خانه » مقاله ها » تغذیه (برگه 4)

تغذیه

تغذیه مفید

۴ ماده غذایی برای رژیم گیاهخواری

تحقیقات نشان می‌دهد افراد گیاهخوار در صورت گنجاندن ۴ ماده غذایی در رژیم غذایی‌شان هرگز دچار ضعف و بیماری نمی‌شوند. نخود سبز از جمله این گیاهان نخود سبز است که دارای انواع ویتامین ها و مواد غذایی بسیار مفید برای بدن است و می توانید آن را در انواع غذاها همراه با لبنیات و یا با روغن زیتون مصرف کنید. دانه های آجیل انواع دانه های آجیل از جمله بادام، گردو، فندق، پسته و بادام زمینی همگی می توانند برای سلامت بدن بسیار مهم باشند و در رژیم غذایی جای گیرند البته به دلیل کالری بالای برخی از آنها مصرف متعادل توصیه می شود. حبوبات  انواع دانه ها از جمله خانواده لوبیا، لوبیا چیتی، دانه سویا، نخود عدس، لپه ، ماش و سایر اعضای گروه بنشن ها دوستانی عالی برای افراد دارای رژیم گیاهخواری هستند که با مصرف آنها دیگر احساس گرسنگی نمی کنید و انواع ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدنتان تامین می شود. جوانه های سبزیجات انواع جوانه ها از جمله جوانه گندم، ماش، شبدر، پونه و سایر اعضای خانواده جوانه ها می تواند به تنهایی یک منبع عالی تامین مواد غذایی و انرژی مورد نیاز برای بدن باشد و مانع از ایجاد خستگی یا زردی ... ادامه مطلب »

مواد لازم برای پخت فلافل رژیمی

  نخود کنسروی:۴۰۰ گرم  پیاز قرمز: یک عدد کوچک، خرد شده سیر: یک حبه خرد شده جعفری: یک مشت زیره: یک قاشق چای خوری گشنیز: یک قاشق چای خوری خرد شده پودر فلفل تند: یک دوم قاشق چای خوری آرد ساده: دو قاشق غذا خوری روغن آفتاب گردان: دو قاشق غذا خوری نان ساندویچی نازک و سبوس دار سس خانگی دستور پخت فلافل برگر رژیمی آب یک قوطی ۴۰۰ گرمی نخود رو خالی کنید و با دستمال تمیز، خشکشون کنید. نخود‌ها رو به همراه پیاز قرمز کوچکی که خرد شده، یک حبه سیر، جعفری، زیره، گشنیز، پودر فلفل تند، دو قاشق غذا خوری آرد و نمک داخل مخلوط کن بریزید. مواد درون مخلوط کن رو تا زمانی که به خوبی نرم بشن مخلوط کنید. مواد رو به شکل چهار قرص فلافل بزرگ دربیارید. تو یک ماهی تابه نچسب دو قاشق غذا خوری روغن آفتاب گردان رو گرم کنید. قرص‌های فلافل رو اضافه کنید. هر سمت رو به مدت ۳ دقیقه بپزید تا زمانی که طلایی بشن. در آخر غذا رو به همراه نان، سس و سالاد سرو کنید. نوش جان. باز نشر : آکادمی یوگا مازندران   ادامه مطلب »

۱۲ نکته مهم برای کاهش وزن

متخصصانی مانند متخصصان رژیم غذایی ، فیزیولوژیست‌های ورزشی و روانشناسان می‌توانند در تقویت انگیزه و دانش شما، به شما در رسیدن به اهداف کاهش وزن کمک کنند. انگیزه برای موفقیت در کاهش وزن در طولانی‌مدت مهم است. افراد عوامل مختلفی را برای ایجاد انگیزه می‌یابند. بنابراین مهم است که بفهمیم چه چیزی به‌خصوص در ایجاد انگیزه در شما کمک می‌کند. در این بخش از مقاله به بررسی نکته‌هایی مؤثر در راه  کاهش وزن می‌پردازیم که مبنا و اساسی علمی دارند. ۱- آب بنوشید ، به‌خصوص قبل از غذا اغلب ادعا می‌شود که نوشیدن آب می‌تواند به کاهش وزن کمک کند و این درست است. نوشیدن آب می‌تواند سوخت و ساز بدن را در مدت‌ زمان ۱ تا ۵/۵ ساعت ۲۴ تا ۳۰ درصد تقویت کند، و به شما کمک می‌کند تا کالری بیشتری را بسوزانید. یک مطالعه نشان داده است که نوشیدن نیم لیتر آب حدود نیم ساعت قبل از وعده‌های غذایی به رژیم غذایی کمک کرده است که در مقایسه با افرادی که آب نمی‌نوشند، کالری کمتری مصرف کنند و ۴۴ درصد بیشتر وزن کم کنند.   ۲- برای صبحانه تخم‌مرغ بخورید خوردن تخم‌مرغ کامل می‌تواند انواع فواید از جمله کمک به کاهش وزن داشته باشد. نکته: تأکید ما به مصرف تخم‌مرغ به‌صورت آب ... ادامه مطلب »

باید و نباید های غذایی قبل تمرین یوگا

آجیل‌ها و دانه‌ها در حالیکه آجیل‌ها و دانه‌ها، بسیار مغذی و مقوی هستند، اما سرشار از چربی و پروتئین بوده و به احتمال زیاد هنگامیکه بدنتان به جریان خون نیاز داشته باشد، بصورت هضم نشده در معده باقی می‌مانند. بجای آنها از یک مشت تمشک تازه که بسیار ساده‌تر هضم می‌شود استفاده کنید. غذای سرخ شده همه‌ی ما تجربه کرده‌ایم که چقدر طول می‌کشد تا غذاهایی مانند سیب زمینی سرخ کرده یا پیاز سوخاری هضم شوند. ما تا چندین ساعت بعد از خوردن آنها احساس گرسنگی نمی‌کنیم. اگر این غذاها در معده باقی بمانند، کلاس یوگا لذت بخش نخواهد بود. اگر دوست دارید قبل از تمرین، یک خوردنی ترد بخورید، بدون آنکه در حین تمرین، احساس ناراحتی کنید، چیزی مثل خیار را امتحان کنید! پنیر پنیرها، سرشار از چربی و پروتئین هستند، که آن‌ها را به یک ماده غذایی آرام هضم تبدیل می‌کند. اگر می‌خواهید در تمرین یوگای خود، احساس سبکی و راحتی کنید، از پنیر استفاده نکنید. در عوض، مقداری شکلات تلخ (حداقل ۶۵٪ کاکائو) بخورید تا قبل از تمرین‌تان، به شما مقدار زیادی انرژی دهد. گوشت و ماهی گوشت‌های سالم و ماهی‌ها نیز سرشار از پروتئین هستند، و هضم آنها در دستگاه گوارش به زمان زیادی نیاز دارد. در نتیجه ... ادامه مطلب »

دستور پخت ته چین قارچ و بادمجان

آماده سازی: ۳۰ دقیقه مدت انتظار: ۲ ساعت مجموعاً: ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه   مواد اولیه برای ۳ نفر : زعفران به میزان لازم زرده‌ تخم مرغ ۳ عدد خلال پسته به میزان لازم ماست ۱ لیوان سرخالی برنج ۲ لیوان خلال بادام به میزان لازم زرشک به میزان لازم آبلیمو ۱قاشق غذاخوری قارچ  ۲۰۰ گرم پیاز  ۲ قاشق غذاخوری (سرخ کرده)    ته چین قارچ و بادمجان ته چینی کاملا گیاهی و بسیار خوشمزه است و تهیه و طبخ ان بسیار ساده و سریع است.این ته چین بسیار مناسب طرفداران بادمجان و قارچ و بیماران دیابتی است.   طرز تهیه: ابتدا بادمجانها را حلقه حلقه کرده و بعد سرخ می کنیم. قارچها را با آب لیموترش و کمی نمک در روغن تفت می دهیم تا آب قارچ کشیده شود.و تقریبا قارچ کمی نمناک باشد. برنج خیس کرده را آبکش می کنیم و آن را کمی زودتر از حد معمول برمیداریم تا به اصطلاح کمی زنده تر باشد. ماست، زرده ی تخم مرغ، زعفران، نمک، دو سوم از روغن (ذوب شده و سرد شده) و یک سوم از برنج را به طور کامل با هم مخلوط می کنیم. در قابلمه ای نچسب باقی مانده ی روغن را می ریزیم سپس از مواد ته چین در آن ریخته و کاملاً با کفگیر آن را صاف می کنیم. ... ادامه مطلب »

رفع علائم گرمازدگی با پیاز

اگر به دنبال روشی طبیعی برای مقابله با گرمازدگی میگردید توصیه می کنیم به سراغ پیاز بروید و از خاصیت های درمانی مفید آن برای مقابله با این عارضه  استفاده کنید به گفته متخصصان تغذیه، مصرف پیاز همراه با وعده غذایی به مقابله با گرما و پیشگیری از گرمازدگی کمک می کند. پیاز دارای خواص گوناگونی برای سلامت بوده و حتی با ریزش مو هم مقابله می کند. اما یکی دیگر از خواص پیاز، خنک نگه داشتن بدن است. پیاز، بخصوص پیاز قرمز، حاوی ماده شیمیایی موسوم به کورستین است که دارای تاثیر ضدهیستامین است. هیستامین محرکی است که موجب عرق سوز شدن بدن می شود و به گزیدگی و نیش حشرات واکنش مخالف نشان می دهد، از اینرو مصرف پیاز می تواند به این مشکلات متداول در فصل تابستان کمک کند. همچنین مصرف پیاز در فصل تابستان به پیشگیری از ابتلا به بیماری ها و عفونت ها کمک می کند. پیاز دارای مواد مغذی ای است که شما را از بیماری ها دور نگه داشته و برای پوست هم مفید است. استفاده پیاز در سالاد موجب بهبود عملکرد گوارش می شود. آب پیاز می تواند برای درمان آفتاب سوختگی پوست هم مناسب باشد که به صورت موضعی بر روی پوست ... ادامه مطلب »

خواص کمپوت

سۆال اینجاست که آیا می‌توان گاهی وقت‌ها کمپوت را جایگزین میوه‌ی تازه کرد؟ آیا کمپوت‌ها هم برای سلامتی مفیدند؟ آیا کمپوت‌ها ویتامین‌های خود را از دست می‌دهند؟ برای رسیدن به جواب این سۆالات مطالعه‌ی این مطلب کوتاه را از دست ندهید. کمپوت همان میوه‌ی پخته شده است. معمولاً بچه ها کمپوت را بهتر از میوه‌ی خام تازه می‌خورند. باید بدانید که کمپوت‌ها هم حاوی ویتامین هستند و اصلاً نمی‌توان آن‌ها را فاقد ویتامین و مواد مغذی دانست. حتماً می‌دانید که ویتامین C در اثر حرارت از بین می‌رود. اما باید بدانید که تولید کنندگان این محصولات غذایی برای جبران ویتامین C از دست رفته اسید اسکوربیک به کمپوت‌ها اضافه می‌کنند. برای همین هم کمپوت‌های صنعتی معمولاً به اندازه‌ی میوه‌های تازه ویتامین C دارند. پیش سازهای ویتامین A نیز در کمپوت وجود دارند. در بین این پیش‌سازها می‌توان به کاروتنوئیدها اشاره کرد. این ترکیبات در میوه های نارنجی یا قرمز مانند زردآلو، گریپ‌فروت، هلو و غیره وجود دارد. در مورد فیبرها هم باید بگوییم که حرارت بالا باعث می‌شود این ترکیبات مغذی بیشتر جذب بدن شوند. برای همین افرادی که سیستم گوارش حساسی دارند کمپوت را بهتر از میوه‌ی تازه تحمل کرده و راحت‌تر از فیبرهای آن‌ها استفاده می‌کنند. مشکل اصلی ... ادامه مطلب »

خواص غذای تند

بهتر است طعم غذاها را کمی تند کرده تا از خواص تند آن‌ها بهره‌مند شویم.غذاهای تندی که گاهی اشک ما را درمی‌آورند دارای خواص فراوانی هستند که در اینجا به ۵ مورد از آن‌ها پرداخته‌ایم حالا خوب بخوانید: ۱- سلامت بهتر قلب: فلفل‌های تند از آن جا که اثرات تخریب حاصله از کلسترول بد را در بدن کاهش می‌دهند می‌توانند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و نیز سکته مغزی را کاهش دهند.کپسایسین (فلفل قرمز) با التهاب که عامل اصلی بیماری‌های قلبی است، مبارزه می‌کند. ۲- کاهش فشارخون: نتایج بررسی ها نشان می دهد، در فلفل، ترکیبی وجود دارد که موجب کاهش فشارخون می‌شود. همچنین در این بررسی مشخص شد که مصرف فلفل، موجب آرامش رگ‌های خونی نیز می‌شود. ۳- کاهش وزن فلفل قرمز: مصرف زیاد فلفل می‌تواند منجر به کاهش چربی‌ها و در نتیجه کاهش وزن شود. تحقیقات می‌گوید،‌ فلفل‌ها دارای ماده‌ای به نام کپسایسین هستند که دارای خاصیت گرمازایی بوده و پس از هر وعده غذایی با تولید حرارت، بدن را وادار به سوزاندن کالری‌های بیشتری می‌کند. ۴- پیشگیری از سرطان: طی یک بررسی صورت گرفته، مشخص شد که کپسایسین موجود در فلفل‌های تند، قابلیت کشتن برخی از سلول‌های سرطانی را دارند.علاوه بر آن، فلفل‌های تند، سرماخوردگی‌های معمولی را بهبود بخشیده و ... ادامه مطلب »

تغذیه ورزشی مناسب برای ورزشکاران

چربی های سالم میل کنید: در برنامه غذایی ورزشکاران باید مصرف چربی های سالم وجود داشته باشد. هر آنچه درباره برنامه های غذایی کم چرب شنیده اید را فراموش کنید. چربی های خوب به کاهش LDL ( بد ) کمک می کنند و مقدار HDL ( خوب ) را تقویت می کنند، همچنین ثابت شده است که چربی های سالم به کاهش چربی شکمی کمک می کنند. به مقدار چربی غیر اشباع و چربی های دارای حلقه های غیر اشباع غذاهایی که استفاده می کنید توجه کنید و مواظب باشید چربی های اشباع آن زیاد نباشد ( همه این موارد را می توانید روی اطلاعات تغذیه ای بسته های غذایی مشاهده کنید ). روغن زیتون و آجیل ها انتخابی مناسب هستند. در هر وعده غذایی سبزیجات و پروتئین میل کنید: در تغذیه ورزشی وقتی صحبت از سبزیجات می شود در مورد سبزیجات بسته بندی شده، غذاهای سرخ کرده یا پنیری صحبت نمی کنیم. سبزیجات تازه نه تنها سرشار از ویتامین و آنتی اکسیدان هستند، بلکه آب و فیبری که دارند باعث می شود احساس سیری کنید. غذاهای سالم شاید برای مدتی طعمی کسل کننده داشته باشند، اما غدد چشایی خیلی زود عادت می کنند. با خود مهربان باشید: پرخوری برای ... ادامه مطلب »

مواد غذایی منع شده در زمان یبوست

رژیم غذایی یکی از دلایل ابتلا به یبوست محسوب می شود. در شرایطی که برخی مواد غذایی به پیشگیری از بروز یبوست کمک می کنند، برخی دیگر می توانند در شکل گیری یا تشدید آن موثر باشند.   اگر کمتر از سه بار در هفته اجابت مزاج داشته باشید و/یا مدفوع در تکه های کوچک و سخت و همراه با درد دفع شود به یبوست مبتلا هستید. به نظر می رسد زنان بیشتر از مردان مستعد ابتلا به این شرایط هستند.   آب و فیبر از عناصر کلیدی برای کمک به اجابت مزاج راحت هستند. البته اگر فردی به میزان زیاد مواد غذایی سرشار از فیبر مصرف کند، اما مایعات کمی بنوشد، نه تنها به بهبود یبوست کمکی نمی شود، بلکه شرایط آن وخیم‌تر می شود. از این رو، تامین آب مورد نیاز بدن اقدام اصلی محسوب می شود.   در ادامه با برخی مواد غذایی که هنگام ابتلا به یبوست باید از مصرف آنها پرهیز کرد، بیشتر آشنا می شویم. لبنیات اگر به عدم تحمل لاکتوز مبتلا هستید برای مقابله با یبوست از مصرف لبنیات پرهیز کنید. غذاهای سرخ شده رژیم های غذایی سرشار از چربی می توانند به شکل گیری یبوست منجر شوند. آرد سفید هنگامی که موضوع ... ادامه مطلب »

 طرز پخت ماهی رژیمی

مواد لازم برای ماهی رژیمی :  لیمو ترش کوچک ۱ عدد  فلفل قرمز ۱ قاشق چایخوری فیله ماهی قزل آلا  ۵۵۰ گرم  فلفل سیاه ۱/۲ قاشق چایخوری نمک ۳/۴ قاشق چایخوری نان تست سبوس دار ۱ لایه سیر پوست کنده ۶ حبه نعنا ۱ قاشق چایخوری روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری اسفناج ۴۵۰ گرم    طرز تهیه: فر را تا دمای ۴۵۰ درجه فارنهایت گرم کنید، پوست لیمو را به شکل خلالی بکنید، و آن را داخل مخلوط کن قرار دهید، لیمو را به چهار قطعه تقسیم کنید و کنار بگذارید. روی فیله ی قزل آلا یک چهارم قاشق چایخوری نمک و یک چهارم قاشق چایخوری فلفل سیاه بپاشید.   یک حبه سیر را درشت خرد کنید و به مخلوط کن اضافه کنید. باقی سیر ها را ریز خرد کنید و کنار بگذارید. نان را تکته تکه کنید و به مخلوط کن اضافه کنید، به همراه آن نعنا، یک چهارم قاشق چایخوری نمک و یک چهار قاشق چایخوری فلفل سیاه را نیز اضافه کنید.   مواد را مخلوط کنید و سپس به یک کاسه منتقل کنید. یک قاشق چایخوری روغن به ترکیب اضافه کنید و کنار بگذاریدش. دو قاشق چایخوری روغن زیتون را در یک ماهی تابه نچسب و مخصوص ... ادامه مطلب »

طرز درست کردن بشقاب پروتئین

  مواد لازم برای تهیه بشقاب پروتئین : کاهو خیار گوجه تخم مرغ آبپز سینه مرغ پخته شده پیازچه آووکادو پیاز طرز تهیه : موادهای لازم را خرد کنید و داخل بشقاب بچینید. و با سس جوانه گندم میل کنید. تهیه سس جوانه گندم : برای تهیه سس جوانه گندم، جوانه گندم، ارده، نمک و فلفل، روغن زیتون، آب لیموترش و پاپریکا داخل مخلوط کن بریزید و تا حدی که پوست جوانه گندم ها هم مشخص نباشد و از این سس برای سرو با سالاد پروتئینی بالا استفاده کنید.   منبع:بیتوته بازنشر :آکادمی یوگا مازندران ادامه مطلب »

تهیه نان جوی رژیمی

در این مطلب طرز تهیه نان جوی رژیمی را به شما آموزش داده ایم. آن را تهیه کنید و لذت ببرید. مواد لازم برای نان جوی رژیمی : جوی پرک ۱/۲ و ۱ پیمانه روغن‌ زیتون ۱/۳ پیمانه آب گرم ۲ پیمانه  پودر مایه‌ خمیر ۲۵ گرم آرد گندم ۴ پیمانه عسل ۱ قاشق سوپخوری گردوی خرد شده ۱۰۰ گرم مغز تخمه آفتابگردان ۱/۲ پیمانه مغز تخمه‌ کدو ۱/۲ پیمانه نمک نوک قاشق چایخوری طرز تهیه نان جوی رژیمی : در یک کاسه بزرگ آرد گندم، گردو و نمک را با هم مخلوط ‌کنید و در کاسه‌ای دیگر آب گرم را با پودر مایه ‌خمیر مخلوط‌ کنید و کنار بگذارید. حالا مخلوط مایه ‌خمیر را با روغن‌ زیتون و عسل مخلوط کرده، آرد را اضافه کنید و با کمک دست مواد را با هم مخلوط‌ کنید. در این مرحله جو، به مواد اضافه کنید و به مخلوط کردن ادامه دهید تا خمیر نان حاصل شود. ظرف را با کیسه نایلونی و حوله بپوشانید و حدود یک ساعت تا یک ساعت و نیم به آن استراحت دهید تا حجم خمیر دو برابر شود. مقداری از خمیر را بردارید و آن را گرد کنید. کمی آن را فشار دهید تا شبیه کلوچه ... ادامه مطلب »

صبحانه هایی که لاغر می کنند

در وعده صبحانه چه بخوریم اگر از مواد غذایی حاوی فیبر استفاده کنید و مصرف مواد غذایی سالم و کامل را در زندگی تان به یک رویه ثابت تبدیل سازید، به صورت خودکار بسیاری از خوراکی های ناسالم از رژیم غذایی شما حذف می شوند.   پروتئین تخم مرغ، یکی از بهترین انتخاب ها برای صبحانه است. طبق مطالعه منتشر شده در American Journal of Nutrition، خوردن صبحانه سرشار از پروتئین با افزایش احساس سیری ارتباط دارد، ولع شبانه به مصرف خوراکی ها را کاهش می دهد و حتی هوس های غذایی را کنترل می کند.   سبزی ها و میوه ها بسیاری از ما استفاده از میوه ها و سبزی ها را، خصوصا در وعده صبحانه، جدی نمی گیریم. میوه ها و سبزی ها باید نیمی از هر وعده غذایی ما را به خودشان اختصاص بدهند. اما بیشتر افراد در وعده صبحانه اصلا حاضر به مصرف این مواد غذایی نیستند.   متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که مقداری اسفناج، فلفل دلمه ای یا کمی کدو به املت اضافه کنید تا یک صبحانه کاملا مغذی و عالی داشته باشید. استفاده کردن از انواع سبزی ها و میوه ها برای تهیه اسموتی نیز ترفند خوبی است.   چربی های سالم راه دیگر ... ادامه مطلب »

سبزیجات راهی ساده برای بهبود سلامت و کاهش وزن شما

سبزیجات دارای کالری پایین می باشند، حجیم و سیرکننده می باشند و مصرف زیاد آنان در مقاسیه با سایر مواد غذایی بسیار کمتر موجب افزایش وزن می شود.   غذاهای فرآوری شده دارای برچسب های غذایی هستند که ارزش غذایی آنها را تجزیه می کند، اما محصولات تازه اینگونه نیست. مطمئناً ، می توانید در مورد بیشتر این اطلاعات بصورت آنلاین تحقیق کنید. اکثر سبزیجات دارای کربوهیدرات کمی هستند و همه آنها حاوی ویتامین ها و مواد معدنی هستند که نقش اساسی در بدن شما دارند.   فواید خودن سبزیجات در واقع ، خوردن سبزیجات: • خطر ابتلا به فشار خون و سکته را کاهش می دهد. • خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان را کاهش می دهد. • خطر سنگ کلیه و پوکی استخوان را کاهش می دهد. • نمرات آزمونهای شناختی را افزایش می دهد. • سطح آنتی اکسیدان را افزایش می دهد. • نشانگرهای زیستی را برای استرس اکسیداتیو کاهش می دهد. • خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش می دهد. • مشکلات گوارشی را کاهش می دهد. • خطر ابتلا به بیماری های چشم را کاهش می دهد. • خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می دهد. • اگر به دنبال لاغر شدن هستید ، خوردن سبزیجات کم کربوهیدرات بیشتر یک تغییر مهم در سبک زندگی است. ... ادامه مطلب »