خانه » مقاله ها » مقاله های عمومی (برگه 43)

مقاله های عمومی

مقاله های عمومی

پوست چرب

پوست خود را بیش از حد نسایید چربی طبیعی محافظ خوبی برای پوست شما است. بیشتر از روزی دوبار صورتتان را پاک نکنید مگر اینکه محل کارتان بیرون از منزل باشد. پوستتان را به مواد خشک کننده عادت ندهید. اگر به مرطوب کننده نیازی ندارید از آن استفاده نکنید. برای مخفی کردن برق چربی پوست زیاد پودر روی صورت نمالید زیرا صورتتان گچی به نظر خواهد رسید. منبع : مجله پزشکی دکتر سلام باز نشر : آکادمی یوگا مازندران http://www.yogaacademy.ir ادامه مطلب »

انواع آفت دهان

درباره انواع آفت های دهانی چه میزان اطلاع دارید چه روش های درمانی برای هریک از آنها وجود دارد پیشگیری از ایجاد آفت در دهان چگونه باید باشد سیده نجمه موسوی کلوچ پزشک عمومی گفت: از سن سه یا چهار ساگی به بعد یکی از اعمال تربیتی والدین آموزش مسایل بهداشتی به خصوص بهداشت دهان و دندان به کودکان است. وی اظهار کرد: والدین باید توجه داشته باشند بیماری‌های دهانی فقط مربوط به درد یا پوسیدگی دندان نیست بلکه بیماری های مربوط به لثه و آفت های ساده و یا چرکی را نیز شامل می‌شود. موسوی افزود: آفت‌های دهانی به دو دسته ساده یا پیچیده تقسیم می‌شوند. ساده معمولا در سال یک یا ۲ بار ایجاد شده و به سرعت بهبود می‌یابد اما آفت‌های پیچیده در ناحیه‌ی داخلی دهان افراد با سابقه‌ی این عارضه ایجاد می‌شوند. وی با بیان اینکه ایجاد آفت موجب از بین رفتن بخشی از پوشش داخلی دهان و لثه می‌شود، گفت: معمولا این عارضه در اثر اختلال در سیستم ایمنی و یا در اثر کمبود ویتامین هایی از جمله روی و آهن به وجود می آید عواملی همچون مصرف بعضی از خوراکی ها، تیزی دندان و یا مسواک زدن آفت را تشدید می‌کند. این پزشک عمومی اظهار ... ادامه مطلب »

۵ ماده غذایی برای درمان آفتاب سوختگی

درمان آفتاب سوختگی ممکن است از یخچال خانه شروع شود. البته همه افراد در معرض آفتاب زدگی قرار ندارند اما در روزهای گرم و آفتابی تابستان این موضوع دور از ذهن نیست. بهتر است قبل از اینکه دچار آفتاب زدگی و آفتاب سوختگی شوید از بروز آن جلوگیری نمایید. اینکار باعث می‌شود خطر ابتلا به سرطان پوست و نیز پیری کاهش پیدا کند. خوشبختانه برخی از غذاها وجود دارد که می‌تواند بدن شما را در برابر این پدیده مراقبت نماید. برخی از مواد نیز با اینکه از بروز آفتاب سوختگی جلوگیری نمی‌کنند اما درد حاصل از آن را کمتر خواهند کرد. سیب زمینی: استفاده از سیب زمینی برای بیشتر افرادی که در حال کاهش وزن هستند زیاد توصیه نمی‌شود اما مصرف اندک آن می‌تواند در برابر آفتاب سوختگی مفید باشد. ترکیبات نشاسته‌ای سیب زمینی به بهتر شدن آفتاب سوختگی کمک خواهد کرد. یک عدد سیب زمینی خام را برش دهید و تکه‌ای از آن را بر روی نقاطی از بدن که دچار آفتاب سوختگی شده است بمالید. برای درمان سریع تر، یک عدد سیب زمینی خام و سرد را رنده کنید و به عنوان پماد مورد استفاده قرار دهید. جوی دوسر: زمانی که کل بدن شما دچار آفتاب سوختگی شده ... ادامه مطلب »

چند توصیه برای کاهش تهوع حاملگی

سلامت آنلاین- یکی از مشکلات خانم‌هایی که دوران حاملگی خود را پشت سر می‌گذارند احساس حالت تهوع‌گاه و بیگاه است که با عنوان تهوع دوران بارداری شناخته می‌شود. چند راهکار برای کاهش آن در ادامه ارائه شده است. به گزارش سلامت آنلاین به نقل از مجله مادر، حالت تهوع معمولاً اوایل ماه دوم شروع می‌شود نکاتی که برای کاهش علائم ویار حاملگی باید رعایت شود چنین است: ۱ – تکرار در دفعات تغذیه و استفاده از مواد غذایی کم حجم و کم چرب. ۲ – استفاده از نان‌های برشته و شور و خوردن نخودچی قبل از برخواستن از رختخواب. ۳ – اجتناب از مصرف غذاهای سرخ شده ٬ پرچرب و پر ادویه و نفاخ مانند آش ٬ آبگوشت. ۴ – عدم استفاده از مایعات یک ساعت قبل و بعد از غذا. ۵ – از غذاهای خشک مانند تخم مرغ پخته ٬ نان برشته ٬ سیب زمینی پخته ٬ گوشت‌های بدون چربی ٬ حبوبات پخته شده کم آب ٬ مربا ٬ شیرینی‌های خشک و کم چربی بیشتر استفاده کنید. ۶ – اجتناب از درازکشیدن بعد از صرف غذا (بهتر است تا نیم ساعت بعد از صزف غذا قدم زده و یا بصورت نیمه نشسته باشید تا به معده فشار کمتری وارد ... ادامه مطلب »

بهترین روش برای رفع تشنگی

آکاایران: معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه خوردن چای برای رفع تشنگی بعد از سحریاشتباه است، چنین گفت:روزه داران برای رفع تشنگی از میوه‌های مانند خربزه و هندوانه که نگهدارنده آب هستند تغذیهکنند. به گزارش آکاایران: احمدرضا فرسار در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به فرا رسیدن ایام ماه مبارک رمضان در قالب توصیه‌ های بهداشتی به مردم اظهار داشت: روزه های سال جاری که به علت گرما و طولانی بودن ساعات روز بسیار طولانی است که در این زمینه افراد در نوع تغذیه خود به خصوص در زمان سحر باید دقت بیشتری داشته باشند. وی تصریح کرد: افراد دقت کنند که این باور که چای پس از سحری می‌تواند موجب رفع تشنگی شود درست نیست زیراچای دفع مکرر کلیه را در بر دارد. فرسار خاطرنشان کرد: روزه داران سعی و تلاش کنند بعد از سحر چای پر رنگ نخورند که موجب تشنگی می‌شود و روزه داران برای رفع تشنگی بهتر است که از میوه‌های مانند خربزه و هندوانه که نگهدارنده آب هستند مصرف کنند. منبع : آکا ایران باز نشر : آکادمی یوگا مازندران http://www.yogaacademy.ir/ ادامه مطلب »

درمان نفخ معده

درد و نفخ شکم با چه روش های درمانی قابل برطرف شدن هستند چه کارهایی در این زمینه لازم است انجام دهیم تا بتوانیم نفخ و دل درد خود را رفع کنیم محمد باقر مینایی متخصص طب سنتی وعضو هیئت علمی دانشکده پزشکی و طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت:کسانی که از نفخ معده به خصوص در ماه رمضان رنج می برند باید از مصرف غذاهای نفاخ مانند آش رشته پرهیز کنند .همچنین جویدن کامل غذا از دیگر عواملی است که می تواند در کاهش نفخ معده تاثیر به سزایی داشته باشد. این متخصص طب سنتی بیان کرد: نباید در حین غذا خوردن آب بنوشیم. همچنین باید از خوردن نان های حاوی جوش شیرین پرهیز کنیم.نان سنگک از نان های مفید به شمار می آید.مصرف زیاد زولبیا و بامیه نیز در برخی از افراد منجر به نفخ و دل درد می شود. وی نوشیدن شربت آبلیمو به همراه زعفران، شربت به لیمو با عرق بید مشک برای جوانان و این شربت با عرق نعناع برای میانسالان و سالمندان را توصیه کرد. مینایی تصریح کرد:استفاده از مواد طبیعی لبنی مانند ماست یا شیر از مواد غذایی موثر در کاهش نفخ معده است. وی اظهار داشت:از آن جایی که کسانی که ... ادامه مطلب »

نوشیدن آب کافی

 سعی کنید حتی الامکان آب مورد نیاز بدنتان را در فاصله بین افطار و سحر بنوشید و از یک ساعت پس از افطار شروع کنید تا کاملا  نیازبدنتان را به آب تامین کنید کارشناس ارشد تغذیه سازمان غذا و دارو، عنوان کرد: بهترین زمان نوشیدن آب کافی یک ساعت بعد از افطار تا نیم ساعت قبل از مصرف غذای سحر است. نسیم باقری نسامی، کارشناس ارشد تغذیه سازمان غذا و دارو در مورد راه‌های پیشگیری از تشنگی در ماه رمضان، گفت: مصرف هرگونه نوشیدنی حاوی کافئین به دلیل مدر بودن موجب تشدید تشنگی می‌شود بنابراین نوشیدن چای پر رنگ،قهوه و نوشابه‌های گازدار در ماه رمضان مناسب نیست. وی افزود: مصرف آب به همراه غذا و به مقدار زیاد موجب رقیق شدن شیره گوارشی و آنزیم‌های موثر در هضم غذا بوده بنابراین موجب اختلال در هضم و جذب مواد غذایی، درد شکم و نفخ می‌شود. باقری نسامی با بیان اینکه بهترین زمان نوشیدن آب کافی یک ساعت بعد از افطار تا نیم ساعت قبل از مصرف غذای سحر است، عنوان کرد: بهترین روش برای کاهش عطش و رفع تشنگی مصرف سبزیجات و میوه‌های آبدار و فیبردار است. کارشناس ارشد تغذیه سازمان غذا و دارو در پایان خاطرنشان کرد: نوشیدن انواع شربت ... ادامه مطلب »

رفع ریزش موی سر

آب پیاز می تواند بهترین دارو برای رفع ریزش موهایتان باشد طبیعی ترین و پرخاصیت ترین دارو که می تواند مانع ریزش مویتان شود آب پیاز است  محصولات تقویت کنندۀ مو، برای درمان ریزش مو و کم پشتی، رازی مشترک دارند، و آن استفاده از آب پیاز است. ، مردم، برای تهیۀ محصولات تقویت کننده مو و درمان کنندۀ ریزش مو مبالغ هنگفتی صرف می کنند، در حالی که می توانند این محصولات را به سادگی در منزل بسازند. آب پیاز، پوست را تحریک می کند تا موهای جدید تولید کند و برای این کار، گردش خون را در نواحی رویش مو، افزایش می دهد و با خاصیت ضد عفونی که دارد، پوست سر را تمیز می کند. با دانستن این راز، کافی است یک عدد پیاز بزرگ را با استفاده از دستگاه‌ خرد کن، خرد کنید؛ و سپس با استفاده از صافی، آب آن را جدا کنید. اکنون داروی جادویی شما آماده است آن را به تمام پوست سرتان بمالید و بگذارید یک ساعت به همان حالت بماند. نکته ای که در این زمینه قابل ذکر است، این که پیاز‌ بوی تند و زننده‌ای دارد، از این رو اگر تحمل این بو برایتان سخت است، می‌توانید آب پیاز‌ را ... ادامه مطلب »

تشدید سردرد با روزه

کسانی که دچار حملات میگرنی می شوند بهتر است روزه نگیرند چون باعث تشدید سردرد آن ها خواهد شد میگرن با روزه شدت خواهد یافت یک متخصص مغز و اعصاب، عنوان کرد: روزه موجب تشدید حملات میگرن در افراد مبتلا می‌شود به همین دلیل به افرادی که دچار اذیت جسمی و روحی می‌شوند توصیه می‌شود از روزه گرفتن خودداری کنند. دکتر سید محمد حسن پاک‌نژاد، متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه گرسنگی، افت فشار خون، کاهش آب بدن، خواب ناکافی و کاهش و یا قطع مصرف نیکوتین و کافئین از جمله مهم‌ترین علل بروز سردرد در ماه رمضان است، گفت: میگرن و سردردهای تنشی از شایع‌ترین سردردها در کشور ما هستند. فردی که به سردرد تنشی مبتلا است می‌تواند زندگی طبیعی، کار و تحصیل خود را ادامه دهد اما هنگام تشدید میگرن فرد مبتلا قادر به انجام هیچ‌گونه کاری نخواهد بود و از زندگی، کار و تحصیل بازمی‌ماند. وی با بیان اینکه گرسنگی، خستگی، تشنگی، استرس، بی‌خوابی و بی‌نظمی موجب تشدید سردردهای میگرنی می‌شود، عنوان کرد: بنابراین روز‌ه‌داری ممکن است موجب تشدید دردهای میگرنی شود به همین دلیل توصیه می‌شود افرادی که با روزه‌داری دچار تشدید دردهای میگرنی می‌شوند برای حفظ سلامتی از روزه گرفتن خودداری کنند اما آن ... ادامه مطلب »

علت پرخوری

چاقی یعنی ذخیره چربی اضافی در بدن .اگر مقدار غذایی که می خورید بیشتر از مقداری باشد که بدن برای ایجاد انرژی مورد نیاز خود مصرف می کند غذای اضافی به صورت چربی ذخیره می شود و چاقی را پدید می آورد. چاقی، بیشتر به علت پرخوری می باشد ولی گاهی مواقع بعلت اختلال در کار غده های داخلی بدن نیز بوجود می آید. همچنین ممکن است در اثر فشارهای روحی و بعلت عدم کنترل اشتها با منبع روانی ایجاد شود. برای پیشگیری از چاقی، مصرف زیاد مواد غذایی بخصوص چربیها و شیرینها را کاهش دهید. منبع : مجله پزشکی دکتر سلام باز نشر : آکادمی یوگا مازندران http://www.yogaacademy.ir/ ادامه مطلب »

پروتئین در بدن

پروتئین در بدن نقش اساسی و مهمی را دارد. تمام سلولهای بدن حاوی پروتئین هستند بجز ادرار و صفرا که پروتئین ندارند. کار پروتئین در بدن عبارتست از: تامین رشد و نگهداری بافت ها، ساختن ترکیبات ضروری بدن، تنظیم آب بدن و نگهداری PH خون و عهده دار مواد تشکیل دهنده ضد عفونتها که پادتن نام دارد. کمبود پروتئین باعث اختلال رشد می شود. دو بیماری مهم که بعلت کمبود پروتئین ایجاد می شود کوارشیورکور و ماراسموس نام دارد. منبع : مجله پزشکی دکتر سلام باز نشر : آکادمی یوگا مازندران http://www.yogaacademy.ir/ ادامه مطلب »

سردرد در روزه داران

چرا در هنگام روزه داری دچار سردرد می شویم علت بروز این امر چیست روزه داری باعث چه تغییراتی در قند خون ما می شود سرپرست مرکز تحقیقات تغذیه دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: سردردهای بعد از افطار، نتیجه مصرف مواد غذایی حجیم نظیر‌ برنج،‌ گوشت، مرغ، نان و سیب‌زمینی بلافاصله بعد از افطار است. دکتر آزاده نجارزاده  با اشاره به ضرورت مدیریت صحیح مصرف انواع مواد غذایی در فصول مختلف به ویژه در ماه مبارک رمضان، تاکید کرد: روزه‌داری در فصول گرم سال، ‌ مستلزم رعایت شرایط ویژه در مصرف موادغذایی است. وی در این رابطه مصرف سحری را از جمله ضروریات روزه‌داری دانست و بیان کرد: استفاده از موادغذایی پروتئینی مانند گوشت، تخم‌مرغ و حبوبات، نقش مهمی در به تعویق انداختن حس گرسنگی در فرد روزه‌دار ایفا می‌کند. نجارزاده با بیان این که اندوخته‌ مواد غذایی برای تحمل گرسنگی از ویژگی‌های مصرف مواد پروتئینی در وعده سحری است، عنوان کرد: روزه‌داران می‌توانند به منظور مدیریت مصرف مواد غذایی در ایام ماه رمضان، نسبت به مصرف انواع غذاهای حاضری و مواد‌غذایی دارای پروتئین به صورت گردشی در وعده‌های سحری و شام اقدام کنند. این متخصص تغذیه در همین ارتباط تاکید کرد: روزه‌داران باید از خوردن غذای اصلی بلافاصله پس ... ادامه مطلب »

تاثیر روزه داری در کنترل چاقی

به گزارش مشرق، دکتر فرزاد شیدفربا بیان اینکه ماه رمضان علاوه بر اینکه زمانی برای تهذیب نفس و تقرب الهی است برای سلامتی نیز فواید زیادی دارد افزود: تعداد بسیار زیادی از مطالعات و پژوهش های علمی، اثرات مفید روزه داری را بر روند متابولیسم و عملکرد بهینه اندام های بدن گزارش کرده اند. وی درادامه بر رعایت اصول تغذیه ای درماه رمضان تاکیدکرد وگفت: بین فاصله افطار و سحر باید از پرخوری و مصرف زیاد غذاهای شیرین و چرب پرهیز کرد و تناسب و تعادل غذایی باید حفظ شود. استاد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی ایران خاطرنشان کرد: بهتر است افطار را با چای کمرنگ ولرم ویک عدد خرما شروع کرد و در ادامه از مواد لبنی مانند پنیر و همچنین گردو استفاده کرد و سپس با فاصله زمانی دیگری از غذاهای اصلی دیگر به عنوان وعده شام استفاده شود. شیدفرگفت: حجم غذای افطار باید کم باشد تا بتوان بعد از مدتی از وعده شام استفاده کرد. همچنین توصیه می شود که میوه و سبزی مانند سالاد نیز در فاصله بین افطار تا سحر استفاده شود. وی به مردم توصیه کرد از مصرف زولبیا، بامیه و سایر شیرینی ها و همچنین غذاها و حلیم های حاوی روغن زیاد، خودداری کرد ... ادامه مطلب »

مصرف خوراکی در ماه رمضان

در ماه رمضان از چه منوهای غذایی باید کمک بگیریم چه خوراکی هایی به ما در این زمینه کمک می کنند و باعث می شوندراحت تر و سریعتر بدنمان به روزه داری عادت کند     تیرنگ نیستانی متخصص تغذیه و استاد دانشگاه شهید بهشتی گفت:از آنجا که یکی از نکات بسیار مهم در ماه مبارک رمضان توجه به تغذیه مناسب و به اندازه است، بنابراین با توجه به اینکه بدن انسان بسته به شرایط فصلی ساعاتی را در گرسنگی و بی غذایی به سر می برد لازم است که در فواصل بین افطار و سحر مواد مغذی مورد نیاز را به مقدار مناسب تامین کند.   افراد روزه‌دار می‌بایست وعده افطاری خود را با مایع مغذی و گرم مانند شیر و حجم کمی از نان و نیزغلات، پنیر، گردو و سبزی و سوپ‌های نرم شروع کنند.   همچنین جداسازی زمان افطار تا وعده شام از آنجا که روزه‌داران در ماه رمضان و روزهای گرم از وعده افطار تا شام با فواصل زمانی کم رو‌به‌رو می‌شوند پس مصرف غذای سبک به عنوان وعده شام یا افطار حاوی سبزی ها، پروتئین و غلات و یک میان وعده کوتاه قبل از خواب به عنوان شام باید در تغذیه آنان گنجانده شود که در ... ادامه مطلب »

لاغری پس از بارداری

همه‌ خانم‌ها در زمان بارداری بین ۱۱٫۵ تا ۱۶ کیلو گرم و در برخی موارد بیشتر وزن اضافه می‌کنند. مسئله‌ مهمی که وجود دارد این است که وزن اضافه شده در بارداری باید بعد از زایمان کاهش پیدا کند. اگر بعد از زایمان کاری برای کاهش وزنتان نکنید امکان دارد که بعد از ۱۵ تا ۲۰ سال دیگر دچار اضافه وزن بیش از حد یا چاقی مفرط شوید. اما باید توجه داشته باشید که برای کاهش وزن بعد از بارداری حداقل ۹ ماه زمان لازم است. پس باید صبور باشید.  دور رژیم‌های لاغری را خط بکشید شاید کمی عجیب به نظر بیاید اما رژیم‌های سفت و سخت می‌تواند تمام نقشه‌های شما را برای لاغری نقش بر آب کند. شما خودتان را از غذاهای مورد علاقه‌تان محروم می‌کنید و در عین حال به دلیل وظایف مادرانه‌ای که به دوشتان افتاده استرس زیادی دارید. این شرایط می‌تواند استرس‌تان را افزوده و اضافه وزن نصیبتان کند. اگر بعد از بارداری به عادت‌های غذایی سالم برگردید و به اندازه غذا بخورید به تدریج به وزن قبلی خود بر می‌گردید. به جای این که یک رژیم لاغری نفس گیری را دنبال کنید تغذیه‌ سالم و متعادلی داشته باشید. میان وعده های سالمی در خانه داشته ... ادامه مطلب »