خانه » مقاله ها » تغذیه (برگه 28)

تغذیه

تغذیه مفید

خواص معجون دوسین یا همان عسل و سیاه دانه

یکی از داروهای بسیار موثر غیر شیمیایی برای درمان بیماری ها معجون سیاه دانه و عسل است که تاثیر فوق العاده در برخی بیماری هایی همچون آسم ، سردمزاجی ، زخم معده ، رفع پیسی ،سنگ کلیه و … دارد. معجون  دوسین ترکیبی از عسل و سیاه دانه است که  تهیه آن بسیار ساده و در عین حال موثری هست که از قدیم درطب سنتی محبوب بوده و برای درمان بیماری های مختلفی از آن استفاده می شد.سیاهدانه در ترکیبات مختلف، اثرات درمانی متفاوتی دارد و به همین دلیل به صورت تنها، مخلوط با دیگر مواد و به صورت کمپرس،بخور، اسانس و یا روغن آن استفاده می شود، که یکی از آنها ترکیب عسل و سیاهدانه می باشد سیاه دانه را پودر نموده و بلافاصله با عسل مخلوط می کنیم ،تا اثر دارویی آن کاهش نیابد . این ماده قادر است سلولهای بتا که در بیماری های لوزالمعده دیابتی در حال مردن هستند را تحریک کند. همچنین می تواند بدن افراد مسموم شده را توسط سلاح های شیمیایی بهبود بخشیده و MRSK را نابود سازد. حال به برخی از راه های درمانی آن اشاره می شود:   دیابت نوع ۲ مصرف تنها ۲گرم سیاه دانه در روز میزان قند خون و ... ادامه مطلب »

۵ غذایی که با کلسترول بالا مبارزه میکند.

با خوردن غذاهای نامناسب ولی باب میل خود، به آسانی سطح کلسترول خون خود را به سطح نگران کننده ای می رسانید که البته عکس این عمل نیز صادق است. با تغییر آنچه میخورید میتوانید میزان کلسترول خود را پایین بیاورید و جریان حرکت چربی های شناور درون رگهای خود را بهبود ببخشید.میوه ها و سبزیجات تازه، خانواده حبوبات ،چربی های سالم همگی جزیی از رژیم سلامت قلبی بشمار میروند.اما بعضی از غذاهای بخصوص در کاهش میزان کلسترول نقش بسزایی دارند. چطور؟ بعضی از غذاهای پایین آورنده کلسترول مقدار مناسبی از فیبرهای قابل حل را در بدن آزاد میکنند که از ورود کلسترول و پیش ماده آن به درون سیستم جهاز هاضمه قبل از اینکه به درون سیستم گردش خون راه یابد ممانعت ایجاد بعمل می آورد و مابقی ،اسیدهای چرب اشباع شده ای را فراهم میکنند که مستقیما میزان کلسترول های مضر را کاهش میدهد و آن دسته از استروئید ها و استانول های گیاهی که مانع جذب کلسترول میشوند شامل این ۵ نوع میگردد. – جو : یکی از روشهای از بین بردن کلسترول گنجاندن محصولات جو در رژیم غذایی است . بعنوان مثال میتوان با اضافه کردن یک موز و چند توت فرنگی همراه با برشتوک برای ... ادامه مطلب »

مراقب اسید فتیک باشید

تداخل های تغذیه ای اگر چه شاید مانند تداخل های داروهای شیمیایی آسیب های جدی به سلامت فرد وارد نکند اما به هر حال می تواند روند درمانی فرد را در استفاده از خاصیت دارویی و درمانی موادغذایی مختل کند.به علاوه اینکه مصرف مواد غذایی طبیعی اگر بدون شناخت این تداخل ها باشد ، اثر لازم را در رژیم درمانی افراد باقی نمی گذارد. یکی از موارد تداخل شایع که افراد شناخت کمی از آن دارند تداخل اسید فتیک در جذب آهن ، روی و کلسیم موجود در مواد غذایی است.   اسید فتیک که کارشناسان به آن فیتات هم می گویند ذخیره اصلی فسفر در دانه های گیاهی است و با فراوری کردن آن به علت خواص آنتی اکسیدانی بسیاری که دارد به عنوان یک ماده نگهدارنده تولید تجاری می شود.دانه های خوراکی ، غلات ، حبوبات و آجیل ها از نظر طبیعت درمانگران یکی از منابع اصلی اسید فتیک محسوب می شود که البته مقدار آن در انواع این دانه های گیاهی متفاوت است.از جمله خواص درمانی اسید فتیک خاصیت ضد سرطانی و ضد سنگ کلیه ای آن است. با این حساب باید گفت اسید فتیک خود یک منبع مفید تغذیه ای است که نباید به هیچ عنوان ... ادامه مطلب »

تاثیر روغن آرگان در سلامتی و زیبایی

روغن آرگان از دانه های درخت آرگان، که در یک منطقه از مراکش رشد می کند تولید می شود. دو نوع روغن آرگان وجود دارد: خوراکی، که اغلب به عنوان یک جایگزین برای روغن زیتون و مواد آرایشی و بهداشتی، که می تواند در مراقبت از پوست و محصولات مراقبت از مو یافت می شود. این یکی از روغن های گران قیمت است که حاوی بالاترین مقدار ویتامین E است هر دو دارای اسید چرب بسیار بالایی هستند، که باعث شده یکی از بهترین محصولات برای مرطوب کننده، جوان کننده و مغذی برای پوست و مو باشد. فواید روغن ارگان: ۱٫ بهبود سیستم گوارش روغن آرگان درآشپزی می تواند سوء هاضمه را سریع تسکین دهد. این به علت افزایش میزان پپسین در دستگاه گوارش است که به هضم مواد غذایی کمک میکند. آنتی اکسیدان آن نیز می تواند التهاب را کاهش دهد ۲٫ کاهش کلسترول روغن آرگان غنی از موادی است که در مطالعات ثابت شده است به افزایش سطح کلسترول خوب (HDL) و کاهش کلسترول بد (LDL) در بدن کمک میکند. مصرف منظم روغن آرگان در پخت و پز برای کمک به پیشگیری از چاقی و بیماری های مختلف قلبی و عروقی بکار می رود. ۳٫ پیشگیری از سرطان ... ادامه مطلب »

در مورد منیزیوم چه باید بدانیم ؟

بدن شما برای به انجام رساندن وظایف متعدد به منیزیوم احتیاج دارد که در بیش از ۳۰۰ عکس العمل شیمیایی در بدن صورت می پذیرد .عضلات برای منقبض شدن و اعصاب برای ارسال و دریافت پیام ها به این ماده معدنی احتیاج دارند . این ماده ضربان قلب شما را کنترل می کند و سیستم ایمنی بدن شما را قوی می سازد. بیشتر مردم بطور کافی منیزیوم را از غذاهایی مثل سبزیجات برگ سبزو گندمها ولوبیا ومغزهای آجیل وماهی دریافت می کنند. بعضی اوقات مکملهای منیزیوم بصورت قرص های فراوان خریداری می شوند که می تواند بیماریهای مزمن مثل کشیدگی عضلات و پایین بودن سطح انرژی ومشکلات کم یا بی خواب را منظم کند.اما قبل از اینکه مکملهای منیزیوم را استفاده کنید مجددا فکر کنید. بر طبق تحقیقات موسسه بین المللی سلامت بیشتر افراد مسن در آمریکا بطور صحیح میزان منیزیوم را در رژیمهایشان استفاده نمی کنند. اما دکتر بروس بیسترین، رئیس بخش تغذیه کلینیک پزشکی بث و استاد دانشکده پزشکی در دانشگاه هاروارد، اذعان می دارد، کمبود منیزیوم بسیار نادر است . کلیه، دارای قابلیت فوق العاده ای در پایین آوردن سطح منیزیوم در ادرار است و بدین طریق تعادل منیزیوم را در سطح وسیعی از جذب انجام می ... ادامه مطلب »

۳-چرا باید گوشت بخوریم؟

نویسنده: Swami Muktananda Saraswati قسمت سوم در واقع منابع غیر گوشتی دارای میزان بیشتری از عناصر فسفر، پتاسیم و منیزیم می باشند. معمولا تصور می شود که ویتامین B12 (کوبالامین) از مواد به شدت محدود در منابع حیوانی است. در حالیکه، این ویتامین در سویا، ماست (dahi)، آجیل و برگ گیاهان به میزان زیادی یافت می شود. بنابراین به نظر می رسد که باور برتری و لزوم مصرف گوشت در تغذیه انسان فقط یک اسطوره و باور است. عادات غذا خوردن اهمیت گسترده تری دارد و تنها به بقاء فیزیکی محدود نمی شود، اولویت ها در تغذیه ما با انواع گوناگونی از مفاهیم احساسی توام است. بنابراین محبوبیت مصرف گوشت به عنوان بهترین ماده غذایی بیشتر ریشه در نگرش احساسی ما به این موضوع دارد تا تئوری های علمی تغذیه. این یک باور گسترده در میان مردم است که انسان بصورت غریزی میل به مصرف گوشت دارد . هیچ مدرکی برای تائید و یا رد این تفکر وجود ندارد. به عنوان مثال، تحقیقات قویاً بر این نکته تاکید دارند که جوامع مادرسالاری ماقبل تاریخ ، که منجر به ظهور همه تمدنهای باستانی بزرگ شده اند، عمدتا گیاهخوار بودند. که این موضوع نشان دهنده این است که اگر بدن انسان برای ... ادامه مطلب »

۲-چرا باید گوشت بخوریم؟

قسمت دوم نویسنده: Swami Muktananda Saraswati این مواد شیمیایی در حیوانات و ماهی ها بصورت چربی انباشته می شود که شکستن این چربی ها کاریست بسیار دشوار. هنگامی که این چربی ها وارد سیستم تغذیه انسان می شود، در سلول های چربی و بافت های عضلانی انباشته می شوند و از ۷ سال تا ۴۰ سال زمان می برد که چربی ها از بین بروند. هرچند که آفت کش ها و مواد شیمیایی دیگری نیز در منابع گیاهی یافت میشود، اما در آنها با غلظت های بسیار پایین تر و تنوع کمتری وجود دارد. بر طبق داده های ارائه شده توسط ژورنال آمریکایی نظارت بر آفت کش ها، غلظت آفت کش ها با ترکیبات آلی کلر در گوشت، ماهی و مرغ نسبت به همه طبقات محصولات گیاهی حدود دوازده برابر بیشتر است. به غیر از سموم و مواد زائدی که حیوانات خود در پاسخ به روش های غیر طبیعی تغذیه تولید می کنند، دیگر آلودگی های موجود در گوشت عبارتند از آرسنیک، جیوه، سرب، کادمیوم، قلع، هورمونهای جنسی مصنوعی، آنتی بیوتیک ها و آرام بخش ها. ادامه مصرف بالای گوشت تحت شرایطی که منبع پروتئینی جایگزین وجود نداشته باشد ممکن است قابل تحمل باشد. کسانی که بر ضرورت مصرف گوشت ... ادامه مطلب »

۱-چرا باید گوشت بخوریم ؟

نویسنده: Swami Muktananda Saraswati غذا، اصلی ترین عنصر بقای فیزیکی و از طرفی بیشترین وابستگی ما نیز می باشد. از تلاش مادرانه برای خوراندن غذای مورد نیاز و مفید به کودک گرفته تا مکالمات بزرگسالان بر سر موضوعات پیچیده بعد از صرف شام، موضوع غذا از رابطه جنسی، سیاست، مذهب و حتی مواد مخدر هم بحث برانگیز تر است. بسیاری از افراد در صورتی که شما از لحاظ اعتقادی از خوردن غذاهای خاصی در خانه هایشان اجتناب کنید، این را بی احترامی می پندارند واحساس می کنند که سبک زندگی آنها به زیر سوال برده شده است. این موضوع در هیچ کجا به اندازه موضوع خوردن گوشت قابل مشاهده نیست. حال این حقایق را در نظر بگیرید: • یک گاو برای تولید ۱ پوند (نیم کیلو) پروتئین مناسب برای مصرف انسان باید ۲۱ پوند (۹٫۵ کیلو) پروتئین مصرف کند. • گوشت قرمز منبع اصلی مواد شیمیایی سمی در رژیم غذایی ما است. در مواجهه با چهره های لاغر مردم قحطی زده در کشورهای در حال توسعه و موج فراگیر سرطان و بیماری های قلبی عروقی در کشورهای توسعه یافته، قطعاً موضوع خوردن گوشت انسان را به فکر فرو می برد. هر خانم خانه دار مقتصدی می داند که گوشت یکی ... ادامه مطلب »

رژیم لاغری دکتر آز

برنامه ۲ هفته ای کاهش وزن سریع دکتر آز اگر به دنبال یک روش کاهش وزن سریع هستید ، برنامه ۲ هفته ای کاهش وزن دکترآز را امتحان کنید. با مصرف غذاهای سالم مثل سبزیجاتی با قند پایین و مقادیر کمی پروتئین، می توانید اشتهای خود را کنترل کرده و به بدن خود شروعی تازه بدهید. دکترمهمت آز (Mehmet Oz) معاون رئیس و استاد جراحی دانشگاه کلمبیا و رئیس موسسه قلب و عروق نیویورک است و به خاطر برنامه معروف تلویزیونی اش درباره سلامتی مشهور است ، برنامه دکتر آز، سه بار پیاپی برنده جایزه امی شده است . در این رژیم کلیه غذاها بصورت آماده موجود می باشند پس فقط با صرف هزینه و بدون کلی وقت گذاشتن در آشپزخانه می توانید به هدف خود برسید. چیزهایی که می توانید بخورید صبحگاه: روز را با یک فنجان آب داغ و آب نصف لیمو شروع کنید اسموتی صبحانه : طرز تهیه این اسموتی را اینجا ببینید. چای سبز: ترجیحا ارگانیک پروتئین: بخشی از ۱۷۰ گرم گوشت(مرغ ، بوقلمون یا ماهی)در روز کربوهیدرات: نصف فنجان برنج قهوه ای پخته شده ( در غیر اینصورت کربوهیدرات یا نشاسته مصرف نکنید) چربی : چربی های سالم با رعایت اعتدال ( مانند روغن زیتون و آووکادو) ... ادامه مطلب »

خواص فلوس (خرنوب هندی)

نحوه استفاده : به صورت جوشانده مصرف میشود.و در برخی مناطق از مربای آن هم استفاده میکنند که شیوه ساختن آن در ذیل خواهد آمد خواص : فلوس Cassia نام علمی ‍Cassia Fistula کلیات گیاه شناسی فلوس درختی است به ارتفاع ۱۰-۱۵ متر که به حالت خودرو در بشتر نقاط گرمسیر دنیا مانند آفریقا ، هند و جنوب می روید . فلوس در بعضی از نواحی ایران به نام خرنوب هندی و خیار شنبر نیز معروف است . میوه فلوس یه طول ۳۰ تا ۵۰ سانتیمتر و به قطر ۳-۲ سانتیمتر است . اگر فلوس درقسمت طول آن شکافته شود تیغه های متعدد در آن دیده می شود که فلوس را به خانه های متعدد گاهی تا ۱۰۰ خانه تقسیم می کند در داخل این خانه ها مایع چسبنده تیره رنگی وجود دارد که عسل خیار شنبر نامیده می شود . طعم این مایع کمی شیرین ولی نامطبوع است . برای استفاده از فلوس غلاف آنرا کمی روی آتش گرم می کنند تا عسل خارج شود . معمولا این عسل با روغن بادام مخلوط شده و به عنوان مسهل استفاده می شود، البته می توان مغز فلوس را با قند یا شکر مخلوط کرده و در درجه حرارت معتدلی پخت ... ادامه مطلب »

چرا نباید پس از غذا میوه خورد ؟

چرا نباید پس از غذا میوه بخوریم؟ =============ஜ۩۞۩ஜ============​= شکی نیست که خوردن میوه ضامن سلامتی است و خوردن آن‌ باید یکی از عادت‌های غذایی همیشگی ما باشد؛ اما این تنها یک بخش ماجراست چون همان‌قدر که خوردن میوه‌ها مهم و قابل توصیه است، زمان و چگونگی خوردن آن‌ها هم مطرح است، مثلا اینکه بدانیم میوه‌ها را باید همراه با غذا بخوریم یا قبل و بعد از آن در برنامه‌ریزی ما برای خوردن میوه‌ها بسیار تاثیر‌گذار است چون یک باور رایج این است که خوردن میوه همراه با وعده‌های غذایی ‌اصلی، مانع جذب مواد مغذی می‌شود! از طرف دیگر با رسیدن تابستان پای آبمیوه‌ها هم در میان است و یک سوال مهم دیگر این‌که آبمیوه‌ها می‌توانند جایگزین مناسبی برای میوه‌ها باشند؟ همانطور که پیش‌تر از این هم اشاره شد میوه‌ها منابع سرشاری از فیبرها هستند. بنابراین اگر بعد از غذا خورده شوند به دلیل مقدار فیبر بالایی که دارند سرعت حرکت غذا را در دستگاه گوارش زیاد می‌کنند و در نتیجه مانع جذب تمامی ریزمغذی‌های موجود در آن می‌شوند. در حقیقت جریان از این قرار است، از آنجا که میوه‌ها منابع غنی از فیبر هستند وقتی که میوه می‌خوریم یک‌باره مقدار زیادی فیبر وارد دستگاه گوارش ‌ما می‌شود. این فیبرها باعث ... ادامه مطلب »

کدام قندها مفیدند؟

در حال حاضر کربوهیدرات‌ها مورد توجه زیادی قرارگرفته‌اند. وقتی در مورد کربوهیدرات‌ها فکر می‌کنید، احتمالا موادغذایی زیر در ذهن شما تداعی می‌شوند: نان، برنج، پاپ‌کورن (ذرت بوداده) و همچنین ذرت خام، سیب‌زمینی، کرفس، انبه، هلو، موز تازه، لوبیای پخته‌شده، بستنی کم‌چرب و… اگر مایلید اطلاعات بیشتری در این‌باره کسب کنید، شما را به خواندن این مطلب توصیه می‌کنیم. تمامی مواد فوق، مغذی و مهم تلقی می‌شوند. قندها، نشاسته و فیبرها به گروهی تعلق دارند که کربوهیدرات نامیده می‌شوند. تمامی کربوهیدرات‌ها از ۳ عنصر به نام کربن، هیدروژن و اکسـیژن ساخته می‌شوند. نام کربوهیدرات از ۲ماده شیمـیایی با نام کربو (کربن) و هیدرات( ترکیبات هیدروژن و اکسیژن) گرفته شده است. کربوهیـدرات‌ها به ۲دسته تقسیم می‌شوند: ساده و مرکب؛ اگر از یک قند تشکیل شده باشد، ساده است، اما اگر عـلاوه بر قندها شامل نشاسته و فیبر نیز باشند مرکب و پیچیده خواهد بود.شاید تعجب کنید که مواد نشاسته‌ای هم بر میزان رشد فرد تأثیر می‌گذارند. شاید از خود بپرسید اگر آنها از قند ساخته شده‌اند، پس چرا شیرین نیستند؟ برخلاف قندها، مولکول‌های نشاسـته بزرگ‌ترهستند و نمی‌توانند روی گیرنده‌های چشایی قرار بگیرند، بنابراین مزه شیرین آنها قابل تشخیص نخواهد بود ولی تا چند دقیـقه حالت زبری‌شان روی زبان باقی می‌ماند. زمانی که ... ادامه مطلب »

لاغری با تخم کتان

همه افراد دوست دارند تناسب اندام داشته باشند ،و لاغری خودرا حفظ کنند. این روزها همه جا صحبت از فواید بی نظیر تخم کتان، برای کم کردن وزن است که شکم را صاف میکند. صحبت ما امروز درباره لاغری با تخم کتان است به سوال های زیر توجه کنید شاید سوال شما هم باشند. تخم کتان چیست و به چه صورتی مورد استفاده قرار می گیرد؟ تخم کتان یک دانه گیاهی مفید است که در اروپا و آسیا می روید و دارای مواد بسیار با ارزشی است که به سلامت بدن و تناسب اندام کمک می کند. مهمترین بیماری ها یعنی سرطان را جلوگیزی می کند. دارای چربی غیراشباع و امگا۳ می باشد و دارای میزان زیادی فیبر محلول و غیر محلول وویتامین E است. از تخم کتان به صورت محلول در آب برای درمان های موضعی، و به صورت خوراکی دم کرده، پودر کرده و روغنی مورد استفاده قرار می گیرد. بیشترین استفاده تخم کتان در قشر باتوان است و آن هم برای کاهش چربی شکم و تناسب اندام است. تخم کتان چگونه موجب کاهش چربی شکم می شود؟ تخم کتان از جمله موادی است که به طور چشم گیری برای کاهش چربی شکم مورد استفاده قرار می گیرد. ... ادامه مطلب »

جوشانده ها و دم کردنی های آرام بخش

خواب راحت و عمیق با جوشانده ها و دم کردنی های آرام بخش امروزه هزاران نفر از کسانی که چای و یا قهوه را به دلایلی ترک کرده اند، از جوشانده و یا دم کرده ی گیاهان دارویی که با نام های چای گیاهی شهرت دارند، استفاده می کنند. بسیاری از گیاهان را می توان همانند چای، دم کرده و در موارد مختلفی (ناراحتی های مختلف) از آن ها استفاده کرد. چای کوهی یک نوشیدنی آرام بخش برای رفع خستگی و ضد افسردگی چای کوهی که به آن توکلیجه نیز می گویند، از تیره ی گیاهان معطر و آرامش بخش اعصاب است. گل این گیاه که به صورت سنبله ای از گل های ریز صورتی مایل به سرخ رنگ است، در میان کاسبرگ هایی با رنگ سبز روشن نقره ای و پشمالو قرار دارد. از این رو در زبان آذری به آن توکلیجه یا پشمالو گفته می شود. خواص و نوع مصرف چای کوهی: چای کوهی یک تونیک (تقویت کننده ی) قوی برای اعصاب است. این گیاه مفرح، نشاط انگیز و شادی آور بوده و دارای خاصیت ضد درد به ویژه دردهای مفصلی، رماتیسمی، سردرد، سرگیجه و دردهای عصبی است. مصرف این گیاه خستگی ذهنی را برطرف می سازد وبه ... ادامه مطلب »

اسطوخودوس

اسطوخودوس گیاه بومی حوزه مدیترانه می‌باشد و در سرتاسر جنوب قاره اروپا پراکنده است؛ البته در جنوب آمریکا زیر کشت آن را متداول کرده‌اند. اسطوخودوس در خاک‌های مخلوط با شن و ماسه که بخوبی آبیاری بشوند و محل نیز آفتابگیر باشد، رشد می‌نماید در جنوب فرانسه و بریتانیا این گیاه را به صورت انبوه کشت می‌کنند. همچنین در باغچه منزل هم می‌توان اسطوخودوس را به شکل یک گیاه تزیینی کاشت و از محاسن آن بهره برد . اسطوخودوس گیاهی است چندین ساله به ارتفاع حدود نیم متر با برگهای متقابل ، باریک ، دراز سبز رنگ و پوشیده از کرکهای سفید پنبه ای . گلهای آن برنگ بنفش و بصورت سنبله می باشد . قسمت مورد استفاده این گیاه ، گلها و سرشاخه های گلدار آن است . اسطوخودوس بوی بسیار مطبوعی درد . طعم آن تلخ است و بعلت بوی مطبوع آن در عطر سازی مصرف می شود . اسانس اسطوخودوس که از تقطیر گل و سرشاخه های گلدار این گیاه بدست می آید مایعی است زردرنگ یا زرد مایل به سبز که دارای بوی مطبوعی است . اسطوخودوس از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است. ۱)برای رفع خستگی و آرامش چند قطره روغن اسطوخودوس را در ... ادامه مطلب »