خانه » مقاله ها » تغذیه (برگه 6)

تغذیه

تغذیه مفید

۳ ترکیب خانگی برای پاکسازی ریه‌ها

تکنیک های پاکسازی ریه ممکن است به نفع افرادی که سیگار می کشند ، افرادی که مرتباً در معرض آلودگی هوا قرار دارند و افرادی که دارای بیماری مزمن هستند و سیستم تنفسی را تحت تأثیر قرار می دهد مانند آسم، بیماری انسدادی مزمن ریوی و فیبروز کیستیک، سودمند باشد. مواد لازم: – چند سانتی‌متر ریشه زنجبیل تازه – ۴۰۰ گرم عسل – ۲ قاشق سوپ‌خوری زردچوبه – ۴۰۰ گرم پیاز – یک لیتر آب طرز تهیه: آب را بجوشانید و به آن عسل اضافه کنید. ریشه‌های زنجبیل را رنده کرده، پیازها را خرد کرده و به آب جوش اضافه کنید. زمانی که جوش می‌خورد زردچوبه را نیز اضافه کنید و بگذارید نصف بیشتر آب آن تبخیر شود. پس از خنک شدن آن را در شیشه‌ای تمیز ریخته و در یخچال بگذارید و روزی دو مرتبه، دو قاشق از آن را با شکم خالی میل کنید. سیر و آویشن برای پاکسازی ریه ها : این ترکیب درمانگر باعث سم زدایی از ریه ها می شود. ترکیب خواص سیر با اثرات ضدعفونی کننده آویشن سلامت ریه ها را ارتقا می دهد. مواد لازم : سیر ۱۰ حبه آویشن تازه ۳ شاخه روغن زیتون به میزان لازم روش تهیه : حبه های سیر را در هاون ... ادامه مطلب »

سم زدایی روده بزرگ

مواد غذایی برای سم زدایی و پاکسازی روده بزرگ روش های مختلفی برای پاکسازی روده بزرگ در دسترس هستند. با این وجود، برخی از آنها نیازمند استفاده زیاد از مواد شیمیایی هستند که در بلند مدت می تواند بیشتر به ضرر انسان تمام شود. افزودن برخی مواد غذایی به رژیم غذایی گزینه ای طبیعی و راحت برای پاکسازی روده بزرگ است که از جمله بهترین گزینه ها در این زمینه می توان به موارد زیر اشاره کرد: سبزی ها:  – کنگر فرنگی – کاهو – هویج خام – عدس – چغندر – مارچوبه میوه ها: – موز – پرتقال ماندارین – انجیر – میوه ها و مغزدانه های خشک شده غلات:   – برنج قهوه ای – گندم کامل (سبوس دار) – جود دوسر – نان گندم اسیدهای چرب امگا-۳: – ماهی – روغن زیتون – آووکادو ویتامین ها و مواد معدنی کلسیم کلسیم به کاهش خطر سرطان روده بزرگ کمک می کند. از جمله بهترین منابع غذایی برای کلسیم می توان به ماهی سالمون، بادام، و اسفناج اشاره کرد. ویتامین D ویتامین D به بدن در جذب بهتر کلسیم کمک می کند. تخم مرغ و هویج از جمله منابع غذایی خوب برای این ماده مغذی هستند. منیزیم به طور معمول، ... ادامه مطلب »

طرز تهیه مربای به

مواد لازم برای مربا به :  به١ کیلو شکر ١ کیلو گلاب۲ قاشق غذاخوری هل کمیآب به مقدار لازم طرز درست کردن مربای به : برای طرز تهیه مربای به ابتدا به ها را بشویید و پوست آن را بگیرید و به روش دلخواه خرد کنید و سپس داخل قابلمه بریزید و تا جایی که روی آن را آب بگیرد آب بریزید و اجازه بدهید روی حرارت بماند تا آب به جوش بیاید. وقتی آب به جوش آمد شکر را بریزید و در قابلمه را بگذارید ۱ ساعت بعد در قابلمه دمکنی بگذارید و مربا را دم بگذارید ۳_۴ ساعت که گذشت دمکنی را بردارید و هل و گلاب را بریزید مجددا ۱ ساعت دیگر اجازه بدهید روی حرارت بماند در آخر کمی آبلیمو بزنید و وقتی یکی دو جوش خورد زیر قابلمه را خاموش کنید. نکاتی برای طرزتهیه مربای به:  • مربای به اگر خوب تهیه شود بسیار خوشرنگ و زیبا می شود که در ضمن خیلی خوشمزه هم هست در غیر این صورت قهوه ای رنگ و حالت له شده به خود می گیرد. • برای قرمز شدن مربا به بهتر است آن را در قابلمه مسی بپزید. باز نشر : آکادمی یوگا مازندران ادامه مطلب »

خواص زیره

زیره بادشکن و ضد نفخ است. رطوبت را برطرف می‌کند و تقویت‌کننده معده و کبد است. اشتها را تحریک می‌کند و باعث لاغری می‌شود. با تاثیر بر روی عصب معده جلوی سکسکه را می‌گیرد. ورم طحال را از بین می‌برد و اسهال را معالجه می‌کند. از طرفی درمان یبوست نیز هست. شیردهی را افزایش می‌دهد و چون دارای هورمون‌های جنسی است، میل جنسی را افزایش می‌دهد. روی میزان خونریزی و قطع خونریزی دوران قاعدگی تاثیر می‌گذارد. عرق را زیاد می‌کند و بوی بد آن را برطرف می‌کند و خاصیت ضدعفونی کننده و میکروب‌کشی دارد.   آب زیره هم جادو می‌کنداگر زیره را در ظرفی خیس کنید و با آب آن صورت خود را بشویید، رنگ صورتتان باز می‌شود. پودر زیره را با آب جوش مخلوط کنید و روی صورت خود بگذارید و نرمی و لطافت را به صورت خود هدیه بدهید. آب جوشانده آن خون بینی را بند می‌آورد، فقط کافی است کمی از آب را داخل سوراخ‌های بینی بریزد و پره‌ها را چند دقیقه نگه دارید و نگذارید بیرون بریزیند. اگر آب جوشیده آن را داخل چشم بچکانید، قرمزی چشم را برطرف می‌کند و مانع خونریزی رگ‌های داخل چشم می‌شود. ضدعفونت و ورم ملتهمه چشم است و از چسبندگی پلک‌ها ... ادامه مطلب »

نوشیدنی خوشمزه و رژیمی لیموناد میوه ای

در هر فصل سال باید مطابق با شرایط آب و هوا غذا طبخ و میل شود. در فصل گرما به علت گرمای هوا و تغییر در شرایط بدن حتما باید میوه جات پرآب و تصفیه کننده زیاد خورده شود. در تابستان کبد گرم می شود و همین گرما باعث می شود عملکرد این عضو حیاتی و مهم بدن تغییر کند و اختلالاتی در آن ایجاد شود. با نوشیدن نوشیدنی های تازه و خنک که با ترکیب میوه جات تهیه می شوند می توان تعادل بدن را حفظ نمود و آب و املاح از دست داده بدن در گرما را جبران کرد. لیموناد با ترکیب میوه جات در دسته این نوشیدنی هاست . خوردن این نوشیدنی خنک و خوشمزه عملکرد کبد را بهبود می بخشد. طرز تهیه آن پیچیده نیست در ادامه مطلب ما را همراهی کنید توت فرنگی یا تمشک            ۲۵۰ گرم     آب خنک                              ۵ پیمانه          شکر                                    1 پیمانه لیموترش                      ۲ عدد برای سرو آب لیمو ترش تازه              ۱ و ۱/۲ پیمانه نعنا                        مقداری برای سرو حتما از آب لیموترش تازه استفاده نمایید می توانید به جای توت فرنگی تمشک از شاه توت هم استفاده کنید آب خنک را با تکه های ریز و خرد شده یخ اضافه کنید ... ادامه مطلب »

تهیه شکلات صبحانه خانگی

مواد لازم برای شکلات صبحانه خانگی :  کاکائو 5 قاشق سوپخوری  مغز فندق۱۰۰ گرم  کره۲۵ گرم  شیر 2 لیوانپودر قند۳ قاشق سوپخوریوانیلنصف قاشق سوپخوری طرز تهیه شکلات صبحانه : برای تهیه این شکلات صبحانه ی خوشمزه یک ظرف روی حرارت بگذارید و کره را داخل آن بیندازید، بعد از اینکه کره آب شد. وانیل، کاکائو و شکر و شیر را هم  کم کم به آن اضافه کنید. و وقتی دیدید مواد در شیر حل شد از روی حرارت بردارید و بگذارید خنک شود. وقتی خنک شد مغز فندق را که خرد کردید داخل شکلات بریزید و هم بزنید. نوش جان نکته برای تهیه شکلات صبحانه : در این شکلات صبحانه به جای فندق می توانید از مغز بادام، گردو و حتی پسته هم استفاده کنید. باز نشر : آکادمی یوگا مازندران ادامه مطلب »

تهیه شربت گل محمدی

اوایل فصل بهار، فصل گل های محمدی هست و راحت می توان این گل را تهیه کرد و در منزل به راحتی شربت گل محمدی را تهیه کنید و در تابستان از خوردن آن لذت ببرید. مواد لازم برای تهیه شربت گل محمدی تازه : گل تازه محمدی۵۰۰ گرمشکر۲ کیلو(حدود ۷ پیمانه) آب۲ لیتر (حدود ۸ پیمانه) طرز تهیه شربت گل محمدی : برای طرز تهیه شربت گل سرخ، ابتدا گلبرگ ها را از گل ها جدا کنید، و آن ها را بشویید اجازه بدهید تا آب آن ها برود. سپس گلبرگ ها را داخل قابلمه ای بریزید و بعد از آن آب جوش داخل کتری را سریع روی گلبرگ ها بریزید، و در قابلمه دمکنی قرار بدهید. و بگذارید به مدت ۲۴ ساعت بماند، تا عطر گل ها به خوبی داخل آب جوش برود. بعد از ۲۴ ساعت یک عدد آبکش روی در قابلمه ای قرار بدهید و آب و گل را داخل سبد بریزید تا آب گل ها داخل قابلمه بریزد. (دقت کنید در این مرحله اصلا گل ها را فشار ندهید زیرا باعث بد رنگ شدن رنگ شربت می شود). در این هنگام شکر را به آب گل ها اضافه کنید و کمی هم بزنید و بعد روی شعله ... ادامه مطلب »

نوشیدن آب در بین وعده های غذایی خوب یا بد است؟

نوشیدن آب در طول وعده های غذایی: واقعیت و افسانه آب برای پوست ، حرکت روده ، هضم غذا و سلامت کلی بدن عالی است. شما باید حداقل ۲ لیتر آب در روز بنوشید و اگر در شهر گرم هستید ۳-۴ لیتر در روز ضروری است. با این حال ، با این حال ، اعتقاد بر این است که نوشیدن آب در هنگام وعده های غذایی به دلیل برخی تصورات غلط ایده خوبی نیست. در اینجا برخی از دلایل رایج آورده شده است (مردم معتقدند) که چرا نباید با وعده های غذایی آب بنوشید. ۱٫ نوشیدن آب در بین غذا ممکن است بر هضم غذا تأثیر بگذارد : مردم معتقدند که نوشیدن آب در طول وعده های غذایی اساساً تأثیر نامطلوبی بر هضم دارد و از کاهش مقدار بزاق دهان شروع می شود. بزاق کاهش یافته سیگنالهای ضعیف تری را به معده شما می فرستد که در نتیجه باعث آزاد شدن آب و آنزیم های معده می شود. بنابراین لحظه ای که آب می خورید از جذب و تجزیه مواد غذایی هنگام خوردن غذا مانع می شوید. ۲٫ نوشیدن آب در بین غذا ممکن است جذب مواد مغذی را کند ، کند : همچنین اعتقاد بر این است که با رقیق کردن آب معده ... ادامه مطلب »

افزایش متابولیسم بدن با نوشیدن قهوه

امروزه قهوه به دلیل مزایای خوبی که دارد، در اغلب مکمل‌های چربی‌سوز استفاده می‌شود. علاوه براین یکی از معدود مواد شناخته‌شده‌ای است که چربی‌های موجود در بافت چربی بدن را جذب کرده و متابولیسم را افزایش می‌دهد. اگر به مصرف قهوه علاقمند هستید جالب است بدانید که مصرف قهوه تنها در کوتاه‌مدت می‌تواند متابولیسم بدن را افزایش دهد اما در طولانی‌مدت به دلیل عادت کردن بدن، این تاثیر کم‌تر خواهد شد. بسیاری از مواد فعال بیولوژیکی که در دانه‌های قهوه یافت می‌شوند در نوشیدنی قهوه نیز وجود دارند که برخی از آنها روی متابولیسم بدن تاثیر می‌گذارند: تئوبرومین: ماده اصلی در ترکیبات کاکائو است که در مقدار کمتر در ترکیبات قهوه نیز یافت می‌شود. تئوفیلین: ماده دیگری است که در ترکیبات قهوه و کاکائو یافت می‌شود. این ماده در درمان بیماری آسم نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. اسید کلروژنیک: یکی از اصلی‌ترین مواد فعال بیولوژیکی در ترکیبات قهوه است که باعث جذب آرام کربوهیدرات‌ها می‌شود. باز نشر : آکادمی یوگا مازندران ادامه مطلب »

مواد لازم برای تهیه لیموناد و خیار

 خیار۲ عدد  عسل۲ قاشق غذاخوری  آبلیمو ½ پیمانهیخ  5 عددنعناع۱ پیمانه طرز تهیه : همه مواد را در مخلوط کن ترکیب کنید، سپس از صافی عبور بدهید و با لیمو و نعناع سرو کنید. این نوشیدنى بسیار چربى سوز است. باز نشر : آکادمی یوگا مازندران ادامه مطلب »

۷مسکن گیاهی جایگزین مسکن های شیمیایی

امروزه مصرف قرص‌های مسکن شیمیایی به‌دلیل سرعت عملی که در کاهش درد دارد‌، توجه بسیاری را به خود جلب کرده است و فارغ از آسیب‌ها و عوارضی که ممکن است در صورت مصرف بی‌دلیل و توجه نکردن به این که کدام مسکن برای کدام درد قدرت تسکین‌دهندگی بیشتری دارد، روز به روز بر تعداد مصرف این قرص‌ها افزوده می‌شود‌. اما اخیرا تعداد پزشکانی که داروهای گیاهی را به جای داروهای شیمایی به بیماران خود تحویز می کنند، افزایش یافته است. این مواد به آسانی یافت و مصرف می شوند بنابراین از پیشنهادهایی که در اینجا برایتان آورده ایم، استفاده کنید.۱- حتما در کابینت شما هم یک شیشه عسل یافت می شود. عسل بهتر از شربت سرفه عمل می کند و برای کودکانی که سرفه های شبانه دارند، توصیه می گردد.۲- مواد غذایی تخمیری مانند ماست، کفیر یا سبزیجات ترش دارای باکتری های زنده ای هستند که می توانند اسهال، اگزما و آلرژی را درمان کنند. به علاوه این مواد چربی های اضافی بدن را نیز می سوزانند.۳- برای تسکین درد دندان ها‌، فلفل قرمز را خشک و پودر کنید، نصف قاشق چای‌خوری پودر فلفل را در یک لیوان آب جوش حل و سپس یک قاشق غذاخوری از این محلول را ... ادامه مطلب »

طرز تهیه شیرینی رژیمی

مواد لازم برای شیرینی رژیمی : شیر  150 میلی لیترکره 30 گرم آرد 50 گرم تخم مرغ زده شده۱ عدد عسل۳۰ گرمشکلات شیری برای تزئین۵۰ گرم طرز تهیه شیرینی رژیمی : ابتدا شیر را داخل تابه بریزید کمی که ولرم شد کره را اضافه کنید وقتی کره آب شد، عسل را با مواد مخلوط کنید، دقت کنید در تمام مراحل پخت حرارت باید کم باشد و با قاشق چوبی هم زده شود. حالا آرد را یک مرتبه اضافه کنید، هم بزنید تا به خورد مواد برود. سپس گاز را خاموش کنید و یک عدد تخم مرغ هم زده را در دو مرحله با مواد مخلوط کنید، با قاشق مرتب هم بزنید تا مواد به صورت خمیر وسط تابه جمع شود. مواد را پس از کمی خنک شدن داخل قیف با ماسوره ی دلخواه بریزید و داخل سینی فر که کاغذ روغنی گذاشتید، به صورت نوارهای بلند ماسوره بزنید، سپس روی شیرینی ها را با یک قاشق کره ی آب شده برس بکشید و در فر ۱۷۰ درجه به مدت ۲۰ دقیقه بگذارید بپزند تا روی آن طلایی شود، پس از سرد شدن می توانید نصفی از شیرینی ها را با شکلات آب شده تزیین کنید. منبع:بیتوته باز نشر : آکادمی یوگا مازندران ادامه مطلب »

تهیه بشقاب مخلوط سبزیجات

این بشقاب سبزیجات غذای خوش آب و رنگ و مخصوص گیاهخواران است. مواد لازم برای ۸ نفر برای بشقاب مخلوط سبزیجات :  پیازچه (اریب خردکرده)۴ ساقه  روغن 3 قاشق سوپخوری هویج (حلقه‌ای خرد کرده)۴۵۰ گرم  پرک فلفل قرمزیک چهارم قاشق چایخوری سس سویا۲ قاشق سوپخوریآب۶۰ میلی لیتربروکلی (گلچه ای خرد کرده)۴۵۰ گرمفلفل دلمه‌ای قرمز (خلالی خرد کرده)۱ عددقارچ ریز۳۰۰ گرم طرز تهیه بشقاب مخلوط سبزیجات : در ظرف مناسب پیازچه و روغن را بریزید. آن گاه به مدت تقریبی ۳ دقیقه پیازچه را تفت دهید. حالا هویج، پرک فلفل، سس سویا، آب، بروکلی، فلفل دلمه‌ای و قارچ را بیفزائید و مخلوط کنید. اینک به مدت ۱۰-۱۵ دقیقه سبزیجات را بپزید و گرم سرو کنید. نوش جان باز نشر : آکادمی یوگا مازندران ادامه مطلب »

طرز تهیه کیک هویج یخچالی

مواد لازم برای کیک هویج یخچالی : هویج حدود 500 گرمنشاسه ذرت۳ قاشق غذاخوری پودر ژلاتین 1 قاشق غذاخوریشکر۱ پیمانه گلاب 1/4 پیمانهزعفران دم کرده به مقدار کمبیسکویت پتی بور 1 بسته طرز تهیه کیک هویج یخچالی :  ابتدا هویچ ها را بپزید و با بلندر پوره کنید روی حرارت بگذارید سپس شکر را اضافه کنید و نشاسه ذرت را با نصف لیوان آب حل کنید و اضافه کنید. تند تند هم بزنید تا مواد غلیظ شود. پودر ژلاتین را با چند قاشق آب حل کنید احتیاجی به بن ماری کردن نیست داخل مواد روی حرارت بریزید. گلاب و زعفران را اضافه کنید اجازه دهید چند قل بزند و مواد کمی سفت شود و آب داخل مواد تبخیر شود. از مواد داخل قالب مورد نظر بریزید لایه به لایه بیسکویت بگذارید. اجازه بدهید از حرارت بیفتد و خنک شود سپس در یخچال چند ساعت استراحت بدهید تا خودش را بگیرد. سپس آن را از قالب جدا کنید و با خامه تزیین کنید منبع:بیتوته باز نشر : آکادمی یوگا مازندران ادامه مطلب »

اثرات بالقوه بلند مدت نوشیدن قهوه

اگرچه ممکن است قهوه درست بعد از نوشیدن فشار خون شما را به طور موقت افزایش دهد ، به نظر نمی رسد این اثر بسیار فراتر از کوتاه مدت باشد. برای مبتلایان به فشار خون بالا ، تحقیقات فعلی نشان می دهد که مصرف روزانه قهوه بعید است که تأثیر قابل توجهی در فشار خون یا خطر کلی بیماری قلبی داشته باشد.  در حقیقت ، قهوه ممکن است برخی از مزایای سلامتی را به همراه داشته باشد. در مورد افراد سالم ، تحقیقات نشان می دهد که نوشیدن ۵-۳ فنجان قهوه روزانه با کاهش ۱۵٪ خطر بیماری قلبی و خطر پایین تر مرگ زودرس مرتبط است. قهوه حاوی چندین ترکیب فعال زیستی است شناخته شده که دارای اثرات آنتی اکسیدانی قوی هستند و ممکن است استرس اکسیداتیو را در بدن شما کاهش دهند. برخی محققان تصور می کنند که مزایای سلامتی قهوه ممکن است از هرگونه اثرات منفی بالقوه کافئین بر کسانی که آن را به طور مرتب می نوشند ، بالاتر باشد. با این وجود ، تحقیقات بیشتری برای درک بهتر تأثیر قهوه در سلامت در درازمدت مورد نیاز است. در حال حاضر ، به نظر می رسد کاملاً بی خطر است و حتی ممکن است یک عادت مفید باشد.. ... ادامه مطلب »