دسته: مقاله های عمومی

مقاله های عمومی

  • خاصیت ذرت برای سلامتی پوست و مو

    خاصیت ذرت برای سلامتی پوست و مو

    ذرت به علت داشتن کربوهیدرات زیاد برای سلامتی پوست و مو بسیار موثر می باشد. مو و پوست سر را سلامت می بخشد. یکی از خاصیت های فوق العاده ذرت برای کلسیم می باشد که برای داشتن موهای صاف و نرم می توانید از ذرت کمک بگیرید.

    مبارزه با بیماری های مو

    علاوه بر ذرت، روغن ذرت هم دارای مزایای سلامتی بالایی می باشد؛ ویتامین ای و اسیدهای چرب موجود در این روغن برای مبارزه با بیماری های مو مفید است. شما می توانید از روغن ذرت برای درمان شوره سر استفاده کنید.

    استفاده موضعی از روغن ذرت سبب می شود تا موها هیدراته شده و از صدمه دیدن محافظت شود. آنتی اکسیدان های موجود در روغن ذرت با رادیکال های آزاد موجود در پوست سر مبارزه می کند و از صدمه دیدن جلوگیری می شود. همینطور ذرت حاوی ویتامین K می باشد که سبب جذب بهتر کلسیم در بدن می شود.

    خاصیت ذرت برای موهای سالم

    روغن ذرت سبب افزایش گردش خون در پوست سر می شود و به تقویت موها کمک می کند. ذرت همینطور دارای چندین ویتامین است، ولی از همه مهمتر ویتامین C است. بدن شما برای تولید پروتئین معروف به کلاژن به ویتامین C احتیاج دارد. کلاژن پروتئین اصلی ساختاری است که در پوست و دیگر بافت های همبند پیدا می شود. ویتامین C همینطور به بدن شما در جذب آهن کمک می کند که یک ماده معدنی مهم برای رشد مو است.

    جوان سازی پوست صورت

    مقدارهای بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین C موجود در ذرت به کاهش چین و چروک کمک کرده و سبب جوان سازی پوست صورت می شود.

    تقویت و افزایش رشد مو

    ذرت دارای مقادیر قابل توجه آهن و فولات است که به بهترشدن گردش خون و اکسیژن در بدن کمک کرده و با تقویت فولیکو ها سبب افزایش رشد موی سر می شود.

    مبارزه با بیماری‌های مو

    روغن ذرت، ترکیبی عالی از مواد مغذی مثل ویتامین E و اسیدهای چرب را فراهم می‌کند. بنابراین، مصرف موضعی از این روغن می‌تواند موها را تغذیه‌شده و هیدراته نگه‌دارد و مراحل پیری را کند کند. آنتی‌اکسیدان‌ها، با مهار رادیکال‌های آزاد زیان آور، می‌توانند از ضرر سلولی پیشگیری‌کنند.

     

    باز نشر : آکادمی یوگا مازندران

     

     

  • چهارشنبه آخر سال

    چهارشنبه آخر سال

    چهارشنبه سوری یکی از قدیمی‌ترین جشن‌های ایران باستان است که البته امسال هم مانند سال قبل، با توجه به شیوع بیماری کرونا، به نظر می‌رسد مراسم شب چهارشنبه سوری در منزل و در حد یک دورهمی خانوادگی محدود برگزار شود.

    اصلا تا پیش از این‌که در سال‌های اخیر چهارشنبه سوری تبدیل به نبرد فشفشه و ترقه‌بازی شود مراسمی بود که در آن تمام اعضای خانواده و دوستان دور هم جمع می‌شدند، خوراکی‌های مخصوص چهارشنبه سوری را می‌خوردند و از روی آتش می‌پریدند.

    نام‌های دیگر چهارشنبه سوری در مناطق مختلف ایران عبارتند از: گول چارشَمبه (اردبیل) گولی-گولی چارشمبه (گیلان)، کوله چوارشمبه (کردستان)، چوارشمبه-کولی (غروه)، و چارشمبه-سُرخی (اصفهان).

    در هر شهر مراسم و آداب چهارشنبه سوری خاص آن شهر است و در کنار آن هم غذا‌های مختلفی برای دورهمی این شب باستانی تهیه می‌شود.

    اگر شما هم دوست دارید بدانید که لیست غذای چهارشنبه سوری شامل چه غذا‌هایی است این مقاله را بخوانید. ما در این مطلب یک لیست از غذا‌های شام شب چهارشنبه سوری در شهر‌های مختلف ایران را برای شما آماده کرده‌ایم که برای این شب تهیه کنید.

     

    شش انداز زنجانی‌ها

    زنجانی‌ها هم در شب چهارشنبه‌سوری خورشی به نام «شش‌انداز» می‌پزند. این خورش ترکیبی از روغن، پیاز، خرما، کشمش، گردو، تخم‌مرغ و شیره انگور است. کنار شش‌انداز، رشته پلو یا زعفران پلو (بسته به توان مالی خانواده) پخته می‌شود.

    رشته پلو در البرز

    در البرز اما، به جز خوردن آجیل، پخت غذا‌هایی همچون فسنجان و رشته پلو نیز مرسوم است.

    آش در خوزستان

    در میان لر‌های بختیاری خوزستان هم رسم است که در برخی از روستا‌های این مناطق در این شب آش می‌پزند و بین همسایگان پخش می‌کنند.

    قورمه‌سبزی در آذربایجان شرقی

    بهترین غذای شب چهارشنبه‌سوری در آذربایجان شرقی قورمه‌سبزی است که غذای محبوب بسیاری از ایرانی‌هاست. در گذشته که بیشتر اجاق‌ها و مطبخ‌ها در حیاط خانه‌ها قرار داشتند، غروب چهارشنبه‌سوری عطر و بوی برنج و قورمه‌سبزی از همه خانه‌ها برمی‌خاست.

    آش گزنه در گلستان

    در گلستان نیز طبق رسم قاشق زنی صاحب‌خانه انواع آجیل یا شیرینی‌های سنتی گرگان مانند «سرغلبیلی»، «پادرازی»، «نون زنجیفیلی»، «نون خرمایی» و «حلوا اوماج» و چیز‌هایی از این دست را در کاسه جوانان و نوجوانان می‌ریخت. به جز این کار پختن آش گزنه یکی دیگر از رسوم مردم گرگان در چهارشنبه‌سوری است. این آش با انواع گیاهان و سبزی محلی و کوهی از جمله انارریجه، زولنگ، اوجی، گزنه و کدو و انواع حبوبات شامل نخود، لوبیا، عدس و باقلا و رب انار تهیه می‌شود.

    آش ابودردا و عدس پلو در کرمان

    پختن آش «ابودردا» در چهارشنبه‌سوری از مراسمی است که در استان کرمان انجام می‌شود. این آش به نام‌های «اُماچو» و «آش چهارشنبه‌سوری» نیز معروف است. مردم برای پختن این آش مقداری نخود بر می‌دارند، سپس سوره توحید را می‌خوانند و روی آن‌ها فوت می‌کنند. بعد از این کار نخود‌های تبرک شده را با حبوبات دیگر مانند عدس و لوبیا مخلوط می‌کنند و در آب می‌خیسانند و بعد از پختن آش، آن را بین همسایگان تقسیم می‌کنند.

    شیر برنج در کهگیلویه و بویر احمد

    یکی از آداب مردم کهگیلویه و بویراحمد در شب چهارشنبه‌سوری، پختن آش رشته است. همچنین دو سه روز پیش از آغاز سال نو را عرفه یا خیرات نیمه برات می‌گویند. در این ایام تمامی خانواده از شیر و برنج و دانه‌هایی نظیر سیاه دانه، رازیانه نوعی غذای محلی به نام شیر برنج تهیه می‌کنند و همراه با نوعی حلوای محلی بین همسایگان توزیع می‌کنند.

    آجیل شیرین شیرازی‌ها

    پختن آش «ابودردا» در شب چهارشنبه‌سوری بین شیرازی‌ها مرسوم است. از دیگر خوردنی‌های ویژه شب چهارشنبه‌سوری شیرازی‌ها آجیل چهارشنبه‌سوری است که بدان «آجیل شیرین» هم می‌گویند، این آجیل مخلوطی است از کشمش، نخودچی، مغز بادام، مغز گردو، انجیر، مویز، توت خشک، کنجد بوداده، شاهدانه، تخمک، گندم برشته، برنجک، قصب، خارک و قیسی است.

    سودو پلو در اردبیل

    همچنین بانوان اردبیلی از ساعات اولیه صبح سه‌شنبه آخر سال دست به کار می‌شوند تا به رسم دیرینه برای سفره چهارشنبه سوری گندم برشته یا «قورقا» درست کنند. اردبیلی‌ها برای شام شب چهارشنبه‌سوری هم غذای ویژه‌ای دارند که به آن «سودوپلو» می‌گویند.

    این غذا شامل برنج پخته‌شده با شیر، ماهی و کوکو سبزی است که این کوکو را با ۷ نوع سبزی تهیه می‌کنند. بانوان اردبیلی هنگام تهیه غذای شب چهارشنبه‌سوری، تخم‌مرغ‌های خام را در پوست خشک پیاز می‌پیچند و روی پلوی در حال پختن می‌گذارند. تخم مرغ‌ها بخارپز می‌شوند و پوست پیاز هم باعث رنگین شدن آن‌ها می‌شود.

    باز نشر : آکادمی یوگا مازندران

  • خواص مصرف عسل

    خواص مصرف عسل

    عسل مایعی غلیظ و شیرین است که توسط زنبور عسل تولید می شود. بو، رنگ و مزه عسل به نوع گل هایی که زنبور عسل از آنها تغذیه کرده است، بستگی دارد.

    از نظر غذایی، یک قاشق غذاخوری عسل (۲۱ گرم) حاوی ۶۴ کالری و ۱۷ گرم قند، از جمله فروکتوز، گلوکز، مالتوز و ساکارز است. عسل تقریبا فاقد فیبر، چربی یا پروتئین است.

    عسل برای سرماخوردگی

    عسل از خواص آنتی اکسیدانی، ضد باکتری و ضد میکروبی برخوردار است که به مبارزه با سرماخوردگی و علائم آن کمک می کنند. عسل می تواند به تسکین گلو درد کمک کند. همچنین، عسل باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود که باعث بهبودی سریع‌تر و کاهش خطر ابتلا به سرماخوردگی در آینده کمک می کند.

    عسل برای سمزدایی

    توانایی های شفابخش عسل دیر زمانیست که شناخته شده اند. عسل نه تنها به بهبود زخم ها کمک می کند، بلکه به پیشگیری از بیماری های مزمن نیز کمک می کند. عسل حاوی خواصی است که به تسریع فرآیند سمزدایی و کارایی هرچه بیشتر آن کمک می کنند. رژیم غذایی سمزدایی عسل، مواد مغذی و ویتامین های ضروری مانند ویتامین B6، تیامین، کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، و غیره را برای حصول اطمینان از جریان پایدار انرژی در اختیار بدن قرار می دهد. ترکیب عسل با یک چای گیاهی و دارچین می تواند به سمزدایی بدن کمک کند.

    عسل برای مشکلات سینوس

    رژیم غذایی ضعیف، مواجهه مداوم با مواد شیمیایی سمی و افزایش سطوح استرس می توانند خطر ابتلا به مشکلات سینوس را افزایش دهند. از این رو، بهره‌مندی از یک سیستم ایمنی قوی برای مقابله با این شرایط و باکتری ها می تواند به پیشگیری از عفونت های سینوس کمک کند. پیشگیری همواره بهتر از درمان است. مصرف روزانه عسل می تواند از ابتلا به عفونت پیشگیری کند. ترکیب عسل با مواد دیگر مانند سرکه سیب و دارچین می تواند خواص این ماده غذایی را هرچه بیشتر افزایش دهد.

    عسل برای دندان درد

    ترکیب عسل و دارچین را می توانید برای تسکین درد دندان استفاده کنید.

    نیم اینچ چوب دارچین را شکسته و آن را به پودر تبدیل کنید. همچنین، شما می توانید از پودر دارچین استفاده کنید.

    مقداری از ترکیب عسل و دارچین را مستقیم روی دندان بریزید. شما می توانید این کار را با انگشت تمیز، مقداری پنبه یا یک تکه گاز پانسمان انجام دهید.

    این کار را دو یا سه بار در روز انجام دهید تا زمانی که درد تسکین یابد.

    باز نشر : آکادمی یوگا مازندران

  • رفع استرس در ۵دقیقه

    رفع استرس در ۵دقیقه

    در این تکنیک هر انگشت دست شما مسئول یکی از احساساتتان است.

     انگشت شست به کاهش احساس مرتبط با نگرانی و اضطراب کمک می کند.

    – انگشت اشاره می تواند به مقابله با ترس هایتان به شما کمک کند.

     انگشت وسط به کنترل عصبانیت و ناراحتی کمک می کند.

    – انگشت حلقه، برای کاهش افسردگی و حالت های روانی مثل وسواس و … کمک می کند.

    – انگشت کوچک می تواند به کاهش استرس و افزایش اعتماد به نفس و مثبت گرایی کمک کند.

    هدف شما باید ایجاد تعادل در انرژی و احساسات تان باشد، بنابراین انگشت موردنظرتان را با دست مقابل در دست بگیرید و همه انگشتان و شست خود را دور آن بچرخانید.

    هر انگشت را به مدت یک تا دو دقیقه بگیرید و تا زمانی که آن احساس منفی از بین برود، این کار را تکرار کنید.

    برای کمک به آرامش بیشتر، انگشت شست را در وسط کف دست دیگرتان گذاشته و فشار بدهید و دست تان را حداقل یک دقیقه در این حالت نگه دارید.برای نتیجه بهتر این حرکات را هر روز انجام دهید

     

    باز نشر : آکادمی یوگا مازندران

    http://www.yogaacademy.ir

  • نکات تغذیه ای سالم در ایام نوروز

    نکات تغذیه ای سالم در ایام نوروز

    در ایام تعطیل عید نوروز، در مصرف شیرینی و شکلات زیاده‌روی نشود و به منظور پیشگیری از اضافه وزن و چاقی، در دید و بازدیدها به جای شیرینی‌های خامه‌ای و شکلاتی، ژله‌ای و مربایی که حاوی مقدار زیادی کالری هستند، از انواع خشک و ساده شیرینی‌ها در اندازه کوچک استفاده شود همچنین به جای مصرف شیرینی و شکلات در دید و بازدیدهای نوروزی، بهتر است از میوه استفاده شود.

     

    برای پذیرایی از شیرینی هایی با اندازه کوچکتر استفاده کنید.

    برای صرف چای، بجای قند و شکلات، از کشمش، توت خشک و یا خرما در حد کم استفاده کنید.

    در مصرف آجیل زیاده روی نکنید . انواع مغزها و تخمه ها حاوی مقادیر زیادی چربی هستند.

    از انواع آجیل های بدون نمک و یا کم نمک استفاده کنید. آجیل های شور با داشتن مقادیر زیاد نمک، زمینه را برای فشار خون بالا فراهم می کنند.

    مصرف سالاد و سبزی بدلیل داشتن فیبر از اضافه وزن جلوگیری می کند.

    حتما همراه با غذایی که میل میکنید، از ماست (کم چرب وپاستوریزه )، لیمو ترش و یا آبلیمو استفاده کنید.

    در این ایام اگر شیرینی و آجیل زیادی مصرف کردید بهتر است وعده غذایی را حذف کنید، در این شرایط اگر تمایل به خوردن ناهار داشتید، از غذاهای ساده و سبک مانند نان و ماست، خرما، پنیر و سبزی استفاده کنید.

    در این ایام که خانواده ها تمایل بیشتری به مصرف غذاهای رستوران دارند بهتر است به این نکته توجه کنند که برنج آبکش سرشار از قند است و چربی موجود در غذا شامل چربی های ترانس و اشباع شده است که همه مواد یاد شده برای سلامت مضر است. از طرفی نیاز بدن به آمینواسیدهای ضروری با مصرف آجیل تامین می شود بنابراین مصرف بیش از حد مواد غذایی باعث انباشت چربی و قند در خون می شود.

    غذا خوردن در زمانی که بدن به مصرف آن نیازی ندارد، در واقع قدم برداشتن خلاف مسیر سلامت است. در وعده نهار و شام، برای جلوگیری از دریافت زیاد کالری که با مصرف غذاهای چرب و سرخ شده وارد بدن می شود، مردم باید سعی کنند، نیمی از بشقاب خود را با سالاد و سبزی پر کنند. مصرف سالاد و سبزی به دلیل داشتن فیبر، جذب چربی ها و مواد قندی را کاهش داده و بدین ترتیب از چاقی جلوگیری می کند. نوشیدن نوشابه (حتی انواع کم کالری) و آب میوه های صنعتی را که حاوی قند افزوده هستند، به حداقل رسانده و از آب ساده و یا دوغ های کم نمک و بدون گاز و شربت های سنتی کم شیرین استفاده کنند.

    باز نشر : آکادمی یوگا مازندران

  • فواید سلام برخورشید

    فواید سلام برخورشید

    – ایجاد تعادل و هماهنگی در سیستم های بدن ( خون , اعصاب , غدد درون ریز , گوارش و … )

    – افزایش جریان خون در سراسر بدن

    – گرم و نرم کردن بدن برای انجام سایر حرکات یوگا

    – انعطاف پذیری مفاصل و ستون مهره

    – کاهش افسردگی

    – افزایش شادابی و نشاط

    – افزایش تمرکز

    – منظم کردن تنفس

    – افزایش میزان تعریق و کمک به دفع سموم و روشن شدن پوست

    برخی از موارد احتیاط و محدودیت :

    – فشار خون بالا و بیماری قلبی

    – دوران قاعدگی

    – دوران بارداری

    – فتق

    – ناراحتیهای حاد در کمر و ستون فقرات

     

     

    باز نشر : آکادمی یوگا مازندران

    http://www.yogaacademy.ir

  • آشنایی با سمنو

    آشنایی با سمنو

    سمنو یکی از مواد غذایی شیرین و شیرین است که از جوانه گندم و آرد درست می‌ شود. آثار قدیمی نشان از این است که خاستگاه این دسر به خراسان کنونی بازمیگردد و از آن به عنوان برکت زمین یاد می شود و اغلب در ماه اول بهار پخته می شود. سمنو در هفت‌سین نشان قدرت و سمبل خیر و برکت است.

    خواص سمنو

    – درمان سوء هاضمه

    – درمان نازایی و سختی زایمان

    -درمان سنگ کیسهٔ صفرا و اختلال صفرا

    – درمان پوکی استخوان و دردهای استخوانی

    – درمان ریزش مو

    – رفع لاغری صورت

    – درمان پسوریازیس

    – درمان پارکینسون

    – رفع عوارض یائسگی

    – بهبود قدرت جنسی و باروری

    – افزایش شیر مادران شیرده

    مدت زمان ماندگاری سمنو

    نگهداری سمنو در یخچال با دمای میان ۲ تا ۵ درجه سانتی گراد به مدت ۵۰ روز یا حداکثر ۲ ماه ماندگاری دارد. اگر مزه سمنو تغییر کرد و مزه ترشیدگی داد و یا کپکی بر روی آن پیدا شد حتماً آن را دور بریزید. بهترین زمان خوردن سمنو مثل مواد غذایی دیگر نزدیکترین زمان به تاریخ تولید است.

    نگهداری سمنو در فریزر

    دقت کنید که به علت استفاده از گندم و نداشتن مواد نگهدارنده مدت زمان نگهداری بیشتر ۳ ماه باعث فاسد شدن سمنو می شود.

    می توانید سمنو را داخل یک نایلون فریزر درون فریزر نگهداری کنید.

     

    موقع استفاده آن را از فریزر بیرون آورده و همینطور ساده درون یک ظرف بگذارید تا کم کم یخ آن باز شده و مجددا به صورت خمیری خود درآید.

     

    بازنشر : آکادمی یوگا مازندران

     

  • سبزی پلو با ماهی قزل آلا و طرز تهیه آن

    سبزی پلو با ماهی قزل آلا و طرز تهیه آن

    سبزی پلو از ترکیب برنج، سبزی (تره، شوید، جعفری، گشنیز، شنبلیله و سیر تازه)، نمک و روغن تشکیل می‌شود که می‌توان آن را با مرغ یا ماهیچه میل کرد؛ اما مردم اغلب ماهی سفید، قزل آلا، سالمون، ماهی شکم پر و تیلاپیلا را ترجیح می‌دهند.

    عطر و بوی سبزی پلو با ماهی در شب عید، حسی نوستالژیک را برای تک تک ما به ارمغان می‌آورد که یادآور روزهای خوش دورهمی‌های خانوادگی و خنده و شادی در روزهای سال نو است. بی‌شک آغاز سال جدید با یک وعده غذای سالم که نمادی از برکت، پرباری، سرسبزی و زایش طبیعت است، نویدبخش سالی مملو از خیر و شادی برای ما خواهد بود.

     طرز تهیه :

    مواد لازم برای دو نفر

    • ۲ پیمانه برنج
    • یک کیلوگرم ماهی قزل آلا
    • نیم کیلوگرم سبزی معطر (تره، جعفری، گشنیز، شوید و برگ سیر)
    • ۱۰۰ گرم کره یا روغن مایع
    • آب لیمو به مقدار لازم
    • یک عدد پیاز پوست کنده و خلالی خرد شده
    • یک حبه سیر پوست کنده و خرد شده
    • پودر سیر، نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
    • ۲ قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده غلیظ
    • لیمو ترش تازه برای تزئین
    • کوکو سبزی برای سرو

     

    مرحله اول:

    آماده‌سازی سبزی: سبزی را پس از پاک کردن، خوب بشویید و آن‌ها را در آبکش قرار دهید تا آبشان کامل برود. سپس آن‌ها را با استفاده از یک چاقوی تیز یا خردکن خرد کنید.

    مرحله دوم:

    آماده‌سازی برنج: برنج را از حداقل ۳ ساعت قبل، با آب ولرم و ۲ قاشق چای‌خوری نمک خیس کنید.

    مرحله سوم:

    یک قابلمه پر از آب را روی شعله متوسط گاز قرار دهید تا آب به جوش بیاید. آب برنج را خالی کنید و آن را به‌همراه کمی نمک در قابلمه آب جوش بریزید. وقتی برنج هنوز کمی زنده است، آن را آبکش کنید. قابلمه را بشویید و خشک کنید. سپس یک قاشق غذاخوری کره، ۲ قاشق غذاخوری آب و یک قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده را در آن بریزید و اجازه دهید تا روی حرارت داغ شود. برای ته دیگ از نان لواش استفاده کنید. نان لواش را در کف قابلمه بچینید تا تمام کف قابلمه را پر کند.

    مرحله چهارم:

    یک لایه دو تا سه سانتی‌متری از برنج را روی ته دیگ نان بریزید و روی آن را با یک لایه سبزی پر کنید تا روی برنج، کاملا پوشانده شود. برنج و سبزی را با چنگال کمی هم بزنید. لایه‌های برنج و سبزی را به همین ترتیب در قابلمه بریزید تا برنج و سبزی تمام شوند. سیر خرد شده را لابه‌لای برنج قرار دهید. کمی آب روغن درست کنید و به‌همراه یک قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده روی برنج بریزید یا از کره آب کرده استفاده کنید. درب قابلمه را دم‌کنی بگذارید و شعله گاز را زیاد کنید تا برنج به بخار بیفتد. سپس شعله گاز را کم کنید تا برنج کاملا دم بکشد.

    مرحله پنجم:

    آماده‌سازی ماهی: فیله‌های ماهی را خوب بشویید. سپس پیازهای خلالی خردشده، آب لیمو، زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و پودر سیر را در یک کاسه بریزید و ماهی‌ها را برای ۳ تا ۵ دقیقه در این مواد قرار دهید. ماهی‌ها را در این مواد چند بار زیر و رو کنید تا خوب مزه‌دار شوند.

    مرحله ششم:

    ماهیتابه را روی شعله متوسط گاز قرار دهید تا کاملا داغ شود. سپس در آن روغن بریزید و اجازه دهید تا روغن هم داغ شود. فیله‌های ماهی را در روغن قرار دهید و پس از سرخ شدن یک روی آن، ماهی‌ها را برگردانید تا طرف دیگر آن‌ها نیز سرخ شود.

    مرحله هفتم:

    پس از سرخ شدن، ماهی‌ها را چند لحظه با یک کفگیر سوراخ‌دار، بالای ماهیتابه نگه دارید تا روغن اضافه آن گرفته شود.

    مرحله هشتم:

    پس از دم کشیدن برنج، شعله گاز را خاموش کنید. سپس کف قابلمه را در آب سرد قرار دهید تا ته دیگ آن، کاملا از قابلمه جدا شود.

    مرحله نهم:

    سبزی پلو را در دیس بکشید و ماهی‌ها را به‌همراه کوکو سبزی و چند قاج لیمو ترش تازه در کنار آن قرار دهید.

    نوش جان!

     

    باز نشر : آکادمی یوگا مازندران

     

  • ورزش های مناسب  ام اس

    ورزش های مناسب ام اس

    به بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس یا ام اس، ورزش های زیادی توصیه می شود که در ادامه به برخی از آن ها می پردازیم.

    حوضچه آب خنک:

    ورزش در آب خنک برای بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس ایده آل است. آب مانع ازگرم شدن بدن می شود و این امکان را به آن ها می دهد تا یک سری از فعالیت هایی را که درمحیط خشکی قادر به انجام آن ها نیستند، انجام دهند. به کار بردن جلیقه نجات و تخته شنا می تواند گزینه های کمکی مناسبی برای بیماران باشد.

    حرکات کششی

    ورزش یوگا که ترکیبی از نفس کشیدن و حرکات آرام کششی است، می تواند بدن را آرام کند.بسیاری از بیماران که دچار سفتی عضلانی یا کاهش دامنه حرکاتی بودند، با انجام یوگا بهبودی خوبی را تجربه کردند.

    ورزش های هوازی

    در گذشته عقیده بر این بود که ورزش سبب تشدید خستگی و ضعف عضلات در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس می شود اما تحقیقات اخیر نشان داده است که انجام ورزش های هوازی، سبب بهبود کیفیت زندگی بیماران و کاهش علایمی مانند خستگی و ضعف می شود.

     

    تمام حرکات یا ورزش هایی که سبب افزایش ضربان قلب و سرعت تنفس شود هوازی محسوب می شود. انجام ۱۵ دقیقه ورزش هوازی در روز مطلوب است. اگر با انجام ورزش های هوازی زود خسته می شوید می توانید حرکات را به سه بخش پنج دقیقه ای در طول روز تقسیم کنید.

     

    باز نشر : آکادمی یوگا مازندران

     

  • رعایت رژیم غذایی صحیح درایام نوروز و تعطیلات

    رعایت رژیم غذایی صحیح درایام نوروز و تعطیلات

    با رعایت چند تکنیک ساده و آسان و کمی برنامه ریزی، شما می توانید رژیم غذایی خود را درایام نوروز و تعطیلات نیز تحت کنترل خود در آورید.

    ۱٫قبل از نوروز اهداف تان را برای حفظ تناسب اندام تنظیم نمایید پس قبل از عید چند دقیقه را به نوشتن اهداف و راه کارهایی برای افزایش فعالیت بدنی و حفظ تناسب اندام خود در نوروز اختصاص دهید. در نوشتن اهداف تان در عید نوروز مثبت نگر باشید و از جملات انرژی بخش استفاده کنید.

    ۲٫باید تا حد ممکن از مصرف شیرینی و آجیل در ایام عید خودداری نمود .کافی است که قبل از شروع به خوردن آجیل و یا شیرینی به میزانی که می خواهید بخورید توجه داشته باشید.اگر می‌خواهید از آجیل و شیرینی استفاده کنید حتما باید از سهم ناهار و شام کم کنید.

    ۳٫در هنگام پذیرایی اولین چیزی که برای خوردن انتخاب می نمایید باید از ظرف میوه باشد بطور کلی بیشتر چای( بدون قند)، میوه، خیار و خوراکی های کم کالری را انتخاب کنید.

    ۴٫سه وعده غذای اصلی را بخورید و هیچ کدام را حذف نکنید

    ۵٫سعی کنید در مهمانی های ناهار و یا شام دسته جمعی و فامیلی، هرگز با شتاب و عجله غذا نخورید و غذا را مزه مزه کرده و به آرامی بخورید و مکث زیادی بین لقمه های غذا داشته باشید.

    ۶٫سعی کنید از بین غذاهای ارائه شده در مهمانی ها، بیشتر غذاهای کم چرب و کم کالری و کبابی را انتخاب کنید. انتخاب تان بیشتر غذاهای کم چرب و سرخ نشده و ماست و سالاد فراوان باشد

    ۷٫اگر به مهمانی دعوت شدید، قبل از رفتن، می توانید یک میان وعده کوچک از سبزیجات و میوه جات میل کنید. با این کار اشتهای خود را کم کرده اید.

    ۸٫در دوران عید می بایست از فعالیت بدنی کافی برخوردار باشید.اگر قبل از تعطیلات، ورزش می کردید، در طول این مدت نیز به ورزش خود ادامه دهید. اما اگر ورزش نمی کردید، در این  دوران حتماً ورزش کنید.

     

    باز نشر : آکادمی یوگا مازندران

     

  • علت عدد «هفت» سین های نوروزی

    علت عدد «هفت» سین های نوروزی

    در زبان باستانی عدد هفت به نام “امرداد” است که معنای زندگی و جاودانگی را می دهد بنابراین ایرانیان باستان هفت واژه را به نشانه آن گزینه کرده و بر خوان نوروزی می چینند.

    هفت برای ایرانیان باستان مقدس بوده و برای مفاهیم مثبت، خوش یمنی و فال نیک استفاده از عدد هفت استفاده می کردند مثلا هفت رنگ رنگین کمان، هفت خان رستم در شاهنامه، هفت آسمان، هفت اقلیم، هفت روز هفته، هفت فرشته، هفت شهر عشق در عرفان، هفت پیکر و …عدد هفت در قرآن کریم و نزد مسلمانان نیز اهمیت دارد و از عدد هفت در برخی از آیه ها و سوره های قرآن نام برده شده است. برای مثال حج هفت مرحله دارد و نخستین قاریان نیز هفت نفر بوده اند.

    قرن هاست که در سفره عید هر ایرانی، هفت گونه خوردنی و سبزه که حرف نخست آن «سین» است ، مثل ( سیر، سرکه، سماق، سنجد، سمنو و سبزه و سیب) چیده می شود و ایرانیان پس از روی آوردن به اسلام بر سر سفره های خود قرآن را می گذارند و سال نو را با آیات قرآنی آغاز می کنند.

    ماهی، تخم مرغ رنگ شده، آیینه نیز از اجزای دیگر سفره هفت سین هستند.

     

    سین های سفره هفت سین نماد چیست؟

    قرآن کریم

    اولین چیزی که ایرانیان هنگام چیدن سفره هفت سین بر سفره قرار می دهند، آنها بر سفره هفت سین خود قرآن را قرار می دهند تا سال نو را با توکل و توسل به خداوند متعال آغاز کنند.

    سبزه

    سبزه یکی از اجزای سفره هفت سین است که با رنگ و طراوت خود دلها را شادمان می سازد . ایرانیان قبل از سال نو و در روزهای پایانی سال گندم و یا عدس می کارند و برخی نیز سبزه را از بیرون به صورت آماده تهیه می کنند.

    سیب

    سیب، نمادی از تندرستی و زیبایی است که ایرانیان آن را برای حفظ سلامتی اعضای خانه بر سر سفره قرار می دهند.

    سمنو

    سمنو از جوانه های تازه رسیده گندم تهیه می شود و نماد زایش و باروری گیاهان و فراوانی خوراک و غذاهای خوب و پر نیرو است.

    سنجد

    سنجد یکی دیگر از اجزای اخوان نوروزی است که عطر برگ و شکوفه های آن محرک عشق و مهر و نماد زایندگی ، عشق و دلباختگی است.

    سیر

    سیر دیگر اجزای سفره هفت سین است که نماد میکروب زدایی و پاکیزگی محیط زیست و سلامت بدن و نیز زدودن چشم زخم است.

    سرکه

    سرکه نیز مانند سیر برای پاکی محیط، زدودن آلودگی و باطل کردن سحر و جادو بر سر سفره قرار می گرفت.

    سماق

    سماق از اجزای سفره هفت سین و نماد عشق مهر و پیوند دلها می باشد.

    بازنشر : آکادمی یوگا مازندران

  • شیوه هایی برای از بین بردن پهلودرد

    شیوه هایی برای از بین بردن پهلودرد

    بهترین کار برای به وجود نیامدن این درد، انتخاب شیوۀ درست است.

    توصیه هایی دربارۀ تغذیه، گرم کردن و تنفس از قبل ورزش، وجود داشته که می توانند مانع از پهلو درد شوند، پهلو درد می تواند تمام تلاش های ما برای ورزش کردن به هدر بدهد.

     

    برای از سر گذراندن پهلو درد با دست تان روی ناحیه دردناک فشار بیاورید.

     

    در حالی که نفس می کشید، به سمتی که درد می کند، خم شوید.

     

    سرعت تان را کم کنید (اگر دردتان شدیدتر شد، توقف کنید.)

     

    روی نفس کشیدن تان تمرکز کنید: تنفس تان باید آهسته، عمیق، و منظم باشد و از شکم خارج گردد.

     

    اگر درد از بین نرفت، ورزش را متوقف کنید و به آهستگی نفس بکشید. زمانی که درد تمام شد، به آهستگی دوباره شروع کنید.

     

    در موارد دردهای شدید و مداوم، باید با پزشک تان مشورت کنید تا بررسی کند، شاید مبتلا به یک بیماری شکمی باشید.

     پیشگیری از پهلو درد

    گرم کردن دیافراگم

    هنگام دویدن، نیاز بسیار زیادی به دیافراگم وجود دارد. بنابراین بهتر است قبل از شروع دویدن، دیافراگم تان را با یک تمرین گرم کنید:

    فرآیند طبیعی نفس کشیدن را معکوس کنید، به این ترتیب که دم را از دهان عمیقاً به داخل فرو دهید تا وارد شکم شود سپس شکم تان را با باد پر کنید و نفس تان را بیرون بدهید.

    این تمرین را ده بار تکرار کنید.

    همیشه، بسیار آرام شروع کنید

    ▪ گوش دادن به تنفس حین ورزش

    پهلو درد اغلب به خاطر ریتم نامناسب تنفس ایجاد می شود. بنابراین حداقل اول ورزشِ تان، به تنفس تان گوش دهید و روی آن تمرکز کنید: دم باید عمیق و بازدم بدون شدت زیاد باشد. به تدریج، هر چه فعالیت شدیدتر شود، تنفس باید طولانی تر و کامل تر گردد.

    ▪ نوشیدن آب کافی در جرعه های کوچک

    نوشیدن بیشتر از یک جرعه کافی نیست. بنابراین باید به میزان منطقی و با فاصله های منظم آب بنوشید.

    منتظر پایان هضم غذا بمانید

    بهتر است فعالیت جسمی تان با فاصله بعد از هضم غذا شروع شود، ایده آل ترین شرایط این است که بعد از پایان هضم غذا باشد.

    باز نشر : آکادمی یوگا مازندران

     

  • آشنایی با غذاهای ضد سرماخوردگی

    آشنایی با غذاهای ضد سرماخوردگی

    همان طور که می‌دانید رژیم غذایی و سبک زندگی در ابتلا و درمان خیلی از بیماری‌ها و شرایط بالینی نقش تعیین‌کننده‌ای دارند؛ اما یکی از بیماری‌هایی که در فصل پاییز و زمستان شیوع بالایی می‌گیرد سرماخوردگی و آنفلوانزا است. وقتی خودمان یا یکی از نزدیکانمان به سرماخوردگی و آنفلوانزا مبتلا می‌شویم، همین طور توصیه‌های تغذیه‌ای است که از این طرف و آن طرف به گوش می‌رسد؛ اما دیگر وقت آن رسیده که به این موضوع نگاه کاملا علمی داشته باشیم. چیزی که در پیشگیری و درمان سرماخوردگی مهم است تقویت سیستم ایمنی بدن است؛ اما چگونه؟ چطور سیستم ایمنی بدنمان را تقویت کنیم؟

    از استراحت و مراقبت‌های لازم جهت درمان سرماخوردگی و آنفلوانزا که بگذریم، رعایت برخی نکات و توصیه‌های تغذیه‌ای روند بهبودی بیماری را سریع‌تر و البته خوش‌مزه‌تر خواهد کرد.

    ۱٫ سیر خام
    وقت آن رسیده که با این ماده غذایی کمی مهربان‌تر باشیم. سیر یکی از قوی‌ترین مهاجمین علیه سرماخوردگی است. سیر حاوی ترکیباتی به نام آلیون و آلیسین است که دارای خواص ضد ویروسی فوق‌العاده‌اند؛ بنابراین سیر قادر خواهد بود تا با ویروس‌های سرماخوردگی و آنفلوانزا بجنگد و آن‌ها را از پا در آورد. فراموش نکنید که برای رسیدن به خواص واقعی سیر لازم است آن را به صورت خام استفاده کنید

    ۲٫ پیاز
    درست مانند سیر، پیاز هم حاوی ترکیبات ضد میکروبی به نام آلیون و الیسین است. برای رسیدن به خواص درمانی آن در درمان سرماخوردگی و آنفلوانزا، لازم است هر چند ساعت یک‌بار یک ورق نازک از آن را به صورت خام مصرف کنید.

    ۳٫ ماهی
    ماهی‌های روغنی، مخصوصاً ماهی سالمون و ماهی تن سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند. ترکیبی که در کاهش التهاب ناشی از بیماری در بدن بسیار موثر است. التهاب مزمن از عملکرد صحیح سیستم ایمنی جلوگیری می‌کند و می‌تواند به بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی و آنفلوانزا و خیلی بیماری‌های دیگر منجر شود.

    ۴٫ ادویه‌ها
    ادویه‌هایی مانند زردچوبه، زعفران و دارچین منابع غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها هستند که سیستم ایمنی را تقویت می‌کنند. برای رسیدن به خواص درمانی این ادویه‌ها لازم است روزانه یک قاشق چای‌خوری از آن‌ها را مصرف کنید. بد نیست آن‌ها را به وعده‌های غذایی وارد کنیم؛ مثلاً چای دارچین می‌تواند یکی از بهترین انتخاب‌ها برای صبحانه باشد.

    ۵٫ سوپ مرغ واقعاً کارساز است
    مادربزرگ‌ها همیشه این اعتقاد را دارند که سوپ خانگی پایان سرماخوردگی و آنفلوانزاست. امروزه محققان ضمن تشکر از این مادربزرگ‌ها دریافته‌اند که سوپ می‌تواند یک ضد ویروس واقعی باشد؛ اما چگونه؟
    یکی از نظریه‌ها از این قرار است که سوپ با افزایش دمای بینی و گلو محیط را برای رشد و فعالیت ویروس‌ها نامناسب می‌کند. متخصصین تغذیه همچنین معتقدند که خود سوپ هم به ذات خود حاوی خواص ضدویروس است. از مرغ و سبزی‌های آن گرفته تا ادویه‌های به‌کاررفته در آن، همگی ترکیباتی دارای خواص ضدویروس و ضدسرماخوردگی هستند.

     

    باز نشر : آکادمی یوگا مازندران

  • ماساژ کف پا

    ماساژ کف پا

     

    ماساژ کف پا یکی از انواع ماساژ است. ماساژ یکی از سریع ‌ترین و راحت‌ترین راه‌ها برای رهایی از درد است. افراد در زمان‌های مختلف دست به این کار می‌زنند. اگر دقت کرده باشید، گاهی وقت‌ها که در بخشی از بدن احساس درد و ناراحتی می‌کنیم، ناخودآگاه آن نقطه را ماساژ می‌دهیم یا زمانی که سردرد داریم، شروع به ماساژ شقیقه و پیشانی خود می‌کنیم.  ماساژ، واکنشی طبیعی و غریزی به وجود درد یا عارضه‌ در بدن است که گهگاه به آن رو می‌آوریم.

    -برای انجام ماساژ پاها، روی یک صندلی کوتاه بنشینید و تمام قسمت های کف پا، رویه پا، پاشنه پا و انگشتان پا را به آرامی ماساژ دهید.

     

    -برای ماساژ پا یک دست خود را روی پا و دیگری را زیر کف پا قرار دهید و به آرامی‌ از انگشتان پا به سمت قوزک ماساژ دهید و این حرکت را به سمت انگشتان ادامه داده و تکرار کنید.

    -پا را با یک دست نگه داشته و با دست دیگر انگشتان هر پا را محکم فشار داده و به آرامی ‌بکشید.

     

    -با انگشت شست از قسمت بالایی کف پا، به صورت خطی فشار محکم به مرکز کف پا وارد کنید و در قوس و برآمدگی پا، فشاری چرخشی اعمال کنید. این حرکت را در ۲ کف پا انجام دهید.

    -یک پا را نگه داشته و به پای دیگر آرام مشت بزنید و با حرکات انگشتان دست در سراسر کف پا حرکات چرخشی انجام دهید.

    -از قوزک پا تا ناحیه ران را با دستان خود ماساژ داده و آن را ۵ بار تکرار کنید.

     

    -زانو را با فشار چرخشی انگشتان در ناحیه کاسه زانو ماساژ دهید. ماساژ پا پس از یک ایستادن طولانی می‌تواند عضلات پا را آرام کرده و به حالت اول بازگرداند. ماساژ منظم ران، سیستم لنفاوی را تحریک کرده و ظاهر ران‌ها را بهبود می‌بخشد.

     

    بازنشر : آکادمی یوگا مازندران

  • تقویت سریع سیستم ایمنی بدن

    تقویت سریع سیستم ایمنی بدن

    اگر خواهان یک زندگی سالم و به ‌دور از بیماری‌های گوناگون هستید، باید یک نکته مهم را همواره مد نظر قرار دهید؛ قوی کردن سیستم ایمنی بدن باید در تمام بخش‌ها و سبک زندگی در نظر گرفته شود.

    سیستم ایمنی بدن وظیفه محافظت از بخش‌های مختلف بدن را در برابر حمله انواع و اقسام ویروس‌ها، میکروب‌ها، باکتری‌ها و … را بر عهده دارد. در این مقاله تلاش شده است به معرفی ۵ راه نسبتاً ساده برای قوی کردن سیستم ایمنی بدن معرفی شود. در ادامه با ما همراه باشید:

    ویتامین‌ها برای تقویت سیستم ایمنی بدن

    دو ویتامین C و D نقش کلیدی در قوی کردن سیستم ایمنی بدن افراد ایفا می‌کنند. ویتامین C در تولید گلبول‌های سفید در بدن بسیار مؤثر هستند و این گلبول‌ها با دفاع از بدن در برابر عوامل مزاحم خارجی می‌توانند سطح ایمنی بدن را تقویت کنند. بهترین منبع ویتامین D نور خورشید است که روزانه از طریق نور خورشید تأمین می‌شود.

    خواب کافی

    بسیاری گمان می‌کنند که خوابیدن صرفاً وسیله‌ای برای رفع خستگی است؛ اما باید توجه داشته باشید که خواب کافی برای قوی کردن سیستم ایمنی بدن نیز اهمیت بسیار زیادی دارد. خوابیدن به بدن فرصت بازسازی در زمان کم را می‌دهد و به این ترتیب انرژی بدن جبران می‌شود.

    مهار استرس و اضطراب

    کمتر کسی است که بداند استرس می‌تواند زمینه‌ساز چه بیماری‌های خطرناکی شود. استرس زیاد و طولانی مدت باعث می‌شود که هورمون خاصی به نام کورتیزول بیش از حد در بدن تولید شود. زمانی که این هورمون در بدن از سطح خاصی بیشتر شود، به‌عنوان تهدید جدی برای سیستم ایمنی بدن به شمار می‌رود. پس باید تلاش کنید تا به هر صورت که امکان دارد، سطح استرس و اضطراب خود را کاهش دهید.

    مواد غذایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن

    مواد غذایی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین راه‌ها برای قوی کردن سیستم ایمنی بدن به شمار می‌روند. باید توجه داشته باشید که میوه‌ها و سبزی‌های تازه تأثیر بسزایی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد که مهمترین آنها عبارت‌اند از:

    میوه‌های حاوی ویتامین C مثل پرتقال، لیمو و کیوی

    غذاهای حاوی ویتامین D مثل ماهی و تخم‌مرغ

    غذاهای دارای روی مثل گوشت قرمز، مرغ، آجیل و لبنیات

    رعایت بهداشت

    وقتی صحبت از رعایت بهداشت برای قوی کردن سیستم ایمنی بدن می‌شود، بسیاری گمان می‌کنند که باید اقدامات سخت‌گیرانه‌ای را انجام دهند. برخی از این اقدامات عبارتند از:

    شستن مداوم دست‌ها برای حفاظت در برابر آلودگی‌های سطحی

    استفاده از وسایل شخصی و مجزا

    شستن مرتب لباس‌ها

    رعایت بهداشت شخصی

    باز نشر : آکادمی یوگا مازندران