خانه » مقاله ها » تغذیه (برگه 15)

تغذیه

تغذیه مفید

بررسی ویژگی های درمانی بادرنجبویه

از مزایای درمانی بادرنجبویه چه میدانید این گیاه دارویی چه فایده های درمانی در بر دارد روش استفاده از این گیاه را میدانید غالبا متخصصین طب سنتی این گیاه را برای تقویت خلق‌وخو ،افزایش آرامش و رفع استرس و اضطراب تجویز می کنند اگر می خواهید مشکلاتی مانند کم‌خوابی و استرس را از بین ببرید بهتر است از این گیاه کمک بگیرید .   بادرنجبویه (Lemon Balm) یا Melissa officinalis، گیاهی از خانواده نعناع است و از دوران قرون وسطی تا به امروز برای مقابله با استرس و اضطراب مورد استفاده قرار می‌گیرد. این گیاه دارویی، دو فایده مهم دیگر نیز دارد: بهبود وضعیت خواب و تقویت گوارش. مطالعات علمی معاصر نشان می‌دهند که بادرنجبویه در مقایسه با گیاهان دارویی دیگر می‌تواند نقش آرام‌بخش موثرتری ایفا کند،‌ اضطراب را بهتر تسکین بدهد و تاثیر بهتری در بهبود خواب داشته باشد. محققان در یکی از همین مطالعات متوجه شدند که مصرف ۶۰۰ میلی‌گرم از بادرنجبویه به مدت ۷ روز، خلق‌وخوی افراد را تقویت می‌کند و سطح آرامش و هوشیاری آنان را به‌طور قابل توجهی افرایش می‌دهد. مطالعه دیگری نشان‌دهنده آن است که استفاده از بادرنجبویه در کنار گیاهان دارویی دیگر، اثربخشی این گیاه دارویی را در کاهش اضطراب بیشتر می‌کند. نکته ... ادامه مطلب »

سیاه دانه معجزه میکنه!!!!!

اگه تو خانه هاى شما گیاه سیاه دانه باشه بنیه بدنی تون طوری قوی میشود که لازم نیست دکتر برید! صد گرم سیاه دانه بکوبید و در یک شیشهِ سر بسته نگهداری کنید و هر صبح نیم قاشق چاى خوری آن را روی زبان بگذارید و با آب ولرم نوش جان کنید. ?درمان کننده سردرد (میگرن) ? ضدکبد چرب و کمر درد و پا درد ?بهبود سیاتیک و نیرومندی مفصل ها ?پیشگیری کننده از رشد تومور و سرطان ها ?بهبود عفونت مثانه ?بهبود بیماران سکته قلبی و مغزی ?بهبود بیماری دیابت ?بهبود گرفتگی مویرگها و رگها ? درمان خستگی مفرط ?تامین املاح معدنی بدن ?پیشگیری از لکه قهوه ای روی پوست صورت و بدن ?تقویت بینایی ?تقویت اعصاب و حافظه ?ضد استرس و دلشوره و افسردگی ?رفع کبودی زیر چشم ?ضد چروک ?ضد پیری زودرس ۱۰۰ گرم سیاه دانه، اگر با عسل ترکیب بشه و هر صبح ناشتا خورده بشه برای تندرستی مثل اکسیر سلامتی عمل میکنه!     باز نشر : آکادمی یوگا مازندران http://www.yogaacademy.ir ادامه مطلب »

نکات تغذیه ای وعده سحری

بهتر است در وعده سحر ازغذاهای دیر هضم مانند کربوهیدرات های پیچیده و منابع فیبر دار غلات سبوس دار، حبوبات و میوه وسبزی استفاده شود. در حقیقت سحری باید مانند یک صبحانه کامل مصرف شود و سبزی و میوه درآن گنجانده شود. مصرف غذاهای پر گوشت، پرچرب و ادویه دار در وعده سحر باعث احساس تشنگی در طول روز می شود. استفاده از مواد قندی و شیرینی به میزان زیاد در وعده سحر باعث افزایش ناگهانی هورمون انسولین در خون شده و در نتیجه کاهش قند خون گردیده و ممکن است عوارضی چون سرگیجه، بیحالی، پرخاشگری، عصبانیت و ضعف ناگهانی را به دنبال داشته باشد. سالمندان به علت کم تحرکی اکثرا دچار یبوست هستند و بیشتر از جوانان نیاز به مصرف میوه و سبزی در وعده سحر دارند.   باز نشر : آکادمی یوگا مازندران http://www.yogaacademy.ir ادامه مطلب »

 هرچقدر می‌توانید، آب بنوشید

  حتما با فواید نوشیدن آب آشنا هستید. تا جایی که می‌توانید، بین افطار تا سحر آب بنوشید. نوشیدن آب کافی خطر کم‌آب شدن بدن در طول روزه‌داری را کاهش می‌دهد. سعی کنید حتما روزی (بین افطار و سحر) ۸ لیوان مایعات مصرف کنید. مایعات شامل انواع آب‌میوه، شیر، شربت و سوپ هم می‌شود اما آب بهترین انتخاب است. در حالت ایده‌آل باید مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار مثل قهوه، چای و نوشابه‌ را کاهش بدهید. این نوشیدنی‌ها ادرارآور هستند و باعث کاهش آب بدن می‌شود. رژیم غذایی خوب و متعادل، کلید روزه‌داری سالم در ماه رمضان است. در ادامه غذاهایی را به شما پیشنهاد می‌کنیم که بهتر است بین افطار تا سحر نوش جان کنید تا در این ماه، دچار مشکلات گوارشی نشوید. در وعده‌های غذایی ماه رمضان، اغلب خانواده‌ها کنار هم جمع می‌شوند و دور هم افطار می‌کنند. همچنین باز کردن روزه یا شروع آن در وعده‌ی سحری با خوردن غذای خوشمزه‌ی مورد علاقه بسیار لذت‌بخش است. زمانی که در طول ماه رمضان تصمیم می‌گیرید چه چیزی بخورید، به یاد داشته باشید که افطار و سحر به نگه‌داشتن روزه در روز بعد کمک زیادی می‌کند. پس انتخاب غذای مناسب، اهمیت بسیاری دارد.   باز نشر : آکادمی یوگا مازندران http://www.yogaacademy.ir ادامه مطلب »

از خوردن غذاهای سرخ‌شده، شور و غذاهایی با قند بالا اجتناب کنید

روزه‌داران گاهی برای افطار خود غذای مغذی، چرب، سرخ‌شده و غذاهای شیرین آماده می‌کنند. شاید این غذاها در کوتاه مدت احساس خوبی به شما بدهد اما می‌تواند روزه گرفتن در روز بعد را برای‌تان سخت‌تر کند. گذشته از افزایش وزن ناسالم، مصرف غذاهای چرب و شیرین باعث ایجاد احساس خستگی و تنبلی می‌شود. به‌علاوه باید مقدار نمک دریافتی خود را نیز محدود کنید، به‌خصوص در وعده‌ی سحری. مصرف زیاد نمک باعث می‌شود روز بعد بیشتر تشنه شوید. در عوض سعی کنید ترکیبی از مواد غذایی (از تمام گروه‌های اصلی غذایی شامل میوه و سبزیجات، برنج و گوشت و همچنین جایگزین‌های آنها) را نوش جان کنید. مصرف غذاهای با فیبر بالا در ماه رمضان نیز بسیار مطلوب است چون این غذاها دیرهضم هستند، درنتیجه مدت طولانی‌تری احساس سیری می‌کنید.   باز نشر : آکادمی یوگا مازندران http://www.yogaacademy.ir   ادامه مطلب »

میزان غذا خوردن در افطار

یکی از نکاتی که در مورد تغذیه در ماه رمضان باید به آن توجه کرد میزان غذا خوردن است. یکی از مشکلات در سیستم غذایی بسیاری از افراد این است که حجم غذای خورده شده توسط آن‌ها، تحت کنترلشان نیست. حجم غذای افطار باید بسیار کم باشد تا قبل از شام خوردن از معده خارج شده و امکان خوردن غذای اصلی بدون اثر مضر جانبی وجود داشته باشد. حجم شام باید به نحوی کنترل شود تا هم امکان خوردن میوه بعد از شام باشد،  هم مشکلی در روند خواب پیش نیاورد و هم مانعی بر غذا خوردن در وقت سحر حاصل نشود.   باز نشر : آکادمی یوگا مازندران http://www.yogaacademy.ir ادامه مطلب »

طعم غذاها را کمی تند کنید

بهتر است طعم غذاها را کمی تند کرده تا از خواص تند آن‌ها بهره‌مند شویم.غذاهای تندی که گاهی اشک ما را درمی‌آورند دارای خواص فراوانی هستند که در اینجا به ۵ مورد از آن‌ها پرداخته‌ایم حالا خوب بخوانید: ۱- سلامت بهتر قلب: فلفل‌های تند از آن جا که اثرات تخریب حاصله از کلسترول بد را در بدن کاهش می‌دهند می‌توانند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و نیز سکته مغزی را کاهش دهند.کپسایسین (فلفل قرمز) با التهاب که عامل اصلی بیماری‌های قلبی است، مبارزه می‌کند. ۲- کاهش فشارخون: نتایج بررسی ها نشان می دهد، در فلفل، ترکیبی وجود دارد که موجب کاهش فشارخون می‌شود. همچنین در این بررسی مشخص شد که مصرف فلفل، موجب آرامش رگ‌های خونی نیز می‌شود. ۳- کاهش وزن فلفل قرمز: مصرف زیاد فلفل می‌تواند منجر به کاهش چربی‌ها و در نتیجه کاهش وزن شود. تحقیقات می‌گوید،‌ فلفل‌ها دارای ماده‌ای به نام کپسایسین هستند که دارای خاصیت گرمازایی بوده و پس از هر وعده غذایی با تولید حرارت، بدن را وادار به سوزاندن کالری‌های بیشتری می‌کند. ۴- پیشگیری از سرطان: طی یک بررسی صورت گرفته، مشخص شد که کپسایسین موجود در فلفل‌های تند، قابلیت کشتن برخی از سلول‌های سرطانی را دارند.علاوه بر آن، فلفل‌های تند، سرماخوردگی‌های معمولی را بهبود بخشیده و ... ادامه مطلب »

دمنوش مفید لیمو پرتقال

  از خواص درمانی چوشانده پوست پرتقال در طب سنتی بسیار یاد شده است. از این خواص می‌توان به تقویت سیستم ایمنی بدن و سیستم اعصاب، درمان سرفه، سرماخوردگی، تسکین استرس و… که تنها عده ای از خواص درمانی دمنوش پوست پرتقال هستند اشاره کرد.   دمنوش لیمو آرامش بخش و تسکین دهنده است، فشارهای عصبی و خستگی های روحی را کاهش داده، تپش قلب را از بین برده و مشکلات بد خوابی را رفع می‌کند.و ترکیب این دو ماده یک دمنوش عالی و آرامش بخش را برای شما به ارمغان خواهد آورد.   مواد لازم برای تهیه دمنوش لیمو پرتقال  پوست لیمو یک قاشق غذاخوری  پوست پرتقال یک قاشق غذاخوری  چای سبز یک قاشق غذاخوری  آویشن خشک یک قاشق چایخوری  آبجوش یک لیوان   طرز تهیه دمنوش لیمو پرتقال پوست لیمو، پرتقال، چای سبز و آویشن را درون صافی قوری بریزید و به اندازه یک فنجان آب‌جوش روی آن بریزید، سپس اجازه دهید به مدت حداقل ۵ دقیقه خوب دم بکشد. در آخر، آنرا درون لیوان بریزید و آبجوش را نیز به آن اضافه کنید، با پوست لیمو و پرتقال آنرا زیباتر و خوش عطرتر کنید.   این ترکیب را حتماً دریک ظرف در بسته مثل قوری دم بکشد، ... ادامه مطلب »

یخچال خود را از غذاهای سالم پُر کنید

اولین گام برای رسیدن به یک رژیم غذایی سالم این است که غذاهای ناسالمی که در زمان گرسنگی ممکن است شما را وسوسه کنند، از دسترس خارج کنید. یخچال‌تان را از غذاهای سالم و مغذی پر کنید، این کار به شما کمک می‌کند که در زمان گرسنگی خرید نکنید. تجربه نشان داده است که افراد گرسنه در هنگام خرید بیشتر سراغ تنقلات و غذاهای آماده می‌روند تا غذاهای سالم و مقوی. پس در اولین گام یخچال خود را از انواع غذاهای سالم، رنگی و مغذی پُر کنید. در هنگام انتخاب غذاها به میزان پروتئین، آنتی‌اکسیدان، ویتامین‌، مواد معدنی، فیبر و چربی‌ سالم غذاها توجه کنید. نمونه‌ای از یک یخچال که با انواع غذاهای سالم پُر شده است، می‌تواند شامل خوراکی‌های زیر باشد: ماست طبیعی (چربی‌ سالم، پروتئین، پروبیوتیک) شیربادام طبیعی (چربی سالم) سبزیجات سبزِ پربرگ، مانند اسفناج، کلم‌پیچ و کولارد سبز (انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی، فیبر و کلسیم) سبزی‌های رنگی مثل فلفل دلمه‌ای، هویج، بروکلی، گل‌کلم (ویتامین، مواد معدنی، فیبر و آنتی‌اکسیدان) تخم‌مرغ، که با توجه به نیاز فرد و اینکه آیا در اولویت مصرف هست یا خیر، هم می‌توان آن را در یخچال نگهداری کرد و هم بیرون از یخچال (پروتئین و ویتامین). انواع میوه‌های رنگی با توجه به سلیقه و ... ادامه مطلب »

تغذیه سالم

 بهترین روش برای داشتن زندگی سالم تر انتخاب بهترین روش تغذیه یا به تعریفی دیگر انتخاب تغذیه سالم است. در ذیل به نکاتی در مورد انتخاب رژیم غذایی مناسب می پردازیم.   ۱٫ غذاهای تازه انتخاب کنید تفکر اصلی در مورد تغذیه ای سالم از اینجا سرچشمه می گیرد که غذاهایی که نزدیک ترین حالت نسبت به حالت طبیعی خود دارند را انتخاب کنید. پس به جای غذاهای بسته بندی شده یا یخ زده، غذاهای تازه و ارگانیک را انتخاب کرده و به جای کوفته بوقلون یخ زده به کوفته بوقلمون تازه فکر کنید یا به جای پاستیل هایی که با آبمیوه درست شده اند انگور بخورید. پاداش: هنگامی که از غذاهای فرآوری شده مانند چیپس، کوکی ها و غذاهای آماده بپرهیزید، از کالری های بالا، قند، نمک و چربی اشباع شده نیز دوری می جویید.   ۲٫ غلات سبوس دار بیشتری مصرف کنید کربوهیدرات های ناخالص مانند نان سفید، ماکارونی و برنج طی فرایند تولید، مواد مغذی خود را از دست می دهند. آنها را با نان یا ماکارونی سبوس دار و برنج قهوه ای یا وحشی یا با غلات سبوس دار دیگری مانند بلغور جو دو سر، ذرت بو داده، جو یا بلغور جایگزین کنیم. این تغییرات می تواند تاثیرات ... ادامه مطلب »

رژیم روزه داری برای کاهش وزن و سلامت

چربی بیشتری می‌سوزانید. اگر به‌ مدت ۶ ساعت یا بیشتر غذا نخورید، بدنتان برای سوخت‌وساز شروع به سوزاندن چربی می‌کند. احتمالا به ‌همین علت محققان در دانشگاه النویز دریافته‌اند، افرادی که یک روز درمیان روزه می‌گیرند ۹۰٪ از چربی ذخیره شده در ران‌ها و باسن را کم می‌کنند. از دست دادن چربی در این افراد ۱۵٪ نسبت به افرادی که از رژیم‌های سنتی روزانه پیروی می‌کنند، بیشتر است.   عضله‌ی بیشتری حفظ می‌کنید. هنگامی که از طریق رژیم چند کیلو از وزنتان را از دست ‌دهید، در واقع تلفیقی از چربی و عضله را ازدست داده‌اید. اما با روزه‌داری (حداقل زمانی که یک روز در میان روزه می‌گیرید) عضله‌ی کمتری از دست می‌دهید. این امر از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، زیرا عضله‌‌ها در سوخت‌وساز بدن نقش عمده‌ای ایفا می‌کند؛ هر چه بافت چربی بیشتر باشد، هر روز کالری بیشتری سوزانده خواهد شد، همین امر سپری غیر قابل نفوذ در برابر تجمع چربی‌ها به شما می‌بخشد.   قند خونتان را کنترل می‌کنید. هرچند پزشکان دلیل آن را نمی‌دانند، اما مطالعات متعددی در زمینه‌ی روزه‌داری متناوب حاکی از آن است که روزه‌داری حساسیت بدن به انسولین، هورمونی که قند خون را تنظیم می‌کند، را افزایش می‌دهد. در نتیجه، محافظی امن در برابردیابت به دست می‌آورید.   از مغزتان محافظت ... ادامه مطلب »

درمان های جالب با این دور ریختنی ها

 تمامی اجزای یک میوه اعم از پوست و برگ آن بخشی از میوه هستند که دارای ترکیبات و مواد مغذی سودمندی می‌باشند و می‌توانند موجب تقویت بدن شما شوند. حتی بسیاری از این قسمت‌ها حاوی مواد مغذی بیشتری نسبت به خود میوه یا سبزی‌جات می‌باشند. پوست پرتقال پوست پرتقال به همراه لایه سفیدرنگ زیر آن مملو از انواع ویتامین‌ها و مواد مغذی است. پوست خام پرتقال حاوی ۱.۵ گرم پروتئین و منبع غنی پتاسیم، کلسیم، ریبوفلاوین، ویتامین C و A می‌باشد. پوست پرتقال همچنین حاوی آنتی‌اکسیدان‌های فلاوونوئید بوده که می‌تواند به کاهش سطح کلسترول کمک کند. همچنین آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آن همچون هیستامین عمل کرده و برای افراد مبتلا به آلرژی و در کل سلامت ریه مفید است. پوست هندوانه پوست هندوانه دارای مقدار بالای سیترولین می‌باشد، اسید آمینه‌ای که باعث بهبود جریان خون و تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود. همچنین سیترولین موجب کاهش خستگی ماهیچه‌ها شده و افراد می‌توانند مدت طولانی‌تری ورزش کنند و در عوض کنترل بهتری بر وزن‌شان داشته باشند. پوست پیاز پوست پیاز منبع غنی ماده‌ای موسوم به کورسیت است که به کاهش فشار خون و جلوگیری از لخته شدن خون کمک می‌کند. اما بهترین راه مصرف پوست پیاز استفاده از آن در عصاره ها، سوپ‌ها ... ادامه مطلب »

تغذیه سالم

“”مصرف قند و شکر را کاهش دهید. “”مصرف نمک را محدود کنید و برای طعم دار کردن غذا از ادویه و چاشنی گیاهی استفاده کنید. “”روزانه ۵ وعده از سبزی ها و میوه ها استفاده کنید. “”از غذاهای کم چرب استفاده کنید. “”از روش های صحیح پخت مانند کبابی، بخارپز، آب پز و پخت ملایم در حرارت کم استفاده کنید. “”غذاهای نیم سوخته و سوخته ( کباب، جوجه کباب، ته دیگ، سیب زمینی و پیاز داغ سوخته …) را مصرف نکنید. “”از مصرف انواع گوشت های دودی شده، نمک سودشده یا فرآوری شده با مواد شیمیایی و نگهدارنده مانند سوسیس و کالباس و کنسرو بپرهیزید. “” ورزش روزانه یوگا را فراموش نکنید.   باز نشر : آکادمی یوگا مازندران http://www.yogaacademy.ir   ادامه مطلب »

خواص گیاه اسطوخودوس

اسطوخودوس گیاهی است چندین ساله به ارتفاع حدود نیم متر با برگهای متقابل ، باریک ، دراز سبز رنگ و پوشیده از کرکهای سفید پنبه ای . گلهای آن برنگ بنفش و بصورت سنبله می باشد . قسمت مورد استفاده این گیاه ، گلها و سرشاخه های گلدار آن است . اسطوخودوس بوی بسیار مطبوعی درد . طعم آن تلخ است و بعلت بوی مطبوع آن در عطر سازی مصرف می شود . اسانس اسطوخودوس که از تقطیر گل و سرشاخه های گلدار این گیاه بدست می آید مایعی است زردرنگ یا زرد مایل به سبز که دارای بوی مطبوعی است . اسطوخودوس از نظر طب قد یم ایران گرم و خشک است. خواص این گیاه: ۱)برای رفع خستگی و آرامش چند قطره روغن اسطوخودوس را در وان آب گرم ریخته و برای مدت یکربع ساعت در آن دراز بکشید . ۲)گرفتگی ها را باز می کند . ۳)مقوی معده است . ۴)ادرار آور می باشد . ۵)معرق است و تب را پائین می آورد . ۶)صفرا بر بوده و کبد را بکار می اندازد و بیماری های کبدی را برطرف می کند . ۷) ضد تشنج است . ۸)برای تقویت عمومی بدن خوب است . ۹)کرم های معده و ... ادامه مطلب »

رنگ میوه ها

◄رنـگ میــوه هـــا وارزش غــذایـی آنـهــــا► ۱-میوه های سبز مثل (انگور –گوجه سبز _ خیار و …) گردش خون را بیشتر می کنند. ۲-میوه های قرمز مثل ( انار –گیلاس- البالو و …. ) کم خونی را بر طرف می سازد. ۳-میوه های نارنجی مثل (هویچ- کدو تنبل-گرمک و … ) سبب استحکام استخوان می شوند. ۴-میوه های سفید مایل به سبز مثل ( توت ) سکته های قلبی را دور می کنند. ۵-میوه های مخلوطی ازآبی بنفش وقرمزمثل( چغندر-زغال اخته-شاه توت –توت فرنگی ) موجب جوانی و شادابی می شود . ۶- میوه های زردمثل ( آناناس-موز -گلابی- زرد آلو) اشتها را زیاد می کنند. باز نشر :  آکادمی یوگا مازندران http://www.yogaacademy.ir ادامه مطلب »