متفاوتی وجود دارد؛ مثلا برای تهیه این سوپ، نیازی به استفاده از جو پخته شده یا جو پرک ندارید. برای شروع قابلمه را روی حرارت ملایم گرم کرده و کره را در آن آب کنید. پیاز خرد شده را در کره تفت دهید تا سبک شده و رنگش تغییر کند. حواستان باشد که برای تهیه این سوپ باید پیازها را ... ادامه مطلب »

خاصیت بی نظیر لوبیا سبز

لوبیا سرشار از ویتامین‌های A، B و مواد معدنی آهن، فسفر، کلسیم و پتاسیم است. در این بین لوبیا سبز کم کالری، بر خلاف لوبیا خشک حاوی ویتامین C و بسیار مغذی است. در این مقاله به گوشه‌ای از خواص لوبیا سبز اشاره کرده و چند دلیل خوب می‌آوریم تا بیشتر به مصرف این ماده‌ی غذایی خوشمزه تشویق شوید. مثل همیشه با ما همراه باشید. لوبیا سبز علائم یائسگی را کاهش می‌دهد یائسگی، دوره‌ای از زندگی زنان است که با علائم مختلفی همراه است. نتایج یک پژوهش بالینی نشان می‌دهد خانم‌هایی که روزانه میزان زیادی منگنز مصرف می‌کنند کمتر در معرض دل درد قرار می‌گیرند و خلق و خوی‌شان بهتر است. لوبیا سبز منبع فوق‌العاده‌ی منگنز بوده و برای زنان یائسه بسیار مفید است. توصیه می‌کنیم در تهیه‌ی غذاهایتان از این ماده‌ی غذایی استفاده کنید. لوبیا سبز خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد لوبیا سبز به طور سخاوتمندانه‌ای حاوی رنگدانه‌ی آنتی اکسیدانی به نام فلاوونوئیدها است. فلاوونوئیدها برای بدن ما بسیار مفیدند. نتایج پژوهش‌هایی که در دانشگاه Deakin استرالیا انجام شده نشان می‌دهد ترکیبات فلاوونوئیدی رشد سلول‌های سرطانی سینه و روده ها را کاهش می‌دهد. یعنی زنده باد لوبیا سبز! لوبیا سبز دوست مفصل‌های شما افزایش یک فنجان لوبیا ... ادامه مطلب »

مصرف سبزیجات برای تقویت کلیه ها

اگر به دنبال تغییری در رژیم غذایی خود هستید که بتواند تغییرات مثبت برای سلامت داشته باشد، متخصصان تغذیه و پزشکان غذاهایی را توصیه می کنند که قدرت پاکسازی، محافظت و بهبود عملکرد کلیه ها را داشته باشند. در ادامه سبزیجاتی را معرفی می کنیم که می توانند اندام داخلی را تحریک کنند تا بهترین عملکرد را داشته باشند.   فلفل دلمه قرمز فلفل دلمه قرمز حاوی مقدار زیادی پتاسیم است، به همین دلیل دوست کلیه محسوب می شود. به علاوه فلفل دلمه قرمز حاوی لیکوپین، ویتامین A، C، B6، فولیک اسید و فیبر است.   کلم در مبارزه با رادیکال های آزاد کلم یک عامل قدرتمند محسوب می شود، مانند کلم بروکلی، که نه تنها طعم خوبی دارند، بلکه سرشار از فیتوکمیکال های مختلف هستند. از آنجایی که کلم فاقد پتاسیم است، مزیت های زیادی برای کبد و کلیه ها دارد. به علاوه کلم سرشار از ویتامین K و C، ویتامین B6، فولیک اسید و فیبر است که این سبزی را به یک ماده مغذی و ارزشمند تبدیل کرده است.   سیر سیر یک داروی طبیعی و قدیمی شناخته شده است که می تواند التهاب را کاهش دهد، با عفونت مبارزه می کند، بد را پاکسازی می کند، کلسترول ... ادامه مطلب »

 کم خونی را با این معجون درمان کنید

برخی ترکیبات غذایی که جزو رژیم‌های غذایی محبوب در میان مردم هستند، فواید شگفت آوری برای بدن انسان دارند. از میان این ترکیبات غذایی، فواید خوردن خرما با شیر و یا به طور خاص، خوردن خرمای مخلوط شده در شیر است. خرما از میوه‌های خشکی است که منبع خوبی برای آنتی اکسیدان‌های حیاتی، به خصوص فنولیک‌ها و کاروتنوئید‌ها محسوب می‌شود. این مواد به همراه مواد مغذی فراوانی مانند آهن، پتاسیم، سلنیوم، منیزیم، مس، ویتامین ب کمپلکس، ویتامین C، فیبر غذایی، پروتئین و نیز انرژی فراوان و قند‌های طبیعی میوه مانند فروکتوز و گلوکز در خرما وجود دارد. خواص شیر خرما ۱- بهبود بخشیدن شمار هموگلوبین آهن یک ترکیب حیاتی در خرماست که برای تولید هموگلوبین ( پروتئینی در گلبول‌های قرمز) ضروری است. بر اساس یک پژوهش صورت گرفته. افراد سالم بالای ۱۸ و زیر ۵۵ سال اگر هر روز صبح با معده خالی جوشانده شیر و خرما را مصرف کنند، سطح هموگلوبین خون این افراد در دوره‌ای ۱۰ روزه افزایش می‌یابد. این مخلوط به درمان برخی مشکلات مانند کم خونی کمک می‌کند. ۲- مفید برای سلامت زنان باردار بر اساس یک پژوهش، خرمای مخلوط شده در شیر گاو می‌تواند به عنوان یک تقویت کننده برای زنان باردار عمل کرده و برای ... ادامه مطلب »