خانه » مقاله ها » مقاله های یوگا » یوگا یک دانش است – قسمت دوم
یوگا یک دانش است – قسمت دوم

یوگا یک دانش است – قسمت دوم

سخنرانی توسط سوامی ساتیاناندا ساراسواتی، در کالج پزشکی گاندی _ بهوپال ۱۹۷۹/۲/۲۸

بازیابی تعادل
image
در تمام دنیا مردم در وضعیت ترس، هراس، تشویش، اضطراب، بحران، ناامنی، ابهام، شک و غیره در حال زندگی هستند. این وضعیتها ساختار فیزیولوژیکی بدن انسان را تحت تاثیر قرار داده و منجر به بسیاری از بیماریهایی که ما امروزه ازآنها رنج می بریم می گردند. در این زمینه یوگا یک نوشداروی فوق العاده برای ماست. زمانی که تمرین یوگا انجام می دهیم، تغییرات فیزیکی واضح است. عملکرد قلب، مصرف اکسیژن، میزان تنفس،عکس العملهای سیستم عصبی، ترشح هورمونها، تناوب امواج مغزی همه سیستمهای جسم فیزیکی تحت تاثیر قرار گرفته و تغییرات خاصی نشان می دهند.یوگا نتیجه مثبتی بر روی بسیاری از بیماریها دارد، اما نخست باید نوع بیماری به طور کامل مشخص گردد . یوگا از هر بیماری تعریف خاص خود را دارد.
بیماری در جسم نمایان می شود اما منبع آن در جسم نیست و علت آن بر اثر بر هم خوردن تعادل در سیستم بدن،ایجاد می شود. ممکن است ناهماهنگی در سیستمهای عصبی یا عدم تعادل در ترشح هورمونها و یا عملکرد گوارشی وجود داشته باشد ما در یوگا بیماری را با ظرافت خاصی تعریف می نماییم و با توجه به طبیعتش آن را درمان می نماییم.

ما در یوگا ، با دیابت مانند یک ناهنجاری گوارشی برخورد نمی کنیم. می دانیم که دیابت کمبود انسولین است، شکی در آن نیست. همچنین می دانیم که سیستم های عصبی سمپاتیک و پارا سمپاتیک توسط مراکزی بالاتر کنترل می شوند. زمانی که این مراکز موفق به فعال سازی سیستمهای عصبی به طور درست نمی شوند، نتیجه کمبود هورمونها در مناطقی خاص خواهد بود. زمانی که بیمار دیابتی را درمان می کنیم او را برای کمبود انسولین آنچه که به وضوح از آن رنج می برد درمان نمی کنیم. می دانیم که استرس عامل اصلی ایجاد شدن بیماری است.

جسم فیزیکی تحت تاثیر ذهن انسان است این تمایلات، احساسات، عواطف، اهداف تعصبات، ترسها، اضطرابها و نگرانیهای ذهنی است که تغییرات فیزیولوژیکی را در جسم ایجاد می کند.
image
منبع: ۱۹۷۹- jun- سایت بیهار
مترجم:نگین جوادی

باز نشر : آکادمی یوگا مازندران

http://www.yogaacademy.ir/

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*