خانه » مقاله ها » تغذیه (برگه 24)

تغذیه

تغذیه مفید

غلبه بر علائم گرمازدگی با پیاز

اگر به دنبال روشی طبیعی برای مقابله با گرمازدگی میگردید توصیه می کنیم به سراغ پیاز بروید و از خاصیت های درمانی مفید آن برای مقابله با این عارضه  استفاده کنید   به گفته متخصصان تغذیه، مصرف پیاز همراه با وعده غذایی به مقابله با گرما و پیشگیری از گرمازدگی کمک می کند. پیاز دارای خواص گوناگونی برای سلامت بوده و حتی با ریزش مو هم مقابله می کند. اما یکی دیگر از خواص پیاز، خنک نگه داشتن بدن است. پیاز، بخصوص پیاز قرمز، حاوی ماده شیمیایی موسوم به کورستین است که دارای تاثیر ضدهیستامین است. هیستامین محرکی است که موجب عرق سوز شدن بدن می شود و به گزیدگی و نیش حشرات واکنش مخالف نشان می دهد، از اینرو مصرف پیاز می تواند به این مشکلات متداول در فصل تابستان کمک کند. همچنین مصرف پیاز در فصل تابستان به پیشگیری از ابتلا به بیماری ها و عفونت ها کمک می کند. پیاز دارای مواد مغذی ای است که شما را از بیماری ها دور نگه داشته و برای پوست هم مفید است. استفاده پیاز در سالاد موجب بهبود عملکرد گوارش می شود. آب پیاز می تواند برای درمان آفتاب سوختگی پوست هم مناسب باشد که به صورت موضعی بر ... ادامه مطلب »

پیشگیری از سرطان با مصرف گیاهان

پیشنهاد ما به آقایان پیروی از رژیم گیاهخواری است چون در پیشگیری از مبتلا شدن آن ها به مشکلات پروستات تاثیر بسزایی دارد و می تواند بدن آن ها را در برابر این عارضه سالم نگه دارد گیاهخواری کمک می‌کند خطر سرطان پروستات ۳۵ درصد کاهش یابد.  گیاهخواران از تمام محصولات حیوانی پرهیز می‌کنند و تنها با حبوبات، غلات، آجیل‌ها، سبزیجات و میوه‌ها سر می‌کنند. محققان آمریکایی اطلاعات بیش از ۲۶ هزار مرد را بررسی کردند تا به رابطه گیاهخواری و سرطان پروستات پی ببرند. در مجموع، از گروه مورد مطالعه، ۱۰۷۹ نفر سرطان پروستات گرفته بودند که ۸ درصدشان گیاهخوار بودند. محققان دانشگاه لوما لیندا در کالیفرنیا متوجه شدند، گیاهخواری می‌تواند تا ۳۵ درصد خطر سرطان پروستات را کم کند که به عقیده آن‌ها «از نظر آماری، قابل توجه است». البته برای رسیدن به میزان دقیق این تأثیر به تحقیق بیش‌تری نیاز است. سرطان پروستات شایع‌ترین نوع سرطان در میان مردان است. سازمان بهداشت جهانی خوردن گوشت‌های فرآوری شده را «سرطان‌زا» دانسته و هم چنین اعلام کرده، گوشت قرمز «ممکن است» موجب سرطان شود. منبع : روزنامه پزشکی ایران  باز نشر : آکادمی یوگا مازندران  http://www.yogaacademy.ir/ ادامه مطلب »

کاهش وزن با حبوبات

با مصرف حبوبات بدنتان را مقابل اضافه وزن مصون نگه میدارید و می توانید مانع چاقی خود شوید توصیه می کنیم در رژیم غذایی تان از این خوراکی ها بیشتر استفاده کنید شاید برای شما نیز پیش آمده باشد که تمام راه‌ها و روش‌ها را برای کاهش وزن و رسیدن به وزنی مطلوب امتحان کرده باشید و همچنان نتوانسته‌اید به نتیجه‌ای مطلوب برسید. بیشتر اوقات شکست در اضافه وزن به علت انتخاب نکردن راه درست و اصولی برای این کار است. بیشتر افراد به منظور کاهش وزن، رژیم می‌گیرند و خود را از خوردن غذاهای مفید و سالم محروم می‌سازند و نه تنها نمی‌توانند از این طریق کاهش وزنی موفق داشته باشند، بلکه به سلامتی بدن خود آسیب می‌رسانند. حبوبات از جمله مواد غذایی مفید و مغذی هستند که بدن به آن‌ها نیاز دارد و حتی می‌توان با کمک آن‌ها کاهش وزنی مناسب را تجربه کرد. ‌بنابر مطالعه‌ای جدید که در مجله آمریکایی «تغذیه بالینی» منتشر شد، پیروی از برنامه غذایی ثابت و منظمی متشکل از حبوبات به خصوص لوبیا و عدس می‌تواند در زمینه لاغری بسیار کارگشا باشد. این تحقیق نشان داد که استفاده روزانه و کنترل‌شده لوبیا،‌ نخود، نخود فرنگی و عدس سبب می‌شود که افراد زودتر احساس ... ادامه مطلب »

تغذیه نامناسب در ایام عید

  مصرف انواع خوراکی های و تنقلات در ایام تعطیلات می تواند تاثیرات زیادی روی اضافه کردن وزن در شما داشته باشد در ادامه با راه حل های مقابله با این مشکل در تعطیلات اشاره خواهیم کرد فاطمه زاهدی متخصص داخلی با اشاره به لزوم نرمش در ایام نوروزی اظهار داشت: ورزش و فعالیت‌های بدن موجب تقویت عضلات قلبی و سوختن چربی اطراف پرده دیافراگم و دور شکم می‌شود و جریان خون را آسان و افراد را از چاقی مفرطی نجات می‌بخشد. وی بیان کرد: در اثر مصرف بالای آجیل و کم تحرکی در ایام عید ورزش سبب پایین آمدن میزان تری گلیسیرید خون می‌شود و نرمش همچنین مقدار هموگلبین خون را افزایش و کار اکسیژن رسانی به خون می‌شود. این متخصص با بیان اینکه نرمش امری ضروری در عید نوروز است، افزود: افرادی که در ایام دید و بازدید عید نرمش را فراموش نمی‌کنند، تناسب اندام زیبایی داشته و از عوارض چاقی و فشار خون در امان می‌مانند و پیاده‌روی در ایام عید سبب آب شدن چربی بد بدن می‌شود. وی ابراز داشت: در ایام عید به دلیل کاهش تحرک افراد، میزان عروق و کراتین بدن افزایش می‌یابد که با نرمش‌های منظم روزانه و به خصوص در زمان صبح ... ادامه مطلب »

مضرات ذرت مکزیکی

ذرت مکزیکی تاثیرات مضری روی سلامتی ما میگذارد می تواند باعث بروز مشکلات زیادی در بدنتان شود متخصصین مصرف آن را برای اطفال ممنوع کرده اند بهتر است آن را در منزل و با رعایت چربی کمتر تهیه کنید دکتر معینیان متخصص تغذیه گفت : ذرت سرشار از ویتامین ها و املاح معدنی است که می توان به کلسیم ،پتاسیم ،فسفر و آهن و…. اشاره نمود. وی در ادامه افزود : این ماده غذایی دارای خواص پیش گیری انواع مختلف بیماری هاست که با داشتن آنتی اکسیدان های متنوع از بروز بیماری سرطان و در سویی دیگر با داشتن فیبر های غذایی از بیماری دیابت و بیماری های قلبی عروقی و گوارشی جلوگیری کند.   این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد : چند سالی است در بین مردم مصرف ذرت مکزیکی رواج پیدا کرده است که بعضیا به عنوان میان وعده مصرف می شود. که با اضافه کردن سسهای پرچرب ،نمک،کره و در برخی از موارد پنیرهای پرچرب پیتزا سبب می شود که این ماده غذایی به غذایی با کالری بالا تبدیل شود و باعث بروز بیماری چاقی و اضافه وزن می شود.   معینیان در پاسخ به این سوال که بهترین شیوه درست کردن ذرت مکزیکی در چیست گفت : با ... ادامه مطلب »

آدامس با طعم قهوه

به تازگی آدامسی با طعم و مزه قهوه تولید شده است و طرفداران طعم قهوه را غافلگیر کرده است جویدن آن احساس خوشایندی به شما خواهد داد پیشنهاد می کنیم آن را تست کنید دو کارآفرین در سان فرانسیسکو موفق به تولید چیزی برای دوستداران قهوه شده اند که رؤیای داشتن یک فنجان قهوه مطبوع صبحگاهی را برای همیشه محقق می کند: قهوه جویدنی به گزارش سرویس ترجمه شفقنا زندگی؛ این مکعب های قهوه که نامشان Go Cube است هرکدامشان ۳۵ واحد کالری دارند که معادل نوشیدن تقریباً نصف یک فنجان قهوه است؛ بنابراین اگر صبح دیر کرده باشید و زمان کافی برای سر کشیدن یک فنجان قهوه تازه ندارید کافی است دو عدد از این مکعب ها را بجوید. این قهوه ها صد درصد گیاهی هستند و از ترکیبی از مواد تشکیل شده اند که هم حافظه و هشیاری را تقویت می کنند هم شبیه آدامس هستند. هرکدام شامل ۵۰ میلی گرم کافئین، ۱۰ میلی گرم ویتامین ب ۱۲ و ۱۰۰ میلی گرم ال- تیانین که آمینو اسید موجود در چای سبز است می باشند. ویتامین ب ۱۲ به کارکرد شناختی کمک می کند درحالی‌که تیانین در کاهش تشویش نقش دارد. این مکعب های قهوه همچنین شامل ۶ گرم ... ادامه مطلب »

تاثیر روغن انگور در سلامتی

روغن هسته انگور چه ویژگی هایی دارد این روغن چه خاصیت هایی برای سلامتی ما دارد توصیه می کنیم از روغن های گیاهی غافل نشوید و آن ها را حتما تهیه و در غذاهایتان استفاده کنید مطالعات نشان می دهد رژیم غذایی غنی از اسید چرب ضروری برای تغذیه که در روغن دانه انگور و سایر روغن ها یافت می شود، می تواند موجب کاهش ریسک ابتلا به بیماری قلبی و دیابت شود.طبق مطالعه محققان دانشگاه ایالتی اوهایو، زنان و مردان دارای سطح بالای اسید لینولئیک که حاوی اسید چرب اُمگا-۶ است، کمتر در معرض ابتلا به بیماری قلبی و التهاب قرار دارند و همچنین دارای اندام لاغرتری هستند. همچنین سطح بالاتر اسید لینولئیک به معنای کاهش احتمال مقاومت به انسولین است که عامل ابتلا به دیابت محسوب می شود. «مارتا بلوری»، عضو تیم تحقیق، در این باره می گوید: «این یافته ها نه تنها دارای مفاهیم گسترده ای برای پیشگیری از ابتلا به بیماری قلبی و دیابت است، بلکه می تواند برای افراد مسن هم مهم باشد چراکه وزن کمتر و اندام لاغرتر در افزایش طول عمر افراد سالمند و حفظ استقلال بیشتر آنها نقش دارد.» در حال حاضر روغن دانه انگور بهترین منبع اسید لینولئیک به شمار می ... ادامه مطلب »

۳ نوشیدنی‌ مناسب برای چاق شدن

اگر به دنبال این هستید که به طور یکدست چند کیلو چاق‌تر شوید برخی از نوشیدنی‌ها کمکتان می‌کند. برای چاق شدن لازم است که در طول روز به طور مرتب مواد غذایی پرکالری میل کنید. در این مقاله‌ی کوتاه چند نوشیدنی مناسب برای چاق شدن معرفی می‌کنیم. البته منظورمان این نیست که به جای غذا خوردن فقط از این نوشیدنی‌ها استفاده کنید. در این صورت میل چندانی برای غذا نمی‌ماند و تمام گروه‌های غذایی را دریافت نمی‌کنید. بهتر است در کنار مصرف مواد غذایی مناسب، این نوشیدنی‌های مغذی را نیز میل کنید تا زودتر به هدفتان برسید. با ما همراه باشید. شیرهای غنی‌شده شیر نوشیدنی حاوی پروتئین است. این نوشیدنی کمک زیادی به چاق شدنتان خواهد کرد. به خاطر اینکه با مصرف مداوم آن کالری و انرژی بیشتری نصیبتان می‌شود. مصرف شیر پرچرب برای شما خوب است. اگر کلاً از طعم شیر خوشتان نمی‌آید توصیه می‌کنیم کمی وانیل به آن اضافه کنید. هر ترفندی که بلدید بزنید تا بیشتر شیر بخورید. هات‌چاکلت ساده برخلاف افراد چاق که مجبورند خودشان را از مصرف نوشیدنی‌ها و خوردنی‌های خوشمزه محروم کنند شما می‌توانید با خیال راحت هر نوشیدنی که دوست دارید را بنوشید. البته توصیه‌ی ما این است که در مصرف نوشیدنی‌هایی که ... ادامه مطلب »

بیست نکته تغذیه ای در ورزش

۱- غذاهای روزانه را حداقل در پنج وعده میل نمائید. ۲- غذا را خیلی داغ و یا خیلی سرد میل نکنید. ۳- غذا را خوب بجوید تا هضم آن را در معده تسهیل نمائید. ۴- از خوردن قسمتهای سوخته غذا پرهیز نمائید. ۵- از خوردن چربی ، غذاهای خیلی چرب ، پر روغن و همچنین از خوردن کره زیاد اجتناب نمائید. ۶- از غذاهای سرخ شده و کلا” سرخ کردنی پرهیز نمائید. ۷- در خوردن شیرینی جات و مواد قندی افراط ننمائید. ۸- حداقل در سه وعده از وعده های روزانه شما باید از مواد پروتئینی استفاده شود. ۹- از مواد هیدرات کربن دار به میزان کافی باید در رژیم غذایی گنجانده شود. ۱۰- حجم موادغذایی هر وعده را کنترل نمائید . ۱۱- بدن بطور روزانه نیاز به انواع ویتامین ها دارد و لذا باید از مواد حاوی ویتامین به میزان کافی استفاده نمود. ۱۲- در طول روز ، هفته و ماه باید از رژیمهای متنوع و کامل ، همچنین باب میل در صورت هماهنگی با جدول غذایی استفاده شود. ۱۳- مواد غذایی را برای وعده های روزانه در محیط مناسب نگهداری نمائید. ۱۴- هر روز حداقل ۱۰ لیوان آب بنوشید . ۱۵- قبل یا بعد از تمرین و بلافاصله ... ادامه مطلب »

۱۷ ماده غذایی که با خوردن آنها احساس جوانی میکنید

چربی های سالم، آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و املاح معدنی موجود در برخی مواد غذایی در جوانتر ماندن و کند شدن اثرات پیری بسیار موثر است.   چای سبز: اوکیناوا، یکی از سرزمین های ژاپن خانه افراد با بیش از صد سال سن در جهان است. از هر ده هزار نفر در اوکیناوا، ۷ نفر شمع صد سالگی خود را خاموش می کنند. یک چیز در میان همه این افراد مشترک است: نوشیدن چای سبز. محققان موسسه علوم زیستی اخیرا کشف کرده اند که ریز مغذی های موجود در چای سبز از خطر حمله قلبی، سکته مغزی و بیماری عروقی پیشگیری می کند. ضمنا نوشیدن چای سبز باعث کاهش چین و چروک و از بین رفتن التهاب در بدن می شود.   انگور: حاوی آنتوسیانینها است که کاهش خطر ابتلا به عوارض قلبی و چاقی مفرط را به همراه دارد. مصرف انگور از چشم در برابر دژنراسیون ماکولا وابسته به سن جلوگیری می کند.   قارچ: یکی از دلایل سفید شدن زودرس مو کاهش مس در بدن است. بدن شما برای تولید رنگدانه برای پوست و مو نیاز به مس دارد و قارچ یکی از بهترین منابع حاوی مس است. تنها نصف فنجان قارچ ۷۱ درصد میزان نیاز روزانه ... ادامه مطلب »

۱۰نکته مهم در مورد آجیل

۱-همیشه سعی کنید آجیل و دانه های روغنی را به اندازه ی مصرفتان بخرید تا همان قدر که تازه هستند از آنها استفاده کنید. آجیل به دلیل روغن زیادی که دارد خیلی زود فاسد میشود. حتما قبل از اینکه آجیل بخرید با خوردن چند دانه از آنها از کیفیت طعم و تازه بودنش اطمینان حاصل کنید اگر غیر از این بود از خریدن آجیل صرف نظر کنید. ۲-در فروشگاه های بزرگ اغلب آجیل ها در ظرف های مخصوصی نگه داشته میشوند زیرا آجیل نباید در هر ظرفی نگه داری کرد. برخی از فروشگاه ها مستقیما آجیل را از کشاورزان میخرند بنابراین کیفیت آجیل بسیار بالاست اما باز هم شما قبل از خرید چند دانه از آنها را تست کنید یا از فروشندگان  بپرسید که این آجیل ها تازه هستند یا خیر. ۳-آجیل هایی را که مزه ی ترش دارند و بوی نامطبوعی میدهند نخرید. حتی اگر آجیل خریدید و در منزل متوجه ترش بودن آنها شدید فورا آجیل ها را پس بدهید آجیل ترش باعث بیماری میشود. ۴-همیشه سعی کنید آجیل کم نمک بخرید. دقت کنید زیرا گاهی اوقات برای پنهان کردن ترش بودن و بوی بد آجیل به آنها نمک میزنند پس سعی کنید همیشه ترجیحا آجیل خام بخرید. ... ادامه مطلب »

سالاد تخم مرغ

اگر در سالادهایتان از تخم مرغ استفاده کنید به نفع سلامتی تان قدم برداشته اید و در جذب املاح و مواد معدنی موجود در سالاد یک قدم جلوتر از دیگران هستید پیشنهاد می کنیم این ماده خوراکی مفید را فراموش نکنید سالاد وعده غذایی سالمی است که مواد سالم و مغذی زیادی را به بدن می‌رساند. اما برخی از مواد استفاده شده در سالادها از جمله آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد مغذی آن قابل حل در چربی هستند و این بدان معنا است که بهتر است آن‌ها را با چربی بخورید تا خواص آن جذب بدنتان شود. راهی بسیار آسان، ارزان و در عین حال موثر برای سالم‌تر کردن سالادها، افزودن تخم مرغ به آن‌ها است. از این طریق مواد مغذی بیشتری از مواد موجود در سالاد جذب بدن شما می‌شود. البته نیمرو نباید به سالاد اضافه شود بلکه تخم مرغ باید به صورت آب‌پز یا نیمه‌آب‌پز به سالاد اضافه شود. زمانی که شما ۱٫۵ تا۳ تخم‌مرغ آب‌پز به سالادتان اضافه می‌کنید سبب می‌شوید که با مصرف سالاد لوتئین و زیگزانتین بیشتر یعنی حدود ۴ تا ۵ برابر به بدنتان جذب شود. به همین علت سالاد با تخم مرغ نسبت به سالاد بدون تخم‌مرغ بسیار مفیدتر و سالم‌تر است. علاوه بر این ... ادامه مطلب »

توصیه های مهم در زمینه ی مصرف زیاد آب

اگر جزو افرادی هستید که زیاد آب می نوشید بهتر است به توصیه های مهم در زمینه مصرف آن دقت کنید و اجازه ندهید با زیاده روی در این زمینه سلامتی تان در خطر بیفتد به طور معمول گفته می‌شود که سعی کنید در طول روز زیاد آب بنوشید تا آب بدنتان افزایش یابد و از بسیاری از بیماری‌ها جلوگیری شود. در حالی که زیاد آب نوشیدن نه تنها مفید نیست بلکه در برخی موارد منجر به مرگ می‌شود. در همه فعالیت‌ها از جمله آب نوشیدن نباید افراط و تفریط کرد. آب‌رسانی کافی به بدن برای کنترل و عملکرد مناسب بدن کافی و ضروری است اما پر کردن بدن از آب به اندازه کم آب نوشیدن می‌تواند مضر و کشنده باشد. طبق مطالعه‌ای که در مجله پزشکی و دارویی منتشر شد، به دستورالعمل و هشدارهایی راجع به نوشیدن آب اشاره شد و هدف آن بالا بردن سطح دانش افراد از نحوه صحیح نوشیدن آب و توجه به خطرات مصرف نادرست آن است. علاوه بر افراد عادی ورزشکاران نیز در معرض خطر ابتلا به بیماری یا مرگ به علت مصرف نادرست آب هستند. این افراد به علت تمرینات و فعالیت‌های ورزشی بیش از حد آب می‌نوشند. در این شرایط کلیه‌های آن‌ها ... ادامه مطلب »

عوارض غذا های سوخاری برای سلامتی

بهتر است از مصرف زیاد از این نوع خوراکی های سرشار از روغن و تخم مرغ خودداری کنید چون باعث افزایش خطر سرطان در بدن شما خواهند شد انواع سرطان ها مانند سرطان مری و مثانه و دستگاه گوارش ناشی از مصرف غذاهای سوخاری شده هستند رئیس انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران گفت:برخی برای طبخ و نگهداری گوشت قرمز در تعدادی از استان‌ها از نمک‌سود کردن استفاده می‌کنند و این سبب افزایش سرطان معده در آنها می‌شود.محمدرضا قوام نصیری در رابطه با موضوع سرطان اظهار داشت: سرطان سومین عامل مرگ و میر در کشور بوده و شیوع آن از نظر موارد جدید در سال ۹۰ هزار نفر است، بنابر این مسئولان در جایگاه خاص خودشان باید به این مسئله و پیشگیری از آن توجه داشته باشند. وی با اشاره به اینکه سالانه ۴۵ هزار نفر در کشور به دلیل سرطان فوت می‌کنند، افزود: این آمار دو برابر تلفات جاده‌ای و سوانح در کشور بوده و مؤید توجه هر چه بیشتر به این مسئله است. رئیس انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران با اشاره به اپیدومیولوژی سرطان یا فراگیری این بیماری به صورت منطقه‌ای در کشور، گفت: سرطان دستگاه گوارش فوقانی شامل مری و معده در نیمه شمالی کشور و در محدوده دریای خزر و ... ادامه مطلب »

عواقب استفاده زیاد از نمک

مصرف بیش از اندازه نمک می تواند خطرات زیادی برای سلامتی ما داشته باشد می تواند عاملی برای آسیب رساندن به کلیه ها و ایجاد پوکی استخوان در بدنتان باشد بهتر است در استفاده از نمک پرهیزات لازم را در نظر بگیرید متخصص پزشکی اجتماعی نسبت به مصرف بیش از اندازه نمک هشدار داد و گفت: احتمال ابتلا به پوکی استخوان، سنگ کلیه و سرطان با مصرف بیش از اندازه نمک بیشتر می‌شود. محمدعلی حیدرنیا در رابطه با مصرف بیش از اندازه نمک و ارتباط آن با بیماری‌های مختلف، اظهار داشت: مصرف بیش از اندازه نمک با فشار خون، سکته مغزی، بیماری‌های قلبی عروقی و کلیوی در ارتباط مستقیم است بنابر این اصلاح الگوی غذایی برای افراد در جامعه بسیار حائز اهمیت به شمار می‌رود. وی افزود: چاقی، پوکی استخوان، شکل‌گیری سنگ‌های کلیوی و سرطان معده از دیگر عوارض افزایش بیش از حد و اندازه نمک در برنامه‌های غذایی است لذا خانواده‌ها باید نسبت به این مسئله مهم و پیشگیری از مصرف نمک اضافه اهتمام داشته باشند. متخصص پزشکی اجتماعی اضافه کرد: اضافه کردن نمک به غذا سر سفره، حین پخت غذا و آماده کردن آن، مصرف فست‌فودها، تنقلات شور همچون آجیل، ترشیجات حاوی نمک از جمله مواردی است که ... ادامه مطلب »