خانه » مقاله ها » تغذیه (برگه 5)

تغذیه

تغذیه مفید

خاصیت های لوبیا چشم بلبلی

از فواید لوبیا چشم بلبلی می‌توان به زیبایی و جوان‌سازی پوست و مو اشاره کرد. این ماده سرشار از ویتامین A است که برای جوان‌سازی پوست تأثیر بسزایی دارد. ویتامین A موجود در لوبیا چشم بلبلی موجب ترمیم پوست می‌شود و به کاهش روند پیری آن کمک می‌کند.   از دیگر مواد موجود در لوبیا چشم بلبلی می‌توان به مواد معدنی مانند روی و مس اشاره کرد. روی و مس موجود در لوبیا چشم بلبلی باعث قوی شدن فولیکول‌های مو شده و ریشه موها را قوی‌تر می‌کند. با استفاده مداوم از لوبیا چشم بلبلی می‌توانید از ریزش موهای خود جلوگیری کنید.   تقویت سیستم ایمنی بدن: لوبیا چشم بلبلی دربردارنده ترئونین می باشد که تولید آنتی بادی ها در بدن را افزایش می دهد و از این طریق به تقویت سیستم ایمنی کمک می کند.   درمان ریزش مو با لوبیا چشم بلبلی: گنجاندن لوبیا چشم بلبلی در رژیم غذایی روزانه شما راه حل بسیار عالی برای جلوگیری از ریزش مو است. این حبوبات، غنی از چندین پروتئین حیاتی می باشد.   بنابراین آنها را بیشتر از حد معمول برای کمک به رشد موی خود و جبران ریزش موها و جلوگیری از طاسی، مصرف کنید.       کلسترول خون را کنترل ... ادامه مطلب »

فواید ویتامین آ

وجود ویتامین ها برای داشتن بدنی سالم حیاتی است. برای شروع باید گفت این ترکیبات درکنار یکدیگر به استحکام استخوان ها، درمان زخم ها، تقویت سیستم ایمنی، تبدیل غذا به انرژی و ترمیم آسیب های بافتی و سلولی کمک می نمایند. هر چند ویتامین های موجود در فروشگاه ها وسوسه برانگیز هستند، بهتر است ویتامین های مورد نیازتان را از مواد غذایی کسب کنید، نه از مولتی ویتامین ها یا دیگر مکمل ها. تحقیقات گسترده نشان می دهد برنامه غذایی سالم می تواند خطر ابتلا به بیماری های مزمن و ازکارافتادگی را کاهش دهد، اما شواهد موجود درباره تأثیر قرص های ویتامین کمتر قانع کننده است. ویتامین آ و کاروتنوئید میوه ها و سبزیجات رنگارنگ سرشار از رنگدانه هایی به نام کاروتنوئید هستند. بدن، دو نوع کاروتنوئیدِ ، بتاکاروتن و آلفاکاروتن را به ویتامین آ تبدیل می کند. غذاهای حیوانی، شامل جگر، شیر و تخم مرغ حاوی نوع دیگری از ویتامین آ به نام رتینول هستند. به بیشتر شیرها و شیرخشک های بدون چربی ویتامین آ افزوده می شود تا جایگزین ویتامین آی از دست رفته هنگام گرفتن چربی شیر گردد. همچنین به تعداد زیادی از برشتوک ها نیز ویتامین آ می افزایند. تحقیقات نشان می دهد ویتامین آ نقش ... ادامه مطلب »

روش تهیه ی توپک های خرمایی

مواد مورد نیاز: پودر نارگیل: نصف لیوان ، گردو: ۱۰۰ گرم ، خرمای چرخ شده: ۵۰۰ گرم ، دارچین: به میزان لازم ، شکلات تخته ای: ۱۰۰ گرم ، مغز فندق: به تعداد توپک ها طرز تهیه: شکلات را به روش بن ماری و روی حرارت غیر مستقیم ذوب کنید. گردوها را با خرما چرخ کنید. سپس دارچین را به آن اضافه کنید و به خوبی مخلوطش نمایید دست خود را چرب کرده و از مواد به اندازه یک گردوی کوچک بردارید و کف دست، آن را باز کنید. یک عدد مغز فندق وسط آن بگذارید و آن را گرد کنید و به شکل توپک های کوچک در آورده و در شکلات آب کرده فرو کنید و با مهارت نصف آنها را در پودر نارگیل بغلتانید و به این ترتیب، شکلات ها ی دو رنگ تهیه کنید و در ظرف مناسب چیده و از عزیزان خود پذیرایی کنید. منبع : مجله پزشکی دکتر سلام باز نشر : آکادمی یوگا مازندران ادامه مطلب »

خاصیت های عسل شوید را بدانید

فواید درمانی و خواص عسل شوید شوید دارای طبعی گرم و خشک است و بنابراین عسل تهیه شده از این گیاه نیز طبع گرمی دارد. برخی از مهم ترین خواص این عسل معطر، عبارتند از: ۱. خاصیت آرامبخش عسل شوید حاوی ویتامین های گروه ب و فلاونوئید است. این مواد ترشح آنزیم‌ها و هورمون هایی را تحریک می کنند که خاصیت آرامبخش و خواب آور دارند. بنابراین یکی از مهم ترین خواص عسل شوید، ایجاد آرامش و کمک به خواب آرام و راحت شبانه است. ۲. کاهش چربی خون یکی دیگر از خواص عسل شوید کاهش کلسترول و تری گلسرید خون است. مصرف این عسل برای بیماران مبتلا به چربی خون بالا بسیار مفید است و با کاهش چربی خون از بروز بیماری های قلبی و عروقی، حملات ناگهانی قلب و سکته مغزی پیشگیری می کند. ۳. تقویت معده و بهبود دل پیچه مصرف عسل شوید برای دستگاه گوارش مفید است و به تقویت معده، بهبود دل پیچه، رفع نفخ و هضم بهتر غذا کمک می کند. ۴. افزایش شیر مادران شیرده سبزی شوید خاصیت شیرافزا دارد و عسل تهیه شده از این گیاه نیز دارای همین ویژگی است. مصرف عسل شوید برای مادران باردار بسیار مفید است و ضمن ... ادامه مطلب »

سم زدایی روده

مواد غذایی برای سم زدایی و پاکسازی روده بزرگ روش های مختلفی برای پاکسازی روده بزرگ در دسترس هستند. با این وجود، برخی از آنها نیازمند استفاده زیاد از مواد شیمیایی هستند که در بلند مدت می تواند بیشتر به ضرر انسان تمام شود. افزودن برخی مواد غذایی به رژیم غذایی گزینه ای طبیعی و راحت برای پاکسازی روده بزرگ است که از جمله بهترین گزینه ها در این زمینه می توان به موارد زیر اشاره کرد: سبزی ها: – کنگر فرنگی – کاهو – هویج خام – عدس – چغندر – مارچوبه میوه ها: – موز – پرتقال ماندارین – انجیر – میوه ها و مغزدانه های خشک شده غلات: – برنج قهوه ای – گندم کامل (سبوس دار) – جود دوسر – نان گندم اسیدهای چرب امگا-۳: – ماهی – روغن زیتون – آووکادو ویتامین ها و مواد معدنی کلسیم کلسیم به کاهش خطر سرطان روده بزرگ کمک می کند. از جمله بهترین منابع غذایی برای کلسیم می توان به ماهی سالمون، بادام، و اسفناج اشاره کرد. ویتامین D ویتامین D به بدن در جذب بهتر کلسیم کمک می کند. تخم مرغ و هویج از جمله منابع غذایی خوب برای این ماده مغذی هستند. منیزیم به طور معمول، پزشکان منیزیم ... ادامه مطلب »

طرز تهیه سالاد نخود با گشنیز

مواد لازم برای سالاد نخود با گشنیز:  نخود پخته ۲ لیوان  گشنیز  ۳/۴ لیوان  نعناع تازه ۱/۳ لیوان آبلیموی تازه  ۲-۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون  ۱ قاشق غذاخوری  نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم زیره سیاه کمی پیاز خرد شده  ۱/۵ قاشق غذاخوری   طرز تهیه سالاد نخود با گشنیز : ابتدا نخود را بپزید و با سپس گشنیزهای خرد شده را با نعناع خرد شده و با نخود درون ظرفی بزرگ بریزید و سپس تمام مواد را به آن اضافه کنید و به آرامی مخلوط کنید به طوری که نخودها له نشوند و همه ی مواد با هم به خوبی ترکیب شوند و سپس نوش جان کنید.   منبع : بیتوته باز نشر : آکادمی یوگا مازندران ادامه مطلب »

خواص کدو حلوایی

  کدو حلوایی، میوه یک گیاه علفی است که دارای ساقه های بلند و خزنده و برگ های پهن است. گل های این گیاه زرد و میوه آن شبیه خربزه و یا خیلی بزرگتر از آن است. قسمت های مورد استفاده کدو حلوایی عبارتند از: میوه، پوست، تخم میوه، گل کدو حلوایی را به صورت پخته برای ترشی کدو حلوایی، مربای کدو حلوایی و تهیه روغن، مورد استفاده قرار می دهند. • یرقان (زردی) را برطرف می کند. • انواع کدو، ادرار آور و تب بر است. • تخم کدو به خصوص پوست سبز رنگ آن ضد کرم است. لذا مصرف مقدار ۷۵ تا ۱۰۰ گرم تخم کدو در مورد افراد بزرگسال و ۳۷ تا ۵۰ گرم آن در مورد اطفال تجویز شده است. • خوردن کدو حلوایی خطر ابتلا به سرطان را کمتر می کند.   • کدو حلوایی، سینه را نرم و اخلاط و سرفه را آسان می کند. • اگر کدو حلوایی را پخته به صورت کرم به صورت بمالید و نیم ساعت صبر کنید، رنگ چهره و رخسار باز شده و صورت را براق و زیبا می نماید. خوردن کدو، موجب برطرف شدن غم و اندوه است.   • با کدو حلوایی خوش اخلاق تر شوید، تخمه‌ی کدو حلوایی تریپتوفان آمینواسید دارد که خلق و ... ادامه مطلب »

چه نیازهای غذایی منحصر به فردی برای زنان وجود دارد؟

  زنان نیازهای غذایی بی نظیری دارند ، از جمله نیاز به تعداد بیشتری ویتامین و مواد معدنی خاص در دوران بارداری یا بعد از یائسگی. کالری : در اکثر اوقات ، زنان به کالری کمتری نیاز دارند . دلیل این امر این است که زنان به طور طبیعی ماهیچه های کمتری دارند و معمولاً کوچکتر هستند. به طور متوسط ​​، زنان بالغ بین ۱۶۰۰ تا ۲۴۰۰ کالری در روز نیاز دارند. زنانی که از نظر جسمی فعال تر هستند ممکن است به کالری بیشتری احتیاج داشته باشند. با توجه به سن ، قد ، وزن و سطح فعالیت خود ،به تعداد کالری نیاز داشته باشید.   ویتامین ها و مواد معدنی: کلسیم ، آهن و اسیدفولیک برای خانمها از اهمیت ویژه ای برخوردار است.   بهداشت باروری: زنان در مراحل مختلف زندگی مانند دوران بارداری و شیردهی یا بعد از یائسگی نیازهای غذایی متفاوتی دارند .   مشکلات سلامتی: زنان به احتمال زیاد برخی از مشکلات سلامتی مربوط به تغذیه مانند بیماری سلیاک و عدم تحمل لاکتوز و کمبودهای ویتامین و مواد معدنی مانند کم خونی فقر آهن را دارند.   متابولیسم: زنان برخی از مواد را به طور متفاوتی فرآوری می کنند و در استراحت و هنگام ورزش کمتر کالری می سوزانند.   ... ادامه مطلب »

تهیه آش شلغم برای سرماخوردگی

آش شلغم برای سرماخوردگی بسیار مناسب است. در حالی که طعم بی نظیر و دلچسبی دارد، مانند یک داروی قوی اثر می کند. این آش خوشمزه را می توانید با کوفته ریزه تهیه کنید. آش شلغم با گوشت، شکل مجلسی تری دارد و در فصل زمستان برای سرو پیش غذا مناسب است.     مواد لازم برای آش شلغم   شلغم نگینی خرد شده ۵۰۰ گرم  عدس یا ماش  نصف پیمانه  نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم  برنج نیم دانه نصف پیمانه  پیاز بزرگ ۲ عدد  اسفناج، گشنیز، تره و جعفری (سبزی آش)  ۳۵۰ گرم پاک شده  آب یا عصاره ی گوشت ۸ تا ۱۰ لیوان   برای طرز تهیه آش  ابتدا پیازها را رنده کنید و آن را با روغن سرخ کنید، سپس به آن کمی زردچوبه اضافه کنید، سپس به آن عدس یا ماش را اضافه کنید و بگذارید بجوشد زمانی که عدس یا ماش نیم پز شدند برنج نیم دانه را اضافه کنید اگر آب آن کم شده بود آب گوشت یا عصاره ی گوشت را با آب جوش به آش اضافه کنید.   در این مرحله سبزی و شلغم های خرد شده را اضافه کنید. سپس نمک آن را بچشید و مقداری نمک و فلفل و اگر ... ادامه مطلب »

آب سبزیجات برای کاهش فشارخون 

در اینجا تعدادی آب سبزیجات وجود دارد که می توانید در رژیم غذایی فشار خون بالا قرار دهید:   ۱٫ آب چغندر چغندر غنی از نیترات است. نیترات به شل شدن رگ های خونی و بهبود جریان خون کمک می کند. اعتقاد بر این است که آب چغندر فقط در طی چند ساعت فشار خون سیستولیک را کاهش می دهد.   ۲٫ آب اسفناج آب اسفناج یک روش خوشمزه برای بهره مندی بیشتر خواص سلامتی اسفناج است. سبزیجات برگ دار منبع عالی پتاسیم است. پتاسیم به شما کمک می کند تا تنش در رگهای خونی و عروق شما شل شود ، که باعث افزایش گردش خون و افزایش فشار خون می شود. همچنین سرشار از لوتئین است. لوتئین از ضخیم شدن دیواره عروق جلوگیری می کند ، بنابراین خطر حملات قلبی و فشار خون را کاهش می دهد.   ۳٫ آب هویج هویج مملو از پتاسیم است. هویج یک غذای گیاهی کاملاً سالم برای قلب ایجاد می کند. هویج همچنین خطر تصلب شرایین و سکته مغزی را کاهش می دهد.   ۴٫ آب گوجه ثابت شده است که پتاسیم بر فشار خون بالا تأثیر مثبتی دارد و آب گوجه فرنگی داری پتاسیم می باشد. یک فنجان آب گوجه فرنگی ۵۵۶ ... ادامه مطلب »

طرز تهیه آش شلغم بدون گوشت

آش شلغم یکی از انواع آش های ایرانی و بسیار پر خاصیت می باشد. این آش می تواند تنوعی برای خوردن شلغم و بهره بردن از خواص بی نظیر آن باشد. شلغم سرشار از ویتامین C بوده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. در نتیجه برای سرماخوردگی بسیار مفید است و می تواند بدن شما را در برابر ویروس ها مقاوم کند. آش شلغم برای سرماخوردگی بسیار مناسب است. در حالی که طعم بی نظیر و دلچسبی دارد، مانند یک داروی قوی اثر می کند. این آش خوشمزه را می توانید با کوفته ریزه تهیه کنید. آش شلغم با گوشت، شکل مجلسی تری دارد و در فصل زمستان برای سرو پیش غذا مناسب است.  مواد لازم برای آش شلغم بدون گوشت :  شلغم نگینی خرد شده۵۰۰ گرم  عدس یا ماش نصف پیمانه نمک، فلفل و زردچوبهبه میزان لازم  برنج نیم دانهنصف پیمانه  پیاز بزرگ۲ عدد  اسفناج، گشنیز، تره و جعفری (سبزی آش) 350 گرم پاک شده آب یا عصاره ی گوشت۸ تا ۱۰ لیوان  برای طرز تهیه آش شلغم بدون گوشت: ابتدا پیازها را رنده کنید و آن را با روغن سرخ کنید، سپس به آن کمی زردچوبه اضافه کنید، سپس به آن عدس یا ماش را اضافه کنید و بگذارید بجوشد زمانی که عدس یا ماش نیم پز شدند برنج نیم ... ادامه مطلب »

تهیه سوپ برای افراد دیابتی نوع ( II )

این غذا به دلیل دارا بودن عدس و سبزیجات از فیبربالایی برخوردار است.برای کودکان و بزرگسالان وکسانی که مبتلا به دیابت ( II ) هستند بسیار مفید است . مواد لازم :  عدس قرمز شسته شده 225 گرم (حدود ۱ لیوان) پیاز 2 عدد (ساطوری شده) سیر بزرگ 2 حبه (ساطوری شده) هویج 1 عدد (ساطوری شده) روغن زیتون خالص 2 قاشق سوپ خوریآب مرغ۱٫۵ لیترسرکه۲ قاشق سوپ خوریفلفل و نمکبه مقدار لازمبرگ کرفسبرای تزئین  طرز تهیه:عدس قرمز، پیاز، سیر، هویج، روغن زیتون و آب مرغ را با هم مخلوط کرده و روی حرارت متوسط این مواد را به جوش آورده، سپس حرارت را کم کنید تا به مدت ۱٫۵ساعت روی حرارت بماند. گاهی سوپ را به هم بزنید تا به ته ظرف نچسبد.سرکه یا آبلیمو، نمک و فلفل را بیفزایید.اگر سوپ خیلی غلیظ شد، کمی آب بیفزایید.سپس آن را در ظرف مورد نظر ریخته و با برگ کرفس تزئین کنید. منبع:بیتوته باز نشر : آکادمی یوگا مازندران ادامه مطلب »

شیرینی بادامی به روش ساده

مواد لازم :  بادام چرخ‌شده 300 گرم پودر قند 300 گرم زعفران و پودر پسته به میزان لازم طرز تهیه شیرینی بادامی :بادام را با کمی زعفران و پودر قند خوب مخلوط کنید اگر مخلوط شل بود کمی دیگر پودرقند اضافه کنید. (می‌توانید بدون زعفران هم شیرینی بادامی سفید درست کنید یا از رنگ‌های مجاز استفاده کرده و در رنگ‌های مختلف شیرینی را آماده کنید.) بعد خمیر را به قطر یک سانتی‌متر پهن کرده پودرپسته را روی آن پاشیده و با قالب مورد نظر آن را قالب زده و در ظرف بچینید.به همین راحتی نوش جان کنید. باز نشر : آکادمی یوگا مازندران ادامه مطلب »

یک داروی ناب

عناب درختی است که ارتفاع آن تا ۸ متر می رسد نوعی از این درخت مستقیم و باریک است و نوعی دیگر بصورت کج و معوج بالا می رود . طعم عناب کمی شیرین است. ترکیبات شیمیایی عناب : عناب دارای لعاب فراوان حدود ۵% مواد پروتئینی ، ۴%مواد قندی و مقدار زیادی ویتامین C و املاح می باشد . در عصاره آبی چوب عناب اسید زی زی فیک و اسید زی زی فوماتیک وجود دارد . خواص داروئی عناب : ۱) عناب بدلیل داشتن لعاب زیاد نرم کننده سینه است. ۲) ملین است مخصوصا اگر آنرا با آب و یا شیر بجوشانید. ۳) ادرار را زیاد می کند. ۴) عناب آرام کننده اعصاب است. ۵) خون را تمیز می کند. ۶) ضد سرفه است. ۷) خواب آور است و بیخوابی را برطرف می کند. ۸) جوشانده پوست درخت عناب داروی ضد اسهال است. ۹) آسم وتنگی نفس را برطرف می کند. ۱۰) برای معالجه و التیام زخمهای کهنه گرد ریشه خشک شده عناب را روی آنها بپاشید . ۱۱) هسته عناب خواب آور است. ۱۲) خستگی شدید را برطرف می کند. ۱۳) رشد موی سر را زیاد می کند. ۱۴) جوشانده عناب گرفتگی صدا را برطرف می کند. ۱۵) جوشانده عناب برای سرفه و درد سینه مفید است. باز نشر : آکادمی یوگا مازندران ادامه مطلب »

تهیه مارمالاد شلیل

شلیل یکی از خوش طعم ترین میوه های تابستانی است. با این مقدار مواد لازم به اندازه چهار کاسه ماست‌خوری از «مارمالاد شلیل» خواهیم داشت. مواد لازم برای تهیه مارمالاد شلیل : شلیل خرد کرده دو کاسه ماست‌خوری شکردو کاسه ماست‌خوری پودر ژله هلو یا شلیلدو قاشق غذاخوری روش تهیه مارمالاد شلیل :شلیل خرد شده، شکر و چهار قاشق غذاخوری آب را در مخلوط کن ریخته، تا پوره شلیل به دست آید. پوره شلیل را در قابلمه ریخته، تا به جوش آید. پنج دقیقه که جوشید، دو قاشق پودر ژله را کم‌کم اضافه کرده، هم می‌زنیم. سپس شعله را خاموش می‌کنیم.مارمالاد آماده می‌باشد. بعد از سرد شدن آن را در ظرف می‌کشیم.کالری موجود در مارمالاد شلیل :مقدار کالری موجود در کل مارمالاد ۲۴۰۰ کیلوکالری می‌باشد.مقدار کالری موجود در یک کاسه ماست‌خوری از مارمالاد شلیل حدود ۶۰۰ کیلوکالری می‌باشد. مقدار کالری موجود در یک قاشق مرباخوری از مارمالاد شلیل حدود ۳۰ کیلوکالری می‌باشد. منبع : بیتوته باز نشر : آکادمی یوگا مازندران ادامه مطلب »