خانه » مقاله ها » تغذیه (برگه 16)

تغذیه

تغذیه مفید

۱۵ نشانه ای که به شما میگوید کمبود چه ویتامین یا ماده معدنی دارید

درد در انگشت ها, پشت ساق پا و کف پا (کلسیم ,پتاسیم, منیزیم) شکاف درگوشه لب ها(گروه ویتامین B) احساس خستگی (B2) خواب رفتن و کرخی دست و پا (B6وB12) جوش های قرمز در بازوها وگونه ها (AوD) افسردگی (D) ریزش موی شدید (B) اختلالات دید شبانه (A) بی اشتهایی (B) حالت تهوع, یبوست و نفخ (B12) خونریزی لثه و زخم هایی که دیر خوب میشن (C) سردرد و سر گیجه (B3) اسهال (B9) بی خوابی (B5) خشکی پوست (AوB)    باز نشر : آکادمی یوگا مازندران http://www.yogaacademy.ir ادامه مطلب »

فواید نوشیدن شیر اُرگانیک

مصرف گوشت و سایر فرآورده های لبنی حیواناتی که با محصولات طبیعی و غلات طبیعی مانند علف تغذیه می شوند،بسیار سالم تر است و باعث می شود مواد معدنی مورد نیاز بدن تامین شود.کاهش ریسک بیماری قلبی عروقی با نوشیدن شیر اُرگانیک شیر ارگانیک شیری است که گاو با ۱۰۰ درصد علف ارگانیک و رژیم غذایی مبتنی بر غلات تغذیه شده باشد. مطالعه جدید نشان می دهد شیر اُرگانیک در مقایسه با شیر معمولی سرشار از اسیدچرب امگا۳ است که سلامت قلب عروق را تقویت می کند.   یافته ها نشان می دهد شیر ارگانیک دارای نسبت تقریبا یک به یک امگا۶/امگا۳ است، درحالیکه این نسبت در شیر معمولی ۵.۷ به یک است. شیر ارگانیک همچنین در مقایسه با شیر معمولی ۵۲ درصد کمتر اسید چرب امگا۶ دارد. بعلاوه شیر ارگانیک دارای بالاترین میزان اسیدچرب اسید لینولئیک (CLA) است. «چارلز بن بروک»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه جانز هاپکینز، در این باره می گوید: «توازن عالی اسیدهای چرب امگا۳ و امگا۶ در محصولات لبنی حاصل از شیر ارگانیک به مصرف کنندگان کمک می کند تا ریسک بیماری قلبی عروقی و سایر بیماری های متابولیک را کاهش دهند.» به گفته محققان، اسیدهای چرب امگا۳ و CLA علاوه بر فواید متابولیکی و ... ادامه مطلب »

 زمان مناسب و نامناسب برای خوردن این خوراکی ها

موز ناهار؛ تقویت سیستم ایمنی و مفید برای پوست شام؛ تشکیل مخاط و اختلال در هضم سیب صبحانه؛ کاهش قند خون و کلسترول شام؛ دشواری در هضم و افزایش اسید معده پرتقال عصرانه؛ کمک به هضم و افزایش متابولیسم صبحانه؛ سوزش و تورم معده سیب زمینی صبحانه؛ کاهش کلسترول و افزایش مواد معدنی شام؛ افزایش وزن شکلات تلخ صبحانه؛ تولید آنتی اکسیدان، کاهش ریسک ابتلا به بیماری قلبی و جوان سازی شام؛ افزایش وزن برنج ناهار؛ افزایش متابولیسم شام؛ افزایش وزن شیر صبحانه؛ هضم سخت (در صورت فعالیت زیاد مشکلی ندارد) شام؛ آرامش بدن و خواب راحت انجیر و زردآلو صبحانه؛ افزایش متابولیسم و هضم غذا شام؛ اختلال در هاضمه مغزها ناهار؛ کاهش ریسک فشار خون شام؛ افزایش وزن گوجه فرنگی صبحانه؛ کمک به هضم و افزایش متابولیسم شام؛ تورم معده   باز نشر : آکادمی یوگا مازندران  http://www.yogaacademy.ir ادامه مطلب »

چند توصیه بهداشتی و غذایی

– تا حد امکان غذا را شخصا آماده کرده و از مصرف مواد غذایی در رستوران و غذاخوری‌های نامطمئن و یا خرید مواد غذایی از دستفروشان خودداری کنید. – در هنگام سفر، بهترین غذایی که می‌توانید همراه داشته باشید غذاهای خشک و یا انواع کنسرو می‌باشد. – در مسافرت بهتر است قاشق، چنگال، کارد و لیوان شخصی خود را همراه داشته باشید. ضمنا همراه داشتن دستمال کاغذی‌های مرطوب شده با مواد ضد عفونی کننده جهت تمیز کردن قاشق و چنگال توصیه می‌شود. – در صورت استفاده از غذا در رستوران‌های بین راه، غذا را به صورت کاملا داغ یا کاملا سرد مصرف کنید. – از مصرف سالاد الویه به عنوان غذای مسافرتی اکیدا خودداری نمایید. – در صورتی که در سفر غذاهای گوشتی همراه دارید باید قبل از مصرف آن را کاملا حرارت دهید. – از مصرف سالاد به ویژه سالادهایی که در آنها کاهو به کار رفته است و غذاهای دریایی در غذاخوری‌های بین راهی خودداری کنید. – شیر و فرآورده‌های آن را حتما به صورت پاستوریزه مصرف کنید. – در صورتی که سالاد را شخصا درست می‌کنید حتما آن را قبلا ضدعفونی، ‌انگل زدایی و کاملا پاکیزه نمایید. بهتر است سبزیجات به صورت پخته مصرف شوند. – بهترین ... ادامه مطلب »

تهیه ی توپ خرمایی برای ایام عید

در این مطلب قصد آموزش تهیه ی توپ خرمایی را داریم با ما همراه باشید. مواد مورد نیاز: پودر نارگیل: نصف لیوان ، گردو: ۱۰۰ گرم ، خرمای چرخ شده: ۵۰۰ گرم ، دارچین: به میزان لازم ، شکلات تخته ای: ۱۰۰ گرم ، مغز فندق: به تعداد توپک ها طرز تهیه: شکلات را به روش بن ماری و روی حرارت غیر مستقیم ذوب کنید. گردوها را با خرما چرخ کنید. سپس دارچین را به آن اضافه کنید و به خوبی مخلوطش نمایید دست خود را چرب کرده و از  مواد به اندازه یک گردوی کوچک بردارید و کف دست، آن را باز کنید. یک عدد مغز فندق وسط آن بگذارید و آن را گرد کنید و به شکل توپک های کوچک در آورده و در شکلات آب کرده فرو کنید و با مهارت نصف آنها را در پودر نارگیل بغلتانید و به این ترتیب، شکلات ها ی دو رنگ تهیه کنید و در ظرف مناسب چیده و از عزیزان خود پذیرایی کنید. منبع : مجله پزشکی دکتر سلام باز نشر : آکادمی یوگا مازندران http://www.yogaacademy.ir ادامه مطلب »

از فریز کردن این سبزیجات پرهیز کنید

اگر برخی از سبزیجات را مانند سیب زمینی و گوجه فرنگی را ریز کنید، طعم واقعی خود را از دست می دهند و بهتر است که هرگز آن ها را فریز نکنید. توصیه می کنیم که حتما این مقاله را مطالعه کنید و از دست ندهید. با ما همراه شوید. این روز‌ها در فریزر خانه‌ها انواع سبزیجات فریز شده را مشاهده می‌کنید که در بعضی موارد هم کاملا تغییر در آنها را مشاهده می‌کنید. مجید حسن قمی متخصص تغذیه گفت: بهترین روش مصرف سبزیجات، استفاده از آنها به شکل تازه است و توصیه می‌شود که حتی الامکان آنها را به شکل تازه مصرف کنید. وی افزود: بهترین درجه فر‌یز کردن سبزیجات بین هیجده تا بیست درجه سانتی گر‌اد است. سبزیجاتی‌ مثل پیاز، سیر، نخود فرنگی و باقلا جزء سبزیجاتی‌ هستند که این روز‌ها اکثرا در فریزر‌ها یافت می‌شود. این متخصص تغذیه اذعان داشت: سبزیجاتی‌ مثل سیب زمینی و گوجه فرنگی به علت دارا بودن بافت نشاسته‌ای اگر درون یخچال فریزر نگهداری شوند و این مدت کمی به طول بیانجامد طعم واقعی خود را از دست می‌دهند همچنین سبزیجات پخته مثل قورمه سبزی و اسفناج اگر اول تفت داده شوند ویتامین‌ها را بهتر در خود نگه می‌دارند.   منبع : مجله پزشکی دکتر سلام ... ادامه مطلب »

مواد غذایی تشدید کننده یبوست

رژیم غذایی یکی از دلایل ابتلا به یبوست محسوب می شود. در شرایطی که برخی مواد غذایی به پیشگیری از بروز یبوست کمک می کنند، برخی دیگر می توانند در شکل گیری یا تشدید آن موثر باشند. با برخی مواد غذایی که هنگام ابتلا به یبوست باید از مصرف آنها پرهیز کرد، بیشتر آشنا می شویم لبنیات اگر به عدم تحمل لاکتوز مبتلا هستید برای مقابله با یبوست از مصرف لبنیات پرهیز کنید. افرادی که بدن آنها نمی تواند قند موجود در محصولات لبنی را پردازش کند، ممکن است پس از مصرف آنها با یبوست یا اسهال مواجه شوند. مصرف لبنیات می تواند موجب نفخ شود و از این رو به افراد مبتلا به یبوست توصیه می شود این محصولات را مصرف نکنند. غذاهای سرخ شده رژیم های غذایی سرشار از چربی می توانند به شکل گیری یبوست منجر شوند. در بسیاری موارد، غذاهای حاوی چربی زیاد از محتوای فیبر چندانی برخوردار نیستند. گوارش چربی به زمان زیادی نیاز دارد، در شرایطی که میوه ها و سبزیجات به طور معمول در کمتر از ۲۴ ساعت گوارش و از بدن دفع می شوند. اگر به یبوست مبتلا هستید مصرف غذاهایی که در روغن یا کره سرخ شده اند را کنار بگذارید. موز موز سرشار از فیبر ... ادامه مطلب »

خواص ادویه زرد چوبه

زردچوبه جزو بهترین و پرخاصیت ترین  ادویه ها از نظر طب سنتی است. با بهره مندی از خواص این ادویه مناسب می توانید از بروز زوال عقل پیشگیری کنید. پژوهشگران آمریکایی معتقدند مصرف این ادویه باعث تقویت حافظه میگردد. محققان امریکایی به تازگی در یافتند که کوروکومین موجود در زرد چوبه برای تقویت حافظه بسیار مفید است. با مصرف این ماده از شر آلزایمر می توان در امان ماند.این ماده همچنین خلق و خوی انسان را بهبود می بخشد و باعث کم شدن اضطراب و استرس ناشی از فشارهای روانی می شود؛این تحقیق که در ۱۹ ژانویه در مجله آمریکایی روانپزشکی و جراحی منتشر شده است،با آزمایش بروی ۵ شخص که از بیماری آلزایمر رنج می بردند انجام شده و نتایج مثبتی را هم گرفته اند. کوروکومین موجود در زردچوبه با تاثیر مستقیم بر سلولهای مغزی و ایجاد شادابی و نشاط کرده و از افسردگی های مزمن و آلزایمر جلوگیری می کند.   باز نشر : آکادمی یوگا مازندران http://www.yogaacademy.ir ادامه مطلب »

‍سوپ سبزیجات

برای چهار نفر سبزیجات (شامل هویج، لوبیای سبز، کدو و غیره ) ۴ فنجان آب ۸ فنجان دانه‌ی زیره ۱قاشق چایخوری فلفل سیاه ۶ دانه کامل چوب دارچین ۱ تکه ۵/۲ سانتی میخک ۳ دانه هل ۱۰دانه گی ۲ قاشق چایخوری نمک ½ قاشق چایخوری سبزیجات را شسته و به اندازه‌ی مناسب خرد کنید. سبزیجات و آب را در ظرف بزرگ سوپ ریخته روی شعله ملایم بگذارید تا کمی ‌نرم شود. سپس ظرف را کنار بگذارید. دانه‌ها‌ی زیره، فلفل، دارچین، هل و میخک را کاملاً آسیاب کنید. ظرف سوپ را با حرارت ملایم گرم کنید و مقداری گی در آن بریزید، سپس پودر ادویه را به آن اضافه کنید. کمی‌ تفت بدهید، دقت کنید نسوزند. حالا همه‌ی مواد را داخل سبزیجاتِ پخته بریزید، نمک اضافه کنید و هم بزنید. مدت ۲ دقیقه غذا را به جوش بیاورید. همه‌ی سبزی‌ها وقتی به‌تنهایی خورده شوند تأثیر برانگیزنده یا آرامش‌بخش خاصی بر دوشاها دارند. برای مثال هویج واتا و کافا را آرام می‌کند اما ممکن است پیتا را به دلیل خاصیت گرمش افزایش دهد. حاصل پختن سبزیجات با این چاشنی‌ها سوپی سه دوشایی است که برای هر مزاجی مفید است. برگرفته از صفحه ۸۴ کتاب: درمان خویشتن با آشپزی آیورودایی   باز نشر ... ادامه مطلب »

مواد غذایی تشدید کننده یبوست

رژیم غذایی یکی از دلایل ابتلا به یبوست محسوب می شود. در شرایطی که برخی مواد غذایی به پیشگیری از بروز یبوست کمک می کنند، برخی دیگر می توانند در شکل گیری یا تشدید آن موثر باشند. با برخی مواد غذایی که هنگام ابتلا به یبوست باید از مصرف آنها پرهیز کرد، بیشتر آشنا می شویم لبنیات اگر به عدم تحمل لاکتوز مبتلا هستید برای مقابله با یبوست از مصرف لبنیات پرهیز کنید. افرادی که بدن آنها نمی تواند قند موجود در محصولات لبنی را پردازش کند، ممکن است پس از مصرف آنها با یبوست یا اسهال مواجه شوند. مصرف لبنیات می تواند موجب نفخ شود و از این رو به افراد مبتلا به یبوست توصیه می شود این محصولات را مصرف نکنند. غذاهای سرخ شده رژیم های غذایی سرشار از چربی می توانند به شکل گیری یبوست منجر شوند. در بسیاری موارد، غذاهای حاوی چربی زیاد از محتوای فیبر چندانی برخوردار نیستند. گوارش چربی به زمان زیادی نیاز دارد، در شرایطی که میوه ها و سبزیجات به طور معمول در کمتر از ۲۴ ساعت گوارش و از بدن دفع می شوند. اگر به یبوست مبتلا هستید مصرف غذاهایی که در روغن یا کره سرخ شده اند را کنار بگذارید. موز موز سرشار از فیبر ... ادامه مطلب »

سیر یک گیاه دارویی

هرچند همه سیر را به عنوان چاشنی می شناسند، اما سیر یک گیاه دارویی است و طبعی گرم و خشک دارد. این گیاه دارویی برای پیشگیری و درمان انواع مختلفی از بیماری ها استفاده می گردد. دانه تازه سیر و یا قرص سیر به عنوان دارو مصرف می گردد. سیر برای درمان بیماری های مختلف مربوط به قلب و خون استفاده می گردد، این بیماری ها شامل فشار خون بالا، کلسترول خون بالا، بیماری قلبی کرونر، حمله قلبی و تصلب شریان استفاده می شود.از سیر برای پیشگیری از سرطان کولون، سرطان معده، سرطان سینه، سرطان پروستات و سرطان ریه نیز می توان استفاده نمود. همچنین از سیر برای درمان پروستات بزرگ شده، دیابت، ورم مفاصل، آرتروز، رینیت آلرژیک (تب یونجه)، فشار خون بالا در اواخر بارداری، سرماخوردگی، پیشگیری و درمان عفونت های باکتریایی و قارچی استفاده می شود.سایر مصارف سیر شامل استفاده از آن برای درمان تب، سرفه، سردرد، شکم درد، احتقان سینوسی، نقرس، روماتیسم، هموروئید، آسم، برونشیت، تنگی نفس، فشار خون پایین، قند خون می باشد. عوارض جانبی سیر سیر با آنکه خواص بسیاری دارد باید به حد اعتدال مصرف شود . زیاده روی در مصرف سیر باعث سرگیجه، کاهش فشار خون، آلرژی (حساسیت)، و در موارد نادر منجر ... ادامه مطلب »

خواص میوه خرمالو

تاثیر مصرف خرمالو در پیشگری از سرطان خرمالو به علت داشتن بتاکاروتن و ویتامین آ از بروز انواع سرطان بویژه سرطان ریه جلوگیری می کند توصیه می شود افرادی که در معرض آلودگی هوا و دود سیگار قرار دارند یا خودشان سیگار می‌کشند، در صورت امکان به صورت منظم خرمالو مصرف کنند. خواص خرمالو در کاهش فشار خون خرمالو منبعی سرشار از پتاسیم و منیزیم است که با فشارخون بالا مقابله می‌کندوبه علت داشتن میزان کم سدیم برای افراد مبتلا بهفشارخون‌ مفید است. خواص خرمالو برای سرماخوردگی خرمالو ۲۱درصد نیاز روزانه بدن به ویتامین سی را تامین می کند و به علت داشتن ویتامین سی در پیشگیری از سرما خوردگی و درمان آن و تقویت دستگاه ایمنی بدن موثر است.همچنین برای غشاهای موکوسی، راه‌های تنفسی و جلوگیری از سرطان دهان و ریه مفید است. خرمالو و سلامت قلب خوردن خرما پتاسیم بدن را تامین و به عملکرد بهتر قلب کمک می کند . پتاسیم در تنظیم فشار خون و آرام کردن عضلات بدن نقش مهمی دارد. در واقع بسیاری از داروها از پتاسیم به عنوان یک ماده برای مقابله با دردهای عضلانی استفاده می کنند. به این ترتیب خرمالو به عنوان یکی از منابع غذایی پتاسیم در سلامتی قلب و عروق ... ادامه مطلب »

خواص زرد چوبه

در طب سنتی از زردچوبه برای تقویت حافظه و افزایش تمرکز استفاده می‌شود؛ این ادویه یکی از بهترین مواد طبیعی برای درمان آلزایمر و زوال عقل است. طرز تهیه دمنوش زنجبیل و زردچوبه برای تهیه دمنوش زنجبیل و زردچوبه باید یک قاشق چای‌خوری زنجبیل رنده شده و یک قاشق چای‌خوری پودر زردچوبه را درون سه پیمانه آب بریزید، این ترکیب را روی حرارت بگذارید تا بجوشد، پس از جوشیدن، شعله را کم کنید و بگذارید ۱۵ دقیقه با حرارت کم دَم بکشد. می‌توانید موقع مصرف کمی آب لیمو ترش تازه نیز به آن اضافه کنید. موارد منع مصرف زردچوبه افرادی که داروی دیابت استفاده می‌کنند باید در مورد مصرف این ادویه با پزشک خود مشورت کنند، زیرا ممکن است زردچوبه در ترکیب با دارو‌های دیابت، قند خون را بیش از حد کاهش دهد و باعث هیپوگلیسمی (افت قند خون) شود؛ زنان باردار و شیرده نیز باید این ادویه را با احتیاط مصرف کنند؛ مبتلایان به سنگ کیسه صفرا یا کلیه نیز باید پیش از استفاده از زردچوبه با پزشک خود مشورت کنند؛ افرادی که از دارو‌های انعقاد خون استفاده می‌کنند و نیز اشخاصی که اسید معده‌شان زیاد است نیز نباید زردچوبه را مصرف کنند.   باز نشر : آکادمی یوگا ... ادامه مطلب »

خواص گیاه آلوورا

از آلوورا صرفا برای نرمی و لطافت پوست استفاده نمی ‌کنند.این گیاه مفید برای درمان بسیاری از ناخوشی های روزمره و همچنین پاکسازی بدن از توکسین‌ ها یا همان سموم بدن است. آلوورا باعث پاکسازی کبد و کلیه ها می‌ شود. شما می می ‌توانیدآلوورا را به صورت چای آلوورا میل کنید. یک قاشق عصاره آلوورای خالص را در یک فنجان آب جوش دم کنید و سپس آن را صاف کرده و اجازه دهید به مدت ۵ دقیقه بماند. بهتر است چند قطره لیموترش نیز به این چای بچکانید تا طعم آن بهتر وخواصش بیشتر شود.   باز نشر :آکادمی یوگا مازندران http://www.yogaacademy.ir ادامه مطلب »

خواص بادام زمینی چیست؟

طبع بادام زمینی گرم و تر است. برخی از مهمترین خواص درمانی بادام زمینی عبارتند از: تامین پروتئین های مورد نیاز بدن: این دانه گیاهی سرشار از پروتئین های گیاهی مفید، لازم و ضروری برای بدن می‌باشد. جالب است بدانید بسیاری از ورزشکارن و بدنسازان به دلیل همین خاصیت بادام زمینی، از آن برای افزایش قدرت جذب پروتئین، تامین چربی خوب و عضله سازی استفاده می‌کنند. مصرف بادام زمینی برای بیماران دیابتی مفید است و به درمان و پیشگیری از دیابت کمک می‌کند. در واقع میزان پایین کربوهیدرات‌ها نسبت به چربی، پروتیئن و فیبر در بادام زمینی، باعث شده است دانه‌های این آجیل شاخص قند خون پایینی داشته باشد. چربی‌های موجود در این دانه گیاهی از نوع چربی‌های خوب بوده و مصرف آن به پیشگیری و درمان ناراحتی های قلبی عروقی کمک می‌کند. نتایج تحقیقات نشان داده، مصرف حداقل ۴ بار بادام‌ زمینی در هفته، تا ۳۷ درصد از خطر بیماری‌های قلبی می‌کاهد. از دیگر خواص مهم و شناخته شده بادام زمینی خاصیت ضد سرطانی آن می‌باشد. بادام‌زمینی حاوی نوعی آنتی‌اکسیدان به نام رزوراترول است که می‌تواند به نوعی به ترکیب ضدسرطانی به نام پیساتانول تغییر شکل یابد. این تغییر شکل به کمک نوعی آنزیمی که در تومورهای سرطانی یافت می‌شود، ایجاد ... ادامه مطلب »