خانه » مقاله ها » تغذیه » ۳-چرا باید گوشت بخوریم؟
۳-چرا باید گوشت بخوریم؟

۳-چرا باید گوشت بخوریم؟

نویسنده: Swami Muktananda Saraswati

قسمت سوم
image
در واقع منابع غیر گوشتی دارای میزان بیشتری از عناصر فسفر، پتاسیم و منیزیم می باشند. معمولا تصور می شود که ویتامین B12 (کوبالامین) از مواد به شدت محدود در منابع حیوانی است. در حالیکه، این ویتامین در سویا، ماست (dahi)، آجیل و برگ گیاهان به میزان زیادی یافت می شود.
image
بنابراین به نظر می رسد که باور برتری و لزوم مصرف گوشت در تغذیه انسان فقط یک اسطوره و باور است. عادات غذا خوردن اهمیت گسترده تری دارد و تنها به بقاء فیزیکی محدود نمی شود، اولویت ها در تغذیه ما با انواع گوناگونی از مفاهیم احساسی توام است. بنابراین محبوبیت مصرف گوشت به عنوان بهترین ماده غذایی بیشتر ریشه در نگرش احساسی ما به این موضوع دارد تا تئوری های علمی تغذیه.
image
این یک باور گسترده در میان مردم است که انسان بصورت غریزی میل به مصرف گوشت دارد . هیچ مدرکی برای تائید و یا رد این تفکر وجود ندارد. به عنوان مثال، تحقیقات قویاً بر این نکته تاکید دارند که جوامع مادرسالاری ماقبل تاریخ ، که منجر به ظهور همه تمدنهای باستانی بزرگ شده اند، عمدتا گیاهخوار بودند. که این موضوع نشان دهنده این است که اگر بدن انسان برای خوردن مقدار زیادی گوشت در نظر گرفته شده بود ،به انسان اندام مناسب بیولوژیکی برای هضم گوشت داده می شد. این در حالیست که در بدن انسان روده بزرگ وجود دارد که برای مقابله با باکتری های تخمیری در هضم مواد غذایی گیاهی بکار میرود.
image
در مقایسه، گوشتخواران روده بسیار کوتاهی دارند که برای خروج سریع باکتریها درهنگام تجزیه گوشت مناسب است. میزان دفع اسید هیدروکلریک در معده حیوانات گوشتخوار ده تا پانزده برابر دفع در معده انسان است. ترشح بزاق انسان حاوی ماده تخمیری قلیایی مناسب برای شکستن نشاسته است، در حالی که گوشتخواران بزاق اسیدی دارند که حاوی هیچ ماده تخمیری نیست. اگر چه بدن ما می تواند هر چیزی را هضم کند، اما تفاوت در دندان ها، فک، کبد و ادرار نشان می دهد که بدن انسان برای یک رژیم غذایی گیاهی به جای مصرف گوشت قرمز در نظر گرفته شده است.
image

مواد غذایی که ما از دوران کودکی خورده ایم بیشتر تابع احساس رضایت ماست که معمولا مهم تر از ارزش غذایی آن است، به طوری که الگوهای غذایی ما پیرو سنت است. بسیاری از مردم احساس می کنند یک وعده غذایی بدون گوشت کامل نیست؛ هر چیز دیگری فقط یک “میان وعده” است. این احساس بر این باور تاکید میکند که اگر کسی سخت مشغول کار است، به سوخت بیشتری نیاز دارد، پس باید مقادیر زیادی از گوشت گاو در وعده غذایی اش باشد. پس از همه اینها، مادران سالهای سال است که فرزندان خود را برای رشد کردن و قوی شدن به خوردن گوشت تشویق کرده اند.
image

با این حال شواهد ثابت نمی کند که گوشت قدرت و توان بیشتری به بدن می دهد. در عوض، مطالعه ای توسط دکتر ایروینگ فیشر دانشگاه ییل ایالات متحده، خلاف این گفته را نشان می دهد. در رقابت میان ورزشکاران آماتوری که گیاهخوار بودند در مقابل بهترین قهرمانان ورزشی دانشگاه ییل، با وجود پیشرفت در تمرینات دکتر فیشر متوجه شد که استقامت
بدنی ورزشکاران گیاهخوار دو برابر ورزشکاران گوشت خوار است.
یکی از هنرپیشگان سینما Johnny Weissmuller، که برای نقش تارزان معروف است، توانست با یک رژیم گیاهخواری چند رکورد شنا را بشکند. برنده مدال طلای المپیک، مری رز هم نمونه دیگری است که با رژیم غذایی گیاهخواری معروف شده است. در عرصه اندیشمندان نیز باید گفت فیثاغورث، سقراط و انیشتین همه دانشمندانی متفکر و البته گیاهخوار بودند.
image

به اشتراک گذاشتن مواد غذایی یکی از کهن ترین و گسترده ترین روش های مهمان نوازی است و نوع مواد غذایی که مصرف می کنیم، تعریفی از جایگاه اجتماعی است. رژیم غذایی کم گوشت به طور کلی با درآمد کم همراه است. بهترین غذا برای یک روز تعطیل، گوشت کباب است که معیاری از موفقیت در کسب و کار ماست که استطاعت ما را برای تهیه شام در یک روز تعطیل مشخص می کند. گوشت ران گاو، به اولین نماد از وضعیت اقتصادی تبدیل شده است. در کشورهای در حال توسعه تبلیغات تغذیه منجر به افزایش مصرف گوشت در میان بخش ثروتمند جامعه شده است.
image
با این حال، زمان در حال تغییر است و عادات غذایی ما نیز دستخوش این تغییر می شود. نگرانی های گیاهخواران و کارشناسان محیط زیست به تدریج به مردم عادی هم منتقل شده است مردمی که همواره در معرض اخبار کاهش مواد غذایی مورد علاقه شان و یا اخبار احتمال ابتلا به سرطان و یا حمله قلبی قرار دارند. حتی یک کمیسیون در آکادمی ملی تغذیه امریکا به این نتیجه رسیده است که برای زنده بودن در آینده همه ما نیاز به پیروی از رژیم غذایی با مقدار زیادی سبزیجات و مقدار کم گوشت داریم. جهان غرب در حال آشنایی با عادات غذایی شرقی و بکارگیری ایده های تغذیه یوگایی در تهیه غذا می باشد. مردم در شرق و غرب دنیا، هر دو این را درک کرده اند که رژیم های غذایی سنتی کم گوشت و پر سبزیجات منعکس کننده حکمت بدن انسان است که بیشتر از یک رژیم پر گوشت نیاز های بدن را پاسخ میدهد.
بزرگترین اشتباه در مورد مصرف گوشت، مصرف بیش از حد آن است. این طرز فکر که می گوید ” اگر کم خوب است، پس مقدار بیشتر آن بهتر است” در عمل درست نیست.
این در واقع در مورد مقدار زیاد از یک چیز خوب است. در حالی که یوگا از تعصب در تغذیه چشم پوشی نمی کند، حقایق نشان می دهد که مردم قطعا از طریق کاهش میزان مصرفی گوشت می توانند از مزایای آن بهرمند شوند. این تنها حس مشترک است که از خود بپرسیم “چرا به مقدار زیاد گوشت می خوریم ؟” و با توجه به شواهد اینگونه است که بسیاری از مردم ممکن است از خود بپرسد ” در کل چرا گوشت بخوریم؟”
ترجمه : سمیرا ابراهیمی
ویراستار:فروزنده شاملو
منبع: سایت بیهار – سایت موسسه یوگای علمی نوا

باز نشر : آکادمی یوگا مازندران

http://www.yogaacademy.ir

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*