خانه » مقاله ها » تغذیه (برگه 21)

تغذیه

تغذیه مفید

خوردن غذاهای سالم

محققان تغذیه نوشتند که آن‌ها متعجب بودند چطور خوردن غذاهای سالم بر نگرش آن‌ها در زندگی تأثیر می‌گذارد، اما این می‌تواند بدلیل وجود مواد مغذی درون آن خوراکی‌ها باشد. محققین این مطالعه می‌گویند: خوردن غذاهایی سرشار از ویتامین سی، آنتی اکسیدان‌ها، ویتامین بی، می‌تواند سلامت شما را بهبود ببخشد. همچنین به تولید مواد شیمیایی که حس خوب تولید می‌کنند، همچون دوپامین، سروتونین و اکسی توسین نیز کمک می‌کند. همچنین محققان این تحقیق تذکر داده‌اند که یافته هایشان آنقدر قوی نیست که نشان دهد خوردن، کاملا تاثیر مستقیمی بر دل و دماغ شما دارد یا نه. در آخر هم اینکه این تحقیق از نوع تحقیق‌های همبستگی بوده است، و قبلاً در تحقیقات دیگری به اثبات رسیده که خلق و خو و نگرش مثبت، مردم را به احتمال بیشتری به غذای سالم خوردن وا خواهد داشت. اگرچه تحقیقات بیشتری باید در این زمینه انجام شود، اما این موضوع قطعا دلیلی بر این نخواهد بود که بجای خوردن میوه و سبزیجات، به سراغ هله هوله‌های بدون ارزش غذایی بروید.   باز نشر : آکادمی یوگا مازندران   ادامه مطلب »

 سینه مرغ با سس پرتقال و عسل

 روشی فوق العاده سریع، آسان و خوشمزه برای طبخ مرغ است. این غذای خوشمزه و خوش طعم در کمتر از نیم ساعت آماده می شود و می تواند شام یا نهاری سبک و سریع برای ایام هفته باشد.   مواد لازم:     عسل ۱/۴ فنجان     آب پرتقال ۲ قاشق غذاخوری     رنده پوست پرتقال ۱ قاشق چایخوری     سیر ریز خرد شده ۱ حبه     نمک ۱/۲ قاشق چایخوری     پودر فلفل قرمز ۱ قاشق چایخوری     سینه مرغ بدون پوست و استخوان ۴ عدد     کره ۱ قاشق غذاخوری     روغن گیاهی ۱/۲ قاشق چایخوری طرز تهیه:   ۱-عسل، آب پرتقال، رنده پوست پرتقال، سیر خرد شده، نمک و فلفل قرمز را در کاسه ای با هم مخلوط کنید. سینه های مرغ را نصف کنید. سپس تکه های مرغ را با نمک و فلفل مزه دار کنید. ۲-ماهیتابه نچسبی را روی حرارت متوسط قرار دهید و کره را داخل آن بیندازید. وقتی کره آب شد سینه های مرغ را با کره حدود ۵ دقیقه سرخ کنید. سپس تکه های مرغ را برگردانید و طرف دیگر را نیز حدود ۴-۵ دقیقه سرخ کنید.۳-سس عسل و پرتقال را روی مرغ ها بریزید و آن ها را حدود ۳ دقیقه با ... ادامه مطلب »

کنترل مصرف نمک

نمک یکی از محبوب ترین طعم دهنده های غذایی در بین ما ایرانیان است که همواره از آن در غذاها و برای طعم دار کردن و مزه دار کردن غذاها استفاده می کنیم اما فرهنگ غلط استفاده از نمک و میزان زیاد استفاده نمک در جامعه باعث افزایش بیماری های قلبی و فشار خون بالا میان افراد شده است.سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، بر مصرف کمتر نمک برای کاهش بروز سکته های مغزی و قلبی تاکید کرد. یه گزارش خبرنگار مهر، دکتر زهرا عبدالهی گفت: مطالعات نشان داده است، کاهش حدود ۶ گرم نمک دریافتی روزانه باعث کاهش ۲۴ درصدی سکته مغزی و کاهش ۱۸ در صدی بیماری عروق کرونر می شود. وی افزود: مطالعات دیگری نیز نشان داده است که با کاهش ۲۵ درصدی مصرف نمک، ریسک بیماری های قلبی عروقی به میزان ۲۵ درصد کاهش می یابد. منبع :مجله پزشکی دکتر سلام باز نشر : آکادمی یوگا مازندران   ادامه مطلب »

ده قانون تغذیه_ بزرگسالان

-قانون اول :از هر چیز کمی بخورید(متنوع غذا بخورید) -قانون دوم: باندازه کافی حبوبات و سیب زمینی بخورید -قانون سوم: سبزیجات و میوه ۵ بار در روز بخورید. -قانون چهارم:روزانه شیر و محصولات شیر ،یک تا دوبار در هفته ماهی ،گوشت ،سوسیس ،کالباس و تخم مرغ کم بخورید. -قانون پنجم:چربی کم و مواد غذائی کم چرب. -قانون ششم:شکر و نمک به اندازه. -قانون هفتم:تا میتوانید آب بنوشید. -قانون هشتم:غذا را با مزه تهیه ، و آنرا آرام بپزید ،تا ویتامین هایش از بین نروند. -قانون نهم:برای غذا خوردن وقت داشته باشید(آرام بخورید) و لذت ببرید. -قانون دهم:به وزن خودتان توجه کرده و تحرک داشته باشید. منبع :VARZIDEGI.com باز نشر : آکادمی یوگا مازندران  ادامه مطلب »

طرز تهیه خوراک کدو و لوبیا

مواد مورد نیاز: ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون ۱ قاشق چای خوری فلفل خشک خرد شده ۲ عدد پیاز زرد متوسط خرد شده ۲ عدد هویج خرد شده ۱ عدد فلفل دلمه ای قرمز خرد شده ۱ عدد فلفل تند خرد شده ۵ حبه سیر خرد شده ۳ قاشق چای خوری پودر فلفل قرمز ۲ قاشق چای خوری پودر زیره ½ قاشق چای خوری پودر دارچین ۱ قاشق چای خوری نمک ½ قاشق چای خوری فلفل کاین ۲۲۵ گرم رب گوجه فرنگی ۱ و نیم فنجان پوره کدو ۲ فنجان سس سبزیجات ۴۲۰ گرم کنسرو لوبیا ۲ قاشق غذاخوری آب لیموی تازه ۲ فنجان پنیر چدار رنده شده ۱ فنجان گشنیز چیپس تورتیلا، خمیر ترش و لیمو برای تزئین طرز تهیه: روغن را داخل ظرف بزرگی روی حرارت متوسط داغ کنید. فلفل خشک خرد شده، پیاز، هویج و فلفل دلمه ای را به آن اضافه کنید و به مدت ۵ دقیقه در روغن سرخ کنید تا مواد نرم و مایل به قهوه ای شوند. سپس فلفل تند، سیر و ادویه جات را اضافه کنید و بگذارید چند دقیقه دیگر روی حرارت بماند. رب گوجه یا گوجه رنده شده، پوره کدو و لوبیا را اضافه کنید و خوب هم بزنید. شعله ... ادامه مطلب »

بعد از ورزش از خوردن غذای پرکربوهیدرات مثل نان و برنج و سیب زمینی خودداری کنید

برخی بر این باورند نان و برنج و سیب زمینی بعد از هر نوع فعالیت ورزشی می تواند مضر و چاق کننده باشد می خواهیم در ادامه این مطلب به بررسی کالری و ارزش تغذیه ای هر یک از این خوراکی ها اشاره کنیم همچنین نظر متخصصین تغذیه را نیز در این باره جویا شده ایم .افراد ورزشکار بد نیست به این مطلب نگاهی بیندازند . ⛔️❗️متن باورغلط تغذیه ای: در وعده غذایی بعد از ورزش از خوردن غذای پرکربوهیدرات مثل نان و برنج و سیب زمینی خودداری کنید. ✅ متن پاسخ : در ابتدا بهتر است بدانیم که پروتئین، کربوهیدرات و چربی  همگی از منابع احتمالی سوخت برای انقباض عضله هستند. در مطالعات مشخص شده که در طی ورزش، بدن بیشتر بر منابع کربوهیدراتی تکیه دارد و مصرف کربوهیدرات به عنوان منبع تامین کننده انرژی یک مزیت به حساب می آید. کربوهیدرات در بدن بیشتر به شکل گلوکز برای مصرف به عنوان سوخت عضلات مورد استفاده قرار می گیرد و گلوکز در بدن بیشتر به شکل گلیکوژن در عضلات و کبد ذخیره می شود. در صورت عدم تامین منابع کربوهیدراتی، تخلیه گلیکوژن می تواند انجام شود. تخلیه گلیکوژنی یک روند تدریجی است که در روزهای متوالی تمرینات اتفاق میافتد، ... ادامه مطلب »

چگونگی تهیه و مصرف آب سیر

آنچه نیاز دارید: خوشه سیر فیلتر قهوه الک ریز غذاساز قاشق دستورالعمل: نخست، سیر را پوست بگیرید. سپس، حبه های سیر را داخل مخلوط کن یا غذاساز ریخته و تا زمانی که خمیری خیس شکل بگیرد به هم بزنید. خمیر سیر به دست آمده را در الک ریخته و الک را روی یک کاسه قرار دهید. برای این که آب سیر سریع‌تر از الک عبور کند، خمیر را با استفاده از یک قاشق فشار دهید. از یک صافی قهوه برای برای صاف کردن سیر استفاده کنید. پس از انجام این مراحل ماده به دست آمده را می توانید در یک بطری ریخته و برای استفاده در آینده در یخچال نگهداری کنید. از آب سیر به شیوه های مختلف می توان استفاده کرد: می توانید آب سیر را به صورت مستقیم مصرف کنید، و همچنین می توانید مقداری آب نیز به آن اضافه کنید تا رقیق‌تر شود. می توانید آب سیر را با بسیاری از سبزیجات، میوه ها، اسموتی ها و آب سبزیجات دیگر ترکیب کنید تا فواید بالقوه آن را افزایش دهید. آب سیر را می توانید به عنوان چاشنی به سالادها یا سوپ ها اضافه کنید. ترکیب آب سیر خام به همراه گیاهان دارویی را می توانید به همراه ... ادامه مطلب »

۷خاصیت آب سیر

کمک به بهبودی گلودرد و سرفه: برای از بین بردن سرفه و پیشگیری از گلودرد، آب داغ را با آبسیر ترکیب کرده و بنوشید. برای بهره‌مندی از فواید آنتی اکسیدانی بیشتر می توانید مقداری آب انار نیز به این ترکیب اضافه کنید. کمک به درمان جای گزش حشرات: برای تسکین محل نیش حشرات، مقداری آب سیر را به صورت موضعی روی ناحیه تحت تاثیر قرار گرفته ریخته و به آرامی ماساژ دهید. کمک به رشد مو: تمام کاری که باید انجام دهید ریختن مقداری آب سیر روی مناطق کم مو یا طاس سر است و اجازه دهید تا خشک شود. این کار را دو بار در روز انجام دهید و احتمالا پس از مدتی نتایج آن را مشاهده خواهید کرد. کمک به حل مشکلات آسم: شما می توانید حملات آسم را با ترکیب عسل، چند قطره آب سیر و یک لیوان آب کنترل کنید. ایجاد تعادل در کلسترول: به منظور کاهش سختی و ضخامت شریان های خود می توانید به طور منظم آب سیر مصرف کنید. کنترل ناباروری: مصرف شیر نارگیل یا شیر بادام گرم که با چند قطره آب سیر ترکیب شده اند می تواند به کنترل ناباروری در بانوان کمک کند. برطرف کردن آکنه و جوش: برای خلاص شدن از شر ... ادامه مطلب »

آثار مخرب لیموترش

این میوه تاثیرات منفی و مضر زیادی می تواند روی دندان های ما بگذارد! کارشناسان دندانپزشکی هشدار می‌دهند مصرف لیموترش به همراه آب گرم و یا چای می‌تواند بشدت سبب آسیب دیدن دندان‌ها شود. گفتنی است، بسیاری از افراد به همراه چای خود از لیموترش استفاده می‌کنند و یا صبح‌ها برای سم‌زدایی از بدن مخلوط لیموترش و آب گرم می‌نوشند که با این کار PH دهان آنها حالت اسیدی پیدا می‌کند.   اسیدی شدن PH دندان سبب آسیب رسیدن به مینای دندان، لکه‌لکه شدن رنگ دندان‌ها و بروز پوسیدگی در دندان می‌شود.   مخلوط لیموترش و آب گرم برای رفع مشکلات کبدی، دفع سموم از بدن، هضم بهتر مواد غذایی، کم کردن وزن و از بین بردن دل درد استفاده می‌شود و یک روش درمانی قدیمی منسوب به اطباء تمدن مصر باستان است.   دندانپزشکان اما هشدار می‌دهند نوشیدنی‌های اسیدی سبب افزایش فرسایش مینای دندان و تغییر رنگ دندان‌ها می‌شود این حالت در صورتی که دمای آب بسیار بالا باشد تشدید می‌شود. بر اساس تحقیقات آب لیموترش دارای PH بین ۲ و ۳ است و محیط دهان را بسیار اسیدی می‌کند.   کارشناسان بر این اساس به افرادی که خواهان نوشیدن آب گرم و لیموترش هستند، توصیه می‌کنند این نوشیدنی ... ادامه مطلب »

ارزش غذایی سبزی شاهی

شاهی پای ثابت سبزی خوردن است. این سبزی سرشار از بتاکاروتن سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است که برای سلامتی لازم هستند. در ادامه به گوشه ای از خواص این سبزی خوشمزه می پردازیم شاهی: دوست پوست شاهی سرشار از بتاکاروتن است که برای حفظ سلامت و طراوت پوست لازم و ضروری است. این ترکیب یک آنتی اکسیدان قوی است که باعث می شود پوست سفت، نرم و سالم بماند. بتاکاروتن همچنین استخوان ها را سالم نگه می دارد و برای قوه بینایی مفید است. شاهی: کم کالری شاهی با وجود ویتامین رسانی به بدن باعث چاقی نمی شود چون یک سبزی کم کالری محسوب می شود. شما می توانید روزانه شاهی میل کنید و بدون نگرانی، از ویتامین ها و مواد معدنی مختلف آن بهره مند شوید. شاهی: ضدسرطان نتایج بررسی های علمی نشان می دهد که مصرف گل کلم، کلم بروکلی و همچنین شاهی برای پیشگیری و کاهش خطر ابتلا به سرطان موثر عمل می کند. شاهی: ایده آل برای کودکان میوه ها و سبزیجات برای رشد کودکان اهمیت زیادی دارند. شاهی نیز جزو سبزیجات ایده آل برای کودکان است. چون حاوی آهن، زینک، کلسیم، منیزیم و ویتامین های C ،K ،E ،B۱ و B۶ است. توصیه ... ادامه مطلب »

خواص آناناس

نتایج پژوهش‌های متعدد نشان می‌دهد که بروملین موجود در آناناس با سرطان مقابله می‌کند. بر اساس این نتایج دریافت زیاد این آنزیم به مدت چند ماه باعث از بین رفتن تومورهای سرطانی شده است بدون اینکه عوارض جانبی ایجاد کرده باشد. نتایج بررسی‌های آزمایشگاهی نشان می‌دهد که بروملین می‌تواند از رشد تومورهای سرطانی جلوگیری کند. به عقیده متخصصان مصرف آناناس و دریافت آنزیم بروملین می‌تواند یک درمان مکمل برای مقابله با سرطان باشد. یک ضد التهاب طبیعی : آنزیم بروملین که به میزان زیادی در ساقه آناناس وجود دارد یک ضدالتهاب طبیعی فوق‌العاده است. بدن به راحتی می‌تواند این آنزیم را جذب و وارد خون کند. در این صورت هم این آنزیم باعث تنظیم فعل‌وانفعالات شیمیایی بدن می‌شود. در واقع باعث جلوگیری از بروز التهاب در بدن می‌شود.حتماً شما هم در اطرافیانتان خیلی‌ها را می‌بینید که از آرتروز شکایت دارند. همان طور که گفتیم آنزیم بروملین خاصیت ضدالتهابی دارد برای همین هم ورم را کمتر می‌کند، گرما و قرمزی موضعی را کاهش داده و دردهای ناشی از آرتروز و آرتریت را تسکین می‌دهد. آناناس و لاغری : حتما شما هم شنیده یا خوانده‌اید که آناناس یک میوه لاغرکننده است. می‌شود گفت که بروملین موجود در این میوه باعث تخریب فیبرهای کلاژن ... ادامه مطلب »

خوابی راحت با چای گیاهی

چای سبز و چای بابونه سالم ترین و بهترین نوشیدنی هایی هستند که به شما در راحت خوابیدن کمک می کنند پیشنهاد می کنیم از گیاهان و دمنوش های طبیعی برای برطرف کردن مشکلات خواب خود کمک بگیرید چای گل،چای با سنبل‌الطیب،چای بابونه از بهترین نوشیدنی های گیاهی هستند که به شما در رفع اختلالات خواب کمک می کنند این روش های طبیعی تاثیرات مفیدی بر پروسه خواب شما خواهند گذاشت . هیچ چیزی بهتر از یک فنجان چای داغ نمی‌تواند به شما کمک کند تا شب‌ها راحت به خواب بروید، اما باید چه نوع چایی بنوشید؟ چای بابونه، جزء بهترین گزینه‌ها است چون این گیاه علاوه بر کاهش استرس، به خواب راحت نیز کمک می‌کند. یکی از مطالعات سال ۲۰۱۰ میلادی درباره گیاهان نشان داد که بابونه، توانایی آرام‌بخشی ملایم و القاء خواب را دارد. می‌توانید از چای‌های گیاهی که حاوی بابونه هستند استفاده کنید یا خودتان بابونه بخرید و به‌صورت طبیعی بابونه دم کنید. چای با سنبل‌الطیب، گزینه بعدی برای خواب راحت است. در واقع، این‌طور تصور می‌شود که سنبل‌الطیب هم نوعی القاءکننده خواب طبیعی است. البته یکی از مطالعات منتشرشده در Sleep Medicine Reviews، هیچ شواهدی را مبنی بر اثربخشی این گیاه نشان نداد. با این‌حال، محققان ... ادامه مطلب »

رژیم غذایی سالم

رژیم غذایی سالم، رژیمی است که به حفظ و بهبود سلامت عمومی بدن کمک می کند. رژیم غذایی سالم مواد مغذی لازم، مایعات کافی، آمینو اسید و اسیدهای چرب لازم، ویتامین ها و مواد معدنی کافی و همچنین کالری لازم را برای بدن فراهم آورد. رژیم غذایی سالم نیازهای اساسی بدن را بدون اینکه شما را دچار اضافه وزن و بیماری کند، برای شما فراهم می کند. همچنین رژیم غذایی سالم به همراه ورزش می تواند خطر ابتلا به بیماریهایی از جمله چاقی، بیماریهای قلبی، دیابت نوع ۲، فشارخون بالا و سرطان را در شما کاهش دهد. رژیم غذایی گیاهی در این رژیم غذایی کلیه محصولات حیوانی از برنامه غذایی حذف و مواد و منابع گیاهی جایگزین آنها می شوند. سطح کلسترول پایین و فشار خون نرمال،عدم ابتلا به بیماری های قلبی /عروقی،چاقی و دیابت در نتیجه پیروی از دستورهای غذایی گیاهی برنامه ریزی شده می باشد. اما بهترین راه برای شروع این رژیم های سخت چیست؟ مطمئن ترین راه برای رسیدن به نتیجه ای مطلوب این است که رژیم خود را با تغییرات کوچکی در برنام غذائی تان شروع کنید و یک دفعه سراغ رژیم های سخت و طاقت فرسا نروید. مثلاً می توانید برای شروع به جای استفاده از شیر ... ادامه مطلب »

هنگام معده درد این غذاهارا مصرف نکنید

همه ی ما گاهی دچار درد های شدیدی در شکم خود می شویم که منشاء بسیاری از این درد ها درد معده است. هنگامی که معده درد دارید بهتر است از خوردن بعضی از غذا ها خود داری کنید شاید خوردن غذا های نامناسب و عملکرد بد معده شما درد را برایتان به ارمغان آورده باشد. پس از خوردن این غذا ها خود داری کرده و خود را از درد و ناراحتی معده خلاص کنید. ممکن است باهمین انتخاب درست غذا به معده، درد معده هرگز به سراغتان نیاید. این غذا ها را مصرف نکنید.  غذاهای تند و اسیدی در حالی که غذاهای تند ممکن است برای احتقان بینی، خوب باشند اما می توانند در معده خشن عمل کرده و درد ایجاد کنند. مرکبات ممکن است برای علائم سرماخوردگی سودمند باشند، اما این میوه ها مانند گریپ فروت، پرتقال، لیمو می توانند لایه پوشاننده معده شما را تحریک و و باعث درد و ناراحتی شوند.   شیرینی مطالعات نشان می دهد که مصرف قند بالا می تواند سیستم ایمنی بدن را سرکوب و باعث التهاب شود؛ بنابراین حتی اگر ایده ی خوبی به نظر می رسد، هنگامی که مریض هستید از آن دوری کنید. غذاهای چرب دور همبرگر و سیب زمینی ... ادامه مطلب »

چای مرغوب و سالم چه ویژگی هایی دارد؟

 چای خوب پس از دم کشیدن به چه صورت در می آید چای شکسته، برگی، قلمی,  چای کله مورچه ,  چای باروتی  انواع مختلف چای های موجود در بازار هستند که بهتر است هنگام انتخاب چای نوع عطردار آن را نخرید چون حاوی افزودنی های شیمیایی می باشند در نوع مرغوب چای پس از دم کشیدن صاف و باز خواهد شد . به گفته یک متخصص علوم و صنایع غذایی، چای شکسته، برگی، قلمی و انواعی که از برگچه‌های بالایی بوته چای تهیه شده باشد، بهترین انواع چای سیاه محسوب می‌شود و بر عکس، چای کله مورچه و باروتی، چای درجه ۳ است و کیفیت و ارزش تغذیه‌ای چندانی ندارد. دکتر محمد حسین عزیزی افزود: بهترین نوع چای آن است که پس از دم کشیدن، برگ های آن در قوری مشخص، باز و مسطح شود، عطر و طعم طبیعی چای را داشته باشد و رنگ آن قهوه ای و در غلظت کم باشد و مزه‌ای گس و طعمی اندکی تلخ داشته باشد. اغلب چای هایی که روی بسته‌بندی آن کلمات شکسته، برگی، قلمی و تهیه شده از برگچه های بالایی بوته چای نوشته شده باشد از ارزش و مرغوبیت بالایی برخوردارند و نشانه‌ای برای تشخیص چای خوبند.رئیس انجمن صنایع غذایی ... ادامه مطلب »