مواد لازم :
کدو: ۲ عدد
سیبزمینی پخته شده: ۲ عدد
تخممرغ: ۲ عدد
پیازچه خرد شده: ۴ ساقه
شوید خرد شده: ۵۰ گرم
ماست: یکدوم پیمانه
لیموترش: یک عدد
آرد: ۲ قاشق سوپخوری
بیکینگپودر: یکدوم قاشق چایخوری
نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه :
سیبزمینی و کدو را رنده کرده و آرد، تخممرغ، بیکینگپودر و نمک را به آن اضافه کنید. نیمی از پیازچه و شوید را به مواد بیفزایید و مایه کوکو را با قاشق در ظرفی که قبلا در آن روغن داغ شده است ریخته و کوکو را سرخ کنید. برای تهیه سس، ماست و شوید را همراه پیازچه، لیموترش، نمک و فلفل مخلوط کرده و آن را با کوکوی سرخ شده، صرف کنید.
اهمیت غذایی کدو
کل انرژی این غذا ۱۳۰۰ کیلوکالری است و برای افرادی که در رژیم غذایی هستند، مناسب است. کدو سرشار از ویتامین A است و علاوه بر آن ویتامینهای زیادی دارد که برای امراض قلبی مفید است. خوردن ۱۵۰ گرم کدو در روز، نیاز بدن به الیاف را تامین میکند. کدو اثر ملین دارد و باعث رفع یبوست و سوءهاضمه میشود، کدو تب را پایین میآورد و برای اشخاص گرم مزاج و صفراوی، غذای مناسبی است. کدو خونساز است و از لحاظ شیمیایی بدن را قلیایی میکند. کدو دارای کلسیم و فسفر، منیزیم و آهن است، علاوه بر این خواص، از پیری پوست جلوگیری کرده و سرشار از آنتیاکسیدان است.
کدو ادرارآور است، سینه را نرم و سرفه را آسان کرده و برای درمان قولنج مفید است. کدو مغز را فعال و حافظه را تقویت میکند و باعث تجدید قوای جسمی و روحی میشود. به دنبال خوردن کدو خوابی راحت خواهید داشت، زیرا برای درمان کمخوابی مفید است. کدو چون به آسانی پخته میشود، برای معدههای ضعیف، غذایی مفید است.
کدو برای بچهها و کسانی که دچار بیماریهای عفونی شدهاند و دوره نقاهت را میگذرانند، مفید است. همچنین کدو در پیشگیری از سرطان ریه بسیار مفید و برطرفکننده ورم پروستات در افراد بالاتر از ۴۰ سال است.
برگرفته از مجله آشپزی
باز نشر : آکادمی یوگا مازندران
http://www.yogaacademy.ir/