انسان از زمانهای بسیار دور با عود و کاربرد آن آشناست. سابقه مصرف عود با استناد به مراجع تاریخی به طب آیورودای هندوستان بر میگردد.
هزاران سال است که عود در سراسر دنیا مصرف میشود و به نظر میرسد که به عنوان نمادی معنوی در فرهنگهای مختلف بشمار میرفته است.
اگر به اماکن مذهبی وارد شده باشید ملاحظه کردهاید که بوی عود در فضا پیچیده است و با توجه به اینکه جمعیت بسیار زیادی در آن محیط بسته و محدود حاضرند ولی، بوی عود که با رایحههای مختلف در آن فضا پیچیده شده هیچگونه بوی عرق و یا بوهای دیگر را استشمام نمیکنید. البته ناگفته نماند که عودهای تولید شده باید دارای استاندارد بالایی باشند که بر طبق آن، ناراحتیهای تنفسی، حساسیت و بیماریهای دیگری که ممکن است از راه تنفس وارد ریه شود در افراد بروز نکرده و نه تنها مشکل ایجاد نکند بلکه، آرامش، نشاط و شادابی را به ارمغان آورد.
انواع عود
عود در اشکال مختلف به شکل شاخهای، مخروطی، پودر و به شکل دواپ dhoop یا شاخههای قطور عرضه میشود.
رایجترین شکل مورد استفاده، عود شاخهای است. شاخهها پس از تولید به مواد معطر آغشته میشوند و این روش، استفاده از روایح بسیار متنوع را ممکن میسازد.
موارد استفاده این شکل از عود بسیار گسترده بوده و رایحه درمانی، یکی از موارد مصرف آن میباشد، شاخههای ماسالا Masala نوع دیگری از شکل شاخهای میباشد که با قیمت بالاتری نسبت به اسکندد Scented عرضه میشود.
در این شکل ماده معطر با خمیر عود و سایر افزودنیهای طبیعی قبل از ساخت هر شاخه مخلوط میشود و عطر استثنایی آن در عودهای معمولی یافت نمیشود.
خواص عود
تحقیقات گسترده بر روی عود موارد زیر را به اثبات رسانده است:
روایح مطبوع، فرد را فعالتر و سر زندهتر ساخته و باعث ارتباط شخص با درون خود میشود.
استنشاق روایح مطبوع باعث ایجاد و ارسال پیامهای عصبی و دریافت واکنشهای مثبت میگردد.
سوزاندن عود خود یکی از اشکال رایحه درمانی میباشد که باعث کاهش استرس و افزایش سلامتی فرد میشود.
عود به عنوان یکی از مهمترین خوشبو کنندهها بشمار میرود.
منبع : http://www.danesheyoga.com
باز نشر : آکادمی یوگا مازندران
http://www.yogaacademy.ir