خانه » مقاله ها » تغذیه (برگه 27)

تغذیه

تغذیه مفید

خواص انواع گیاهان دارویی

*خواص انواع گیاهان دارویی* هر بیماری قرار نیست با داروهای شیمیایی درمان شود. انسان در طبیعت بوجود آمده و طبیعت نیز درمان بیماری‌های انسان را به عهده دارد. با کمی دقت می‌توان دریافت که درمان تمام بیماری‌های انسان درگیاهان موجود در طبیعت وجود دارد. امیدواریم که با استفاده از این داروها زندگی با نشاط و طولانی را تجربه کنید…… گیاهان دارویی و خواص آنها: عرق گیاهی اسطوخدوس (مفرح اعصاب) رفع اضطراب، ضد تشنج، آرام بخش، خواب آور، تقویت کننده مغز و اعصاب عرق گیاهی شنبلیله (دیابت) علاج قند خون از راه فعال کردن لوز المعده و تولید انسولین طبیعی عرق گیاهی شوید (چربی سوز) پایین آورنده کلسترول، تری گلیسیرید خون و چربی‌های زائد عرق گیاهی برگ زیتون (فشار خون) پایین آورنده فشار خون، فیبرینولیتیک، کنترل آرتیمی‌های قلبی عرق گیاهی شیرین بیان (زخم معده) ضد اسپاسم ضد ترشح اسید معده، رفع التهاب دستگاه گوارش، زخم اثنی عشر و زخم معده عرق گیاهی زنجبیل (تقویت جنسی) اختلالات نعوظ، انزال زودرس، افزایش اسپرم، کمبود تمایلات جنسی عرق گیاهی ترخون (اشتهاء آور) افزایش اشتها، چاق کننده، تقویت عمومی بدن، صفرازدا عرق گیاهی خارشتر (سنگ شکن) دفع سنگ‌های کلیه و مجاری ادرار با منشاء اگزالات کلیسیم، ضد اسپاسم، قولنج‌های کلیوی، عفونت عرق گیاهی آویشن (هربال ... ادامه مطلب »

زودتر لاغر شوید!

روشهای متعددی برای لاغر شدن وجود دارد . اگرچه در همه این روشها سبک زندگی ، فعالیت و ورزش زیاد و پیروی کردن از یک رژیم غذایی متعادل و مغذی بسیار مهم است اما شما می توانید همزمان از یک گیاه دارویی خاص مثل زنجبیل و سیراستفاده کنید و روند کاهش وزن خود را تندتر کنید. این دسته از گیاهان که خاصیت دارویی نیز دارند به شما کمک می کنند که سریعتر چربی هایتان را بسوزانید. اکثرمردم بخوبی می دانند که زنجبیل در هضم غذا تاثیر بسیار زیادی دارد اما بسیاری از مردم نمی دانند که خوردن زنجبیل اغلب باعث می شود ، سرعت کاهش وزن افزایش یابد. زنجبیل می تواند به چند طریق مختلف در سوزاندن چربیها به شما کمک کند: زنجبیل باعث می شود که میزان کلسترول بدن شما کاهش یابد. تحقیقات نشان داده است که مصرف زنجبیل در پایین آمدن سطح کلسترول بدن شما به خصوص سطح کلسترول کبد و خون شما تاثیر بسیار زیادی دارد. این گیاه دارویی پرخاصیت نه تنها مانع از جذب کلسترول می شود بلکه این کلسترولها را به اسیدهای صفراوی تبدیل می کند .علاوه بر این زنجبیل به دفع اسیدهای صفراوی نیز کمک می کند. بطور کلی کاهش کلسترول می تواند در ... ادامه مطلب »

بهترین زمان مصرف آب میوه!

بیشتر مردم نمی‌دانند که زمان مناسب برای نوشیدن آب‌میوه چه وقت است؛ صبح، هنگام بیداری از خواب یا شب‌ها، قبل از خواب. در این میان برخی نیز می‌گویند بهترین زمان برای نوشیدن آب‌میوه بعد از اتمام کار روزانه و بازگشت به خانه است. با کمی آگاهی از عملکرد بدن و ارگان‌های آن در طول ۲۴ ساعت شبانه‌روز، می‌توان به زمان مناسب نوشیدن آب‌میوه پی برد.   بهترین و مفیدترین آب‌میوه‌ها   آب انبه: انبه از منابع بسیار عالی بتاکاروتن محسوب می‌شود؛ بنابراین کسانی که دچار کمبود ویتامین A هستند، و زود به زود سرما می‌خورند، بهتر است آب این میوه را میل کنند.   آب سیب: آنتی‌اکسیدان موجود در آب سیب به نام «کوئرستین» باعث کاهش کلسترول خون و کاهش ابتلا به بیماری‌های قلبی و سکته می‌شود؛ بنابراین بیماران قلبی و افرادی که در میان سایر افراد خانواده‌شان سابقه بیماری قلبی وجود دارد، بهتر است آب سیب بنوشند.   آب هندوانه: آب هندوانه سرشار از لیکوپن است. لیکوپن نوعی آنتی‌اکسیدان می‌باشد که از بروز سرطان پروستات در آقایان جلوگیری می‌کند.   آب آناناس: آناناس سرشار از ویتامین C است. این میوه آنزیمی به نام «بروملین» دارد که باعث می‌شود زخم‌ها و کبودی‌ها سریع‌تر بهبود یابند.   آب انگور: آب انگور ... ادامه مطلب »

خاصیت کمپوت ها

سۆال اینجاست که آیا می‌توان گاهی وقت‌ها کمپوت را جایگزین میوه‌ی تازه کرد؟ آیا کمپوت‌ها هم برای سلامتی مفیدند؟ آیا کمپوت‌ها ویتامین‌های خود را از دست می‌دهند؟ برای رسیدن به جواب این سۆالات مطالعه‌ی این مطلب کوتاه را از دست ندهید. کمپوت همان میوه‌ی پخته شده است. معمولاً بچه ها کمپوت را بهتر از میوه‌ی خام تازه می‌خورند. باید بدانید که کمپوت‌ها هم حاوی ویتامین هستند و اصلاً نمی‌توان آن‌ها را فاقد ویتامین و مواد مغذی دانست. حتماً می‌دانید که ویتامین C در اثر حرارت از بین می‌رود. اما باید بدانید که تولید کنندگان این محصولات غذایی برای جبران ویتامین C از دست رفته اسید اسکوربیک به کمپوت‌ها اضافه می‌کنند. برای همین هم کمپوت‌های صنعتی معمولاً به اندازه‌ی میوه‌های تازه ویتامین C دارند. پیش سازهای ویتامین A نیز در کمپوت وجود دارند. در بین این پیش‌سازها می‌توان به کاروتنوئیدها اشاره کرد. این ترکیبات در میوه های نارنجی یا قرمز مانند زردآلو، گریپ‌فروت، هلو و غیره وجود دارد. در مورد فیبرها هم باید بگوییم که حرارت بالا باعث می‌شود این ترکیبات مغذی بیشتر جذب بدن شوند. برای همین افرادی که سیستم گوارش حساسی دارند کمپوت را بهتر از میوه‌ی تازه تحمل کرده و راحت‌تر از فیبرهای آن‌ها استفاده می‌کنند. همچنین باید ... ادامه مطلب »

فواید سیر

۱٫ محرک ، معرق ، تونیک ، بادشکن، مقوی، مسکن و آرام بخش برای معده و کلیه است. ۲٫ هر روز صبح دو حبه سیر را در یک گیلاس شیر بجوشانید آنرا گرم بنوشید انتان ریه را بر طرف میسازد و نرم کننده سینه است. و همچنان برای سیاه سرفه ، نفس تنگی ، برانشیت و دیفتری بسیار مفید است. ۳٫ کمی آب سیر را با روغن واسلین مخلوط کنید و کمی حرارت دهید و بعد ازسرد شدن روی سینه و پشت خوب بمالید و مساژ دهید. سرفه را تسکین داده و درد سینه را برطرف میکند. ۴٫سیر را در روغن تازه حیوانی بریان کنید بعدا با عسل مخلوط نموده بخورید برای تقویت نیروی جنسی و افزایش تولید اسپرم مفید است. ۵٫ هر روز سیر را با نوشادور بکوبید و مرحم نمایید برای از بین بردن لکه های سفید بدن بسیار مفید است. ۶٫ شب و روز دو حبه سیر را در دهان نگهدارید توبرکلوز ریوی را تداوی میکند. ۷٫ سیر را بکوبید و بانمک مخلوط نموده از آن مرحم جور کنید به گزیده گی گژدم مفید است. ۸٫ پیاز مو را تقویت کرده و همچنان از ریزش مو و سفید شدن مو جلوگیری میکند. ۹٫ ضد نفخ ، ضد ... ادامه مطلب »

فواید لیمو شیرین

فواید لیمو شیرین ۱٫ برای رفع سرماخوردگی، گلو دردی و انفلوانزا مفید است. ۲٫ از حمله قلبی جلوگیری میکند. ۳٫ اسهال و اسهال خونی را تداوی میکند. ۴٫ از پوکی استخوان جلوگیری میکند. ۵٫ کاهش دهنده تب بلند. ۶٫ خاصیت ضد زهری دارد. ۷٫ ناراحتی های معده را بر طرف میکند. ۸٫ وزن را کاهش میدهد. ۹٫ ضد سرطان است. ۱۰٫ عضلات بدن را تقویه میکند. ۱۱٫ ضد کم خونی است. ۱۲٫ ضد التهاب میباشد. منبع : سایت صحت ثروت است باز نشر : آکادمی یوگا مازندران http://www.yogaacademy.ir/ ادامه مطلب »

شکر قهوه ای

 تاریخچه شکر قهوه ای در ایران و جهان تاریخچه شکر قهوه ای تصفیه نشده به اواخر قرن ۱۸ برمی گردد. در آن زمان که تولید و مصرف شکر سفید شروع شده بود مردم اروپا و برخی از کشورهای آسیائی به خصوص ایران، شکر ناخالص تولید شده را که اغلب رنگی تیره داشت به عنوان درمان برخی از بیماری ها مصرف می نمودند. بعدها دانشمندان با آنالیز این ماده دریافتند نه تنها چنین ماده ای اثر طبی ندارد بلکه با وجود برخی از میکروارگانیزم های مضر درآن غیر قابل مصرف است و باید تصفیه و استفاده گردد. در این راستا در سال ۱۹۰۰ میلادی یکی از بهترین کتب مربوط به مواد غذائی نوشته شده که در آن چگونگی خصوصیات شکر قهوه ای (Brown sugar) توضیح داده شده است. در چند دهه گذشته دانشمندان و قند سازان ماهر توانستند با ترکیبی از شکر تصفیه شده طبیعی و لایه نازک از ملاس به تولید نوعی شکر قابل مصرف دست یابند که شکرقهوه ای نامیده شد. مردم خاورمیانه و آسیا حدود یک دهه پیش با شکر قهوه ای خوراکی که در اروپا تولید گردید آشنا شدند.  تعریف شکر قهوه ای شکر قهوه ای قابل مصرف از یک ترکیب ساکارز (شکرتصفیه شده) که با مقادیری ... ادامه مطلب »

برای باز شدن اشتهایتان

اگر دچار بی اشتهایی هستید و میل چندانی به غذا ندارید یا می خواهید چند کیلو چاق شوید این مطلب کوتاه به دردتان می خورد. چند ماده ی غذایی اشتها باز کن برایتان داریم. مواد غذایی چرب و شیرین اما مفید اگر می خواهید اشتهایتان باز شود و کمی چاق شوید سراغ مواد غذایی حاوی قند و چربی های مفید بروید.   شک نکنید که موز، آووکادو و آجیل ها در طول روز اشتهایتان را باز کرده و شما را به مصرف مواد غذایی بیشتر تشویق می کنند.   اگر سر سفره میلی به غذایی که مقابل تان گذشته می شود ندارید بهتر است با دقت بیشتری غذایتان را انتخاب کنید. استفاده از مواد غذایی چرب و شیرین مفید در تهیه ی غذا و دسر کمکتان خواهد کرد.   سراغ پیتزا و شکلات بروید بهترین راه باز کردن اشتها مصرف مواد غذایی ای است که معمولا کسی نمی تواند از آن چشم پوشی کند. شکلات، انواع آب نبات ها، پیتزا یا ساندویچ و غیره می تواند میل به غذا را به شما برگرداند. درست است که زیاده روی در مصرف این مواد غذایی برای سلامتی خوب نیست اما برای شما که اشتهایتان کم است مفید خواهند بود.   سعی کنید ... ادامه مطلب »

علت تمایل ما به بستنی، شکلات، چیپس چیست؟

  تغذیه و احساسات: این شکم ماست که حرف می‌زند ! آیا فقط احساسات ماست که باعث تمایل مان به این خوراکی ها می‌شود؟ تحقیقی که در بلژیک انجام شده است، نشان می‌دهد که موضوع کمی پیچیده تر از این حرف هاست… تأثیر تغذیۀ چرب بر احساسات ما : برای مطالعۀ تأثیر خوراکی های چرب بر مغز ما، تعدادی داوطلب به وسیلۀ میل هایی که حاوی محلول های شور و یا محلول هایی از اسیدهای چرب بودند، به برق وصل شدند. همزمان، شرکت کننده ها به یک موسیقی حزن انگیز و یا یک موسیقی عادی گوش می‌دادند. می شد همین احساسات را در چهره های شان هم دید. نتیجه: افرادی که اسیدهای چرب دریافت کرده بودند، نسبت به موسیقی حزن انگیز حساس تر بودند. این نتیجه توسط یک پرسش نامه (حالتی که فرد احساس کرده بود) و البته توسط تصاویر MRI که از مغز تهیه شده بود (فعالیت های متفاوت مناطقی که در افسردگی نقش دارند)، اعلام شد. بنابراین، وقتی افسرده ام حق دارم که به سمت شکلات حمله ور شوم؟ منطقی باشد یا نه، باید بگوییم که این مسئله فقط بر سر پرخوری و شکمویی نیست: چربی زمانی که به سیستم گوارش ما می‌رسد، خلق و خوی مان را ... ادامه مطلب »

همه چیز دربارۀ ویتامین آ

وجود ویتامین ها برای داشتن بدنی سالم حیاتی است. برای شروع باید گفت این ترکیبات درکنار یکدیگر به استحکام استخوان ها، درمان زخم ها، تقویت سیستم ایمنی، تبدیل غذا به انرژی و ترمیم آسیب های بافتی و سلولی کمک می نمایند. هر چند ویتامین های موجود در فروشگاه ها وسوسه برانگیز هستند، بهتر است ویتامین های مورد نیازتان را از مواد غذایی کسب کنید، نه از مولتی ویتامین ها یا دیگر مکمل ها. تحقیقات گسترده نشان می دهد برنامه غذایی سالم می تواند خطر ابتلا به بیماری های مزمن و ازکارافتادگی را کاهش دهد، اما شواهد موجود درباره تأثیر قرص های ویتامین کمتر قانع کننده است. ویتامین آ و کاروتنوئید میوه ها و سبزیجات رنگارنگ سرشار از رنگدانه هایی به نام کاروتنوئید هستند. بدن، دو نوع کاروتنوئیدِ ، بتاکاروتن و آلفاکاروتن را به ویتامین آ تبدیل می کند. غذاهای حیوانی، شامل جگر، شیر و تخم مرغ حاوی نوع دیگری از ویتامین آ به نام رتینول هستند. به بیشتر شیرها و شیرخشک های بدون چربی ویتامین آ افزوده می شود تا جایگزین ویتامین آی از دست رفته هنگام گرفتن چربی شیر گردد. همچنین به تعداد زیادی از برشتوک ها نیز ویتامین آ می افزایند. ویتامین آ و سلامتی تحقیقات نشان می ... ادامه مطلب »

کاستن نمک و شکر

پی بردن به اینکه چگونه می توانید با تقلیل دادن نمک و شکر بدون قربانی کردن طعم، مزه یا لذت، مزایایی را بدست بیاورید! بدن شما به کمتر از یک گرم سدیم در روز نیاز دارد.ان کمتر از نصف یک قاشق چای خوری نمک طعام است. اما اگر مانند اکثر امریکایی ها هستید، تا چهار برابر این مقدار را مصرف می کنید.در نتیجه خطر افزایش فشار خون، بیماری قلبی، و چاقی را افزایش می دهید. همین طور اضافه کردن شکر، بسیاری از ما بیشتر از دو برابر مقدار توصیه شده مصرف می کنیم، خطر چاقی، دیابت و حتی افسردگی را افزایش می دهد. دکترهای دانشکده پزشکی هاروارد با کاستن نمک و شکر نشان می دهند که بدانید چگونه با موفقیت و به طور موثر میزان شکر و نمک خانواده خود را هر روز نظارت و کنترل کنید. گزارش ده ها غذا با سدیم و شکر پنهان را نشان داد. برای مثال یک ساندویچ سالاد تن ماهی می تواند بیشتر از ۱۳۰۰ میلی گرم سدیم داشته باشد – بیشتر از توصیه روزانه- در حالی که یک کاسه کشمش سبوس ۱۹ گرم شکر اضافه (معادل پنج قاشق چای خوری ) ازاد می کند. کاهش شکر و نمک حقایقی درباره ی اینکه یک ... ادامه مطلب »

خواص درمانی بی نظیر روغن کنجد

کنجد یکی از گیاهان هزار خاصیت طبیعت است که بسیاری از مواد معدنی ، اسید های چرب غیر اشباع و مقداری آهن را در خود جای داده  که درمیان انواع گیهان دارویی و دانه های روغنی دارای جایگاه ویژه ای است، روغنی از این دانه های طلایی پر خاصیت تهیه می شود که بسیاری از کارشناسان تغذیه در سراسر جهان توصیه به استفاده روزانه از آن می کنند. مصرف این روغن برای تمام گروه های سنی مخصوصاً افراد سالمندی که از ناراحتی هایی مانند : کلسترول بالا،فشار خون رنج می برند توصیه می شود. اگر در سنین نوجوانی و جوانی عادت به استفاده از این روغن داشته باشید سالهای میانسالی و بعد از آن را به سادگی و با سلامت بیشتری طی خواهید کرد. مصرف روغن کنجد برای اولین بار توسط مردم ناحیه جنوبی هند برای طبخ غذاهایشان استفاده شد و پس از آن آمریکایی ها،ژاپنی ها،کره ای ها و چینی ها نیز طرفدار این روغن سلامت شدندو جزء جدایی ناپذیر آشپزخانه این دسته از مصرف کننگان شده. خواص درمانی و روش مصرف روغن کنجد کاهش چربی و فشار خون : روغن کنجد منبع ویتامین E است به همین دلیل مصرف آن کلسترول خون را کاهش می دهد. اسیدهای چرب ... ادامه مطلب »

خواص درمانی روغن زیتون

روغن زیتون دارای اسیدهای چرب غیر اشباع مونو (MUFA) و آنتی اکسیدان است که باعث طول عمر و کاهش بیماری های مرتبط با مصرف روغن های اشباع می شود. مصرف آن به جای روغن های اشباع و جامد فواید زیر را برای سلامتی بدن دارد:  روغن زیتون سلامت شریان‌ها را تامین می‌ کند. مانع آسیب رساندن رادیکال‌های آزاد حاصل از چربی‌ها و روغن‌ها به سیستم‌ قلبی- عروقی می ‌شود. کلسترول خون و به خصوص نوع بد آن یعنی LDL را کاهش می‌ دهد، بدون اینکه که نوع خوب آن یعنی HDL کاهش پیدا کند. از مسموم و اکسیده شدن LDL کلسترول جلوگیری می‌ کند. مانع رسوب پلاک ‌ها در جدار شریان شده و در نتیجه مانع تنگ شدن شریان‌ها می ‌شود. روغن زیتون به علت دارا بودن چربی های غیر اشباع MUFA باعث اتساع سرخرگ ها شده و از این طریق باعث کاهش فشار خون بالا و بیماری های قلبی می شود. قند خون را تنظیم می کند. روغن زیتون دارای آنتی اکسیدان های قوی مثل پلی فنول ها و فلاوونوئیدها می باشد که این آنتی اکسیدان ها باعث کاهش پر اکسیداسیون چربی ها در بدن و به دنبال آن کاهش استرس اکسیداتیو می شوند. در نتیجه بدن را از ... ادامه مطلب »

با “ساسی” چربی‌ها را آب کنید!

با “ساسی” چربی‌ها را آب کنید! . . . . . . ………………………………………….. با این نوشیدنی تنها در عرض یک ماه می‌توانید حدود پنج کیلوگرم (۱۰ تا ۱۲ پوند) وزن خود را کم کنید و به هیچ کار دیگری هم نیاز ندارید. بدن شما با کمک این نوشیدنی در بهترین حالت خود باقی می‌ماند. با چاقی به یکی از کابوس‌های شبانه‌روزی مردان و زنان تبدیل شده است. اکثر افراد چاق گاهی هم ورزش می‌کنند، اما حتی موفق نمی‌شوند یک کیلو هم کم کنند. رژیم‌های غذایی البته بی‌تاثیر نیستند، اما اغلب افراد نمی‌دانند که رژیم غذایی به تنهایی در طولانی مدت چندان تاثیرگذار نیستند. برخی از کارشناسان امور تغذیه معتقد هستند که چربی سوزی باید یک فرآیند کاملا طبیعی باشد و نباید به بدن آسیبی برساند.  . . . ………………………………………. فعالیت جسمی مناسب و رژیم غذایی متعادل به نظر تنها شیوه سوزاندن چربی‌ها است. اما رویه‌های اخیر نشان داده که «نوشیدنی ساسی» می‌تواند بهترین همراه شما در مبارزه با چربی‌ها باشد. اگر تاکنون نام نوشیدنی ساسی به گوش شما نخورده ادامه این مطلب را بخوانید تا با آن آشنایی کامل پیدا کنید. سینتیا ساس (Cynthia Sass) مشاور تغذیه و روزنامه‌نگار آمریکایی است که این نوشیدنی را به اصطلاح طراحی کرده است. ... ادامه مطلب »

قوانین مصرف صحیح مواد غذایی

-همواره غذای خود را محترم بشمارید. هر غذایی را با ذکر شکر آغاز کنید. -در خلال خوردن غذا،حالتی صلح امیز پیشه کنید. اگر تنها هستید،در سکوت فرو روید. اگر با خانواده غذا صرف می کنید،سعی کنید در مورد تجارب ناخوشایند بحث و گفتگو نکنید. صحبت های مهربانانه می تواند در ایجاد تعادل که نهایتا عمل هضم را تقویت کرده و توانایی بدن را برای جذب غذا بالا می برد، موثر باشد. -هنگام عصبانیت غذا نخورید. مدتی استراحت کنید تا روان شما ارام و قرار گیرد. به هنگام عصبانیت سموم توسط غدد در خون ترشح می شود. -زمانی که غذا خیلی گرم یا سرد می باشد ،نخورید.در این وضعیت معده تحریک شده غذا را خوب هضم نمی کند.به خودتان زیاد فشار نیاورید چیز هایی را که دوست ندارید، بخورید. همین طور فقط غذاهایی را که خیلی دوست دارید زیاد نخورید. -از خوردن چند نوع غذا هایی که با هم مخلوط شده اند پرهیز کنید چرا که هضم انها مشکل است. همیشه تعادل رادر خوردن غذاهایی که دوست دارید رعایت کنید. همیشه غذا های ساده بهترین هستند. -حد اقل در هر وعده غذایی مقداری غذای تازه و خام مثلا سالاد بخورید تا خون تان قلیایی شود. -از نوشیدنی ها به هنگام صرف ... ادامه مطلب »