خانه » مقاله ها » مقاله های عمومی » میانسالی یا کم کاری تیروئید؟
میانسالی یا کم کاری تیروئید؟

میانسالی یا کم کاری تیروئید؟

شاید در خود احساس خستگی میکنید و یا نمی توانید بر روی چیزی متمرکز شوید و یا حالت مو یا وزن شما تغییر کرده و مریض حال بنظر میرسید,به احتمال زیاد همه این اتفاقات را به بیماری های دیگر و یا به بالا رفتن سن خود نسبت می دهید اما فی الواقع این علائم میتواند نشانه هایی از کم کاری تیروئید باشد.

تیروئید غده ای پروانه ای شکل در گردن میباشد که هورمون تنظیم متابولیسم را تولید میکند. کمی میزان هورمون تیروئید میتواند علائمی همچون خستگی مفرط , یبوست , خشکی پوست , ناخن های شکننده , ریزش مو ,درد و افسردگی را بوجود آورد. کم کاری غده تیروئید ( هیپوتیروئیدیسم) میتواند موجبات گسترش ابتلا به بیماریهای قلبی, کلسترول و یا فشار خون بالا را افزایش دهد. زنان در مقایسه با مردان مخصوصا با بالا رفتن سن بیشتر به این عارضه مبتلا میگردند. دربرخی از زنان ,شروع مشکلات تیروئید آهسته و بتدریج میباشد که حتی بسختی میتوان آنرا شناخت ؛ در بعضی های دیگر , نشانه های بیماری بنا گاه خود را در عرض چند هفته یا ماه نشان میدهد که شامل :

image
خستگی مفرط -در این مورد فرد ممکن است که بطور غیرمعمولی احساس خستگی و کمبود انرژی داشته باشد .
image
عدم تحمل سرما -ممکن است که فرد نسبت به محیط خود احساس سرما داشته باشد.
کاهش اشتها , افزایش وزن – زمانی که روند سوخت و ساز در بدن کم میشود فرد به کالری کمتری نیاز دارد که احتمالا موجبات کاهش اشتها را بوجود می آورد و در همان زمان فرد کالری کمتری از غذای مصرفی خود را میسوزاند و اغلب آنرا بصورت چربی در بدن ذخیره میکند.
image
اثرات قلبی_عروقی – میزان پایین هورمون تیروئید میتواند منجر به فشار خون بالا و همچنین افزایش سطح کلسترولهای مضر در بدن گردد. بعلاوه, تیروئید کم کار میتواند بطور موثری پمپاژ خون به قلب را کاهش دهد.
تاثیرات ذهنی – هیپوتیروئیدیسم ( کم کاری تیروئید) و افسردگی در بسیاری از علایم مشابه من جمله مشکلات تمرکز وعدم حافظه و بی علاقگی را مشمول میشوند.
علایم و نشانه های دیگر – کم کاری تیروئید تمام بدن را درگیر میکند از یبوست و دردهای مفصلی و عضلانی گرفته تا خشکی پوست و مو و ناخن و لاغری.
اگر احیانا یکی از این علایم را داشتید با پزشک خود مشورت نمایید تا با آزمایش تست خون عملکرد تیروئید تان را مورد بررسی قرار دهد.

مترجم:آتنا اقایی
منبع: Harvard Medical School

باز نشر : آکادمی یوگا مازندران

http://www.yogaacademy.ir

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*