خانه » مقاله ها » تغذیه

تغذیه

تغذیه مفید

طرز تهیه سوپ عدس و برنج

مواد لازم برای طرزتهیه سوپ عدس:  عدس ریز  ۲ پیمانه پیاز بزرگ   ۱ عدد  برنج نیم دانه نصف پیمانه   گوشت  ۱۰۰-۲۰۰ گرم  نمک و فلفل به مقدار لازم  زردچوبه و دارچین به مقدار لازم  ابتدا پیاز را خیلی ریز خرد کنید و با کمی روغن تفت بدهید در حدی که نرم شوند سپس گوشت را اضافه کنید و با مقداری آب بپزید و اجازه بدهید گوشت نیم پز شود سپس عدس های از قبل خیس خورده را اضافه کنید. و برنج ها را بشویید و اضافه کنید. زمانی که گوشت به طور کامل پخت نمک و زردچوبه و فلفل را اضافه کنید. می توانید این سوپ را سفت بگیرید مانند آش شله قلمکار و حتی آن را بکوبید اگر دوست نداشتید می توانید آن را شل تر بپزید این کاملا سلیقه ای است. در مرحله ی آخر پخت دارچین را به آن اضافه کنید. چاشنی این سوپ لیموترش است که هنگام سرو می توانید به آن اضافه کنید.   باز نشر : آکادمی یوگا مازندران   ادامه مطلب »

فواید مهم خرما برای کودکان و سلامت آنها

خرما یک منبع غذایی بسیار مهم برای کودکان است، و فواید زیادی برای بدن کودکان، و همچنین رشد بدن و مغز آنها دارد. در ادامه، از فواید مهم خرما برای کودکان، به شما خواهیم گفت.   از فواید خرما برای کودکان پیشگیری و درمان زخم معده خرما به دلیل اینکه منبع مهمی از موادی است که به درمان زخم معده کمک می کنند، می تواند برای کودکانی که دچار زخم معده شده اند، به عنوان یک راه حل در نظر گرفته شود. برای اینکه از دچار شدن کودکان به زخم معده جلوگیری شود، بهتر است که خرما در برنامه غذایی کودکان گنجانده شود.   فواید خرما برای کودکان استحکام استخوان ها در صورتی که کودکان دچار کمبود کلسیم باشند، خرما می تواند منبع مهمی برای دریافت آن باشد و از پوکی استخوان جلوگیری کند.   استحکام دندان های کودکان با مصرف خرما دندان ها، از جنس استخوان هستند. بنابرین کلسیم موجود در خرما، می تواند به مقدار قابل توجهی، به استحکام دندان های کودکان بیفزاید.   رشد و تقویت مغز و اعصاب کودکان با خرما مغز، بخشی از دستگاه عصبی مرکزی است و کارکرد صحیح آن، برای کودکان بسیار ضروری است. ویتامین های موجود در خرما، به همراه روی و مواد دیگر، موجب ... ادامه مطلب »

تقویت سیستم ایمنی بدن با مصرف میوه ها

غذاهای سرشار از مواد غذایی سوخت و ساز مورد نیاز بدن برای حفظ عملکرد مناسب سیستم ایمنی را فراهم می‌کند. مصرف بیشتر انواع میوه ها و سبزیجات روشی مناسب برای تامین مواد مغذی مورد نیاز است. میوه ها سرشار از ویتامین های C، D و روی هستند و نیز نوشیدن آب کافی موجب تقویت سیستم ایمنی بدن خواهد شد. چنانچه محدودیت رژیمی دارید، مکمل هایی وجود دارند که می توانید از آنها استفاده کنید. داروسازها می توانند در استفاده از بهترین مکمل ها به شما مشاوره دهند. ویتامین C : به تولید گلبول های سفید و بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک می کنند. غذاهای حاوی ویتامین C : بروکلی، کیوی، پرتقال، لیمو، انواع توت ها ویتامین D : در مقابله با عفونت های تنفسی کمک می کنند و از سیستم ایمنی بدن محافظت کرده و آن را تقویت می نماید. منبع اصلی ویتامین D نور خورشید است اما این ویتامین در برخی غذاها یا مکمل ها هم وجود دارد. غذاهای حاوی ویتامین D : ماهی های چرب، زرده تخم مرغ و آب پرتقال روی: آنتی اکسیدان قوی که سیستم ایمنی را تقویت می کند. همچنین به عنوان یکی از بهترین تقویت کننده های سیستم ایمنی بدن شناخته شده است. غذاهای حاوی روی: گوشت قرمز، مرغ، آجیل و لبنیات H2O : نوشیدن آب را فراموش ... ادامه مطلب »

طرز تهیه سوپ سرماخوردگی

اگر شما هم این روزها را با خارش و گرفتگی گلو می‌گذرانید و نمی‌دانید که سرماخورده‌اید یا به ویروس‌های خطرناک‌تری مانند کرونا مبتلا شده‌اید، باید سراغ غذاهای مقوی بروید و سیستم ایمنی بدنتان را تقویت کنید. در این مطلب طرز تهیه یک سوپ ساده اما پرخاصیت را به شما آموزش می‌دهیم.   مواد لازم (برای ۲ نفر) گوجه‌فرنگی پوره شده؛ ۴ عدد پیاز نگینی خرد شده؛ یک عدد بزرگ فلفل قرمز؛ یک قاشق چای‌خوری آب مرغ غلیظ؛ ۲ فنجان کره پاستوریزه؛ ۲ قاشق غذاخوری آرد؛ ۲ قاشق غذاخوری نمک؛ یک قاشق غذاخوری شکر؛ ۲ قاشق چای‌خوری آب لیموی تازه؛ یک قاشق غذاخوری جعفری تازه خرد شده؛ ۲ قاشق غذاخوری   طرز تهیه سوپ سرماخوردگی ► مرحله اول معمولا سوپ‌های قرمز را با استفاده از جو یا گندم آماده می‌کنند یا در سوپ رشته گوجه‌فرنگی می‌ریزند؛ اما برای تهیه سوپ گوجه‌فرنگی روش‌های متفاوتی وجود دارد؛ مثلا برای تهیه این سوپ، نیازی به استفاده از جو پخته شده یا جو پرک ندارید. برای شروع قابلمه را روی حرارت ملایم گرم کرده و کره را در آن آب کنید. پیاز خرد شده را در کره تفت دهید تا سبک شده و رنگش تغییر کند. حواستان باشد که برای تهیه این سوپ باید پیازها را ... ادامه مطلب »

خاصیت بی نظیر لوبیا سبز

لوبیا سرشار از ویتامین‌های A، B و مواد معدنی آهن، فسفر، کلسیم و پتاسیم است. در این بین لوبیا سبز کم کالری، بر خلاف لوبیا خشک حاوی ویتامین C و بسیار مغذی است. در این مقاله به گوشه‌ای از خواص لوبیا سبز اشاره کرده و چند دلیل خوب می‌آوریم تا بیشتر به مصرف این ماده‌ی غذایی خوشمزه تشویق شوید. مثل همیشه با ما همراه باشید. لوبیا سبز علائم یائسگی را کاهش می‌دهد یائسگی، دوره‌ای از زندگی زنان است که با علائم مختلفی همراه است. نتایج یک پژوهش بالینی نشان می‌دهد خانم‌هایی که روزانه میزان زیادی منگنز مصرف می‌کنند کمتر در معرض دل درد قرار می‌گیرند و خلق و خوی‌شان بهتر است. لوبیا سبز منبع فوق‌العاده‌ی منگنز بوده و برای زنان یائسه بسیار مفید است. توصیه می‌کنیم در تهیه‌ی غذاهایتان از این ماده‌ی غذایی استفاده کنید. لوبیا سبز خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد لوبیا سبز به طور سخاوتمندانه‌ای حاوی رنگدانه‌ی آنتی اکسیدانی به نام فلاوونوئیدها است. فلاوونوئیدها برای بدن ما بسیار مفیدند. نتایج پژوهش‌هایی که در دانشگاه Deakin استرالیا انجام شده نشان می‌دهد ترکیبات فلاوونوئیدی رشد سلول‌های سرطانی سینه و روده ها را کاهش می‌دهد. یعنی زنده باد لوبیا سبز! لوبیا سبز دوست مفصل‌های شما افزایش یک فنجان لوبیا ... ادامه مطلب »

مصرف سبزیجات برای تقویت کلیه ها

اگر به دنبال تغییری در رژیم غذایی خود هستید که بتواند تغییرات مثبت برای سلامت داشته باشد، متخصصان تغذیه و پزشکان غذاهایی را توصیه می کنند که قدرت پاکسازی، محافظت و بهبود عملکرد کلیه ها را داشته باشند. در ادامه سبزیجاتی را معرفی می کنیم که می توانند اندام داخلی را تحریک کنند تا بهترین عملکرد را داشته باشند.   فلفل دلمه قرمز فلفل دلمه قرمز حاوی مقدار زیادی پتاسیم است، به همین دلیل دوست کلیه محسوب می شود. به علاوه فلفل دلمه قرمز حاوی لیکوپین، ویتامین A، C، B6، فولیک اسید و فیبر است.   کلم در مبارزه با رادیکال های آزاد کلم یک عامل قدرتمند محسوب می شود، مانند کلم بروکلی، که نه تنها طعم خوبی دارند، بلکه سرشار از فیتوکمیکال های مختلف هستند. از آنجایی که کلم فاقد پتاسیم است، مزیت های زیادی برای کبد و کلیه ها دارد. به علاوه کلم سرشار از ویتامین K و C، ویتامین B6، فولیک اسید و فیبر است که این سبزی را به یک ماده مغذی و ارزشمند تبدیل کرده است.   سیر سیر یک داروی طبیعی و قدیمی شناخته شده است که می تواند التهاب را کاهش دهد، با عفونت مبارزه می کند، بد را پاکسازی می کند، کلسترول ... ادامه مطلب »

 کم خونی را با این معجون درمان کنید

برخی ترکیبات غذایی که جزو رژیم‌های غذایی محبوب در میان مردم هستند، فواید شگفت آوری برای بدن انسان دارند. از میان این ترکیبات غذایی، فواید خوردن خرما با شیر و یا به طور خاص، خوردن خرمای مخلوط شده در شیر است. خرما از میوه‌های خشکی است که منبع خوبی برای آنتی اکسیدان‌های حیاتی، به خصوص فنولیک‌ها و کاروتنوئید‌ها محسوب می‌شود. این مواد به همراه مواد مغذی فراوانی مانند آهن، پتاسیم، سلنیوم، منیزیم، مس، ویتامین ب کمپلکس، ویتامین C، فیبر غذایی، پروتئین و نیز انرژی فراوان و قند‌های طبیعی میوه مانند فروکتوز و گلوکز در خرما وجود دارد. خواص شیر خرما ۱- بهبود بخشیدن شمار هموگلوبین آهن یک ترکیب حیاتی در خرماست که برای تولید هموگلوبین ( پروتئینی در گلبول‌های قرمز) ضروری است. بر اساس یک پژوهش صورت گرفته. افراد سالم بالای ۱۸ و زیر ۵۵ سال اگر هر روز صبح با معده خالی جوشانده شیر و خرما را مصرف کنند، سطح هموگلوبین خون این افراد در دوره‌ای ۱۰ روزه افزایش می‌یابد. این مخلوط به درمان برخی مشکلات مانند کم خونی کمک می‌کند. ۲- مفید برای سلامت زنان باردار بر اساس یک پژوهش، خرمای مخلوط شده در شیر گاو می‌تواند به عنوان یک تقویت کننده برای زنان باردار عمل کرده و برای ... ادامه مطلب »

همبرگر رژیمی بادمجان و قارچ

همبرگر یکی از خوشمزه ترین ساندویچ های دنیا است که کالری بسیاری دارد. اما نگران نباشید در این مقاله به شما طرز تهیه یک همبرگر رژیمی خوش طعم را آموزش می دهیم.   مواد لازم برای تهیه همبرگر رژیمی بادمجان و قارچ : روغن زیتون ۳ قاشق غذاخوری  بادمجان  ۱ عدد ریز شده  نمک دریا ۱ قاشق چایخوری  موسیر ۲ و ۱/۲ فنجان قارچ خرد شده ۲۰۰ گرم گشنیز خرد شده ۱ قاشق غذاخوری برنج قهوه ای پخته شده ۱/۲ فنجان آرد گندم ۱ قاشق غذاخوری فلفل سیاه تازه آسیاب شده ۱/۴ قاشق چایخوری هویج رنده شده ۲ عدد سس گوجه فرنگی ۱ فنجان پنیر پارمزان ۱/۴ فنجان ریحان تازه خرد شده به مقدار لازم   درون تابه روغن زیتون را بریزید. بادمجان ها را ریخته و تفت دهید تا طلایی شود. نمک، گشنیز، موسیر و قارچ ها را اضافه کرده و به تفت دادن ادامه دهید تا قارچ ها هم طلایی شوند. مخلوط را در ظرفی قرار دهید تا خنک شود.   برنج قهوه ای پخته شده، هویج رنده شده و آرد را به مخلوط اضافه کرده و با مخلوط کن، کامل میکس کنید به طوری که چسبندگی داشته باشد. از مخلوط به اندازه گردوهای کوچک برداشته و درون روغن سرخ ... ادامه مطلب »

اسموتی میوه ای راهی برای مقابله با نفخ و یبوست

نفخ یا ورم شکم با آماسیدن و باد کردن شکم در نتیجه تجمع گاز در روده با معده بروز می کند. خیلی از افراد درگیر این مسئله هستند و حتی در زندگی روزمره شان با مشکلاتی مواجه می شوند. در این مطلب طرز تهیه یک اسموتی را ارائه می دهد که سرشار از فیبر است و به همین دلیل باعث بهبود مشکلات گوارشی شده و عمل دفع را راحت تر می کند. بنابراین با یبوست مقابله کرده و نفخ را نیز از بین می برد. این نوشیدنی ساده از گلابی و کیوی تهیه می شود و روشی طبیعی برای بهبود عملکرد روده ها و مقابله با نفخ ناشی از احتباس آب است. روش تهیه اسموتی گلابی و کیوی میزان مصرف این اسموتی به اشتها، میزان یبوست و سبک زندگی ما بستگی دارد. اسموتی گلابی و کیوی همچنین در رژیم لاغری موثر است. کیوی حاوی آنزیمی موثر است که به هضم پروتئین های حیوانی کمک می کند و مصرف آن بعد از غذا باعث کاهش حالت نفخ می شود   مواد لازم گلابی رسیده ۱ عدد کیوی رسیده ۲ عدد پودر زنجبیل ۱ نوک انگشت آب نصف لیوان (۱۰۰ میلی لیتر) عسل یا استویا مقدار کم   روش تهیه و مصرف ... ادامه مطلب »

بهترین خوراکی ها برای سم زدایی خون

  هیچ غذای خاص و معجزه گری برای پاکسازی خون و اندام های داخلی وجود ندارد. یک رژیم غذایی سالم که سرشار از میوه ها و سبزیجات است یک شروع خوب محسوب می شود. پاکسازی خون مسئله مهمی است که بهتر است با رژیم غذایی سالم و رعایت برخی اصول انجام شود تا با مصرف دارو و مکمل. در ادامه به خوراکی هایی که به پاکسازی خون کمک می کنند، اشاره می کنیم   سبزیجات کریستالی (کلم بروکلی، کلم، گل کلم و کلم بروکسل) سبزیجات کریستالی اغلب به مبتلایان به بیماری کلیه توصیه می شود. این سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدانو مواد مغذی هستند. به علاوه مشخص شده که این سبزیجات خطر بروز انواع سرطان ها، از جمله سرطان کلیه را کاهش می دهد بلوبری بلوبری سرشار از آنتی اکسیدان است که می تواند از آسیب دیدن کبد جلوگیری کند. بررسی های انجام شده روی نمونه های حیوانی نشان داد که بلوبری می تواند به حفظ سلامت کبد کمک کند. قهوه نوشیدن قهوه دارای اثرات محافظتی بر روی کبد است. بررسی ها نشان داده اند نوشیدن قهوه خطر بروز سیروز کبدی را افراد مبتلا به بیماری های مزمن کبد کاهش داده و همچنین خطر بروز سرطان کبد را کاهش می ... ادامه مطلب »

خواص مصرف روزانه شکلات تلخ

شکلات یکی از پرطرفدارترین خوراکی‌ها مخصوصا برای کودکان و افراد میانسال است. متخصصان تغذیه از تمام شکلات‌های موجود در دنیا مصرف شکلات تلخ را به علت فواید زیاد آن توصیه می‌کنند و این نوع شکلات بر خلاف تصور عامه برای کاهش وزن و لاغری توصیه می‌شود. شکلات در طعم ها، درصدها و رنگ‌های مختلفی تولید می‌شود و این امر به خاطر داشتن طرفداران مخصوص به خود است. هر درصد از شکلات با مقدار متفاوتی شکر تولید می‌شود که به همین منظور درصدهای بالای آن به همه افراد توصیه نمی‌شود و بهتر است قبل از مصرف آن با پزشک مربوطه مشورت کنید. مهم‌ترین رمز سلامت انسان داشتن وزن ایده آل و مناسب است، اما نه به هر قیمتی بسیاری از افراد چاق به منظور کاهش وزن یا رسیدن به هیکل ایده آل با الگوبرداری از رژیم‌های نادرست و پر خطر سلامت جسمانی خود را به خطر انداخته و ممکن است علاوه بر چاقی به بیماری‌های دیگری از جمله دیابت و فشارخون مبتلا شوند. متخصصان تغذیه و رژیم درمانی برای افرادی که قصد کاهش وزن دارند الگو برداری از تغذیه مناسب و فعالیت‌های ورزشی را توصیه می‌کنند. نرگس جوزدانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره مصرف شکلات تلخ برای کاهش یا از ... ادامه مطلب »

طرزتهیه شامی با لپه

شامی یکی از غذاهای سنتی ایرانی است. که با کمی تغییر در مواد آن ها نوع آن تغییر می کند. امروز برای شما طرز تهیه شامی لپه را  آموزش می دهیم. طرز پخت شامی با لپه : مواد لازم برای تهیه ی شامی :  گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم  لپه ی پخته ۲۰۰ گرم  پیاز متوسط ۱ عدد  نمک و زردچوبه و فلفل سیاه  به مقدار لازم  مرزه  ۱ قاشق چایخوری  شنبلیله  ۱ قاشق چایخوری  آردنخودچی  ۲ قاشق غذاخوری  تخم مرغ  ۱ عدد   طرز تهیه شامی لپه : ابتدا لپه ها را خیس کنید و بپزید و بعد از پخت آن ها را داخل میکسر خوب میکس کنید. سپس پیاز را رنده کنید. داخل ظرفی گوشت چرخ کرده، و پیاز رنده شده آردنخودچی و لپه های میکس شده را اضافه کنید.   نمک و زردچوبه و فلفل سیاه و شنبلیله و مرزه را اضافه کنید و با دست خوب ورز بدهید  و بعد تخم مرغ را اضافه کنید و کاملا با دست ورز بدهید تا تمام قسمت های مواد شامی یکدست شود. سپس در ظرف را با سلفون ببندید و به مدت ۱ ساعت در یخچال استراحت بدهید. و بعد به شکل دلخواه داخل روغن سرخ کنید.   باز نشر : آکادمی ... ادامه مطلب »

رژیم غذایی مناسب با گروه های خونی

در این مطلب می خواهیم با شما در مورد چگونگی رژیم غذایی خود تصمیم گیری کنیم. دانشمندان توصیه می کنند رژیم غذایی با توجه به نوع گروه خون شما باشد ،گروه خونی ما به شدت به توانایی بدن ما برای هضم غذاهای خاص بستگی دارد.     گروه خون A :  برای افراد گروه خون  A ، یک رژیم گیاهخواری پیشنهاد می شود . گفته شده است که افراد  این نوع گروه خون سطح پایین اسید معده را دارند و نمیتوانند پروتئین حیوانی و چربی را به خوبی هضم کنند. به همین دلیل پیشنهاد می شود که آنها میوه ها، سبزیجات و غلات زیادی بخورند. مهم این است که این غذاها را در حالت طبیعی ترین موجود – تازه و آلی بدون هیچ گونه مواد افزودنی مصرف کنند.     گروه خونی B : افراد دارای گروه خونی B می توانند انواع غذاها را بخورند. با این حال، غذاهایی مانند ذرت، گندم، گوجه فرنگی و بادام زمینی می توانند باعث افزایش وزن، خستگی و هیپوگلیسمی شوند. غذای دیگری که مردم باید با این نوع گروه خون از آن خودداری کنند، مرغ هستند. گرچه این یک گوشت کم چرب باشد، می تواند موجب سکته مغزی و اختلالات ایمنی در افراد مبتلا به نوع ... ادامه مطلب »

۶ نوشیدنی مفید برای کلیه که باید بدانید!

چرا نوشیدنی های مفید برای کلیه اهمیت بالایی دارند؟ کلیه ها یک جزء جدا ناپذیر بدن به حساب می آیند که نقش مهمی در پاک سازی خون از میکروب ها را بر عهده دارند. از این رو که کلیه ها همواره در تماس با باکتری ها و میکروب ها هستند ، لازم است ما نیز به او کمک کنیم.   استفاده از این نوشیدنی ها ، احتمال ابتلا به بیماری هایی مانند سنگ کلیه ، عفونت های ادراری و عفونت مجاری ادرار را تا حد زیادی کاهش دهد. همچنین توجه کنید به جای استفاده از چای و قهوه سعی کنید از نوشیدنی هایی که در ادامه بهتان معرفی خواهیم کرد استفاده کنید. مصرف نادرست قهوه به تنهایی می تواند منجر به بیماری های کلیه شود.   ۱٫ آب خوردن آب می تواند به دفع راحت تر سنگ کلیه کمک کند قبل از هر نوشیدنی دیگر ، ابتدایی ترین و بهترین نوشیدنی آب سالم است. نوشیدن آب به مقدار لازم ، می تواند نقش بسیار موثری در روند بهبود عملکرد کلیه داشته باشد. نوشیدن اب هنگام عبور سنگ از کلیه بسیار پر اهیمت تر می شود. خوردن آب در این هنگام می تواند به دفع سنگ کمک کند به همین دلیل ... ادامه مطلب »

۵ منابع غیر لبنیاتی، سرشار از کلسیم که باید بدانید

برای حفظ سطح پایدار کلسیم ، کلسیم اغلب از استخوان به خون درون بدن منتقل می شود و بنابراین برای جلوگیری از ضعف در استخوان ها و جلوگیری از شرایطی مانند پوکی استخوان ، به مقدار روزانه دوز کلسیم مورد نیاز است. ۱٫ سویا و محصولات آن ۱۰۰ گرم سویا ۲۷ درصد نیاز کلسیم روزانه را تأمین می کند. دانه های سویا به عنوان حبوبات طبقه بندی می شوند و محصولات مختلفی از سویا مانند آرد سویا ، توفو ، تمپه ، شیر سویا ، روغن سویا یا تکه های سویا وجود دارد. شیر سویا می تواند جایگزینی مناسب برای شیر لبنیات به خصوص برای چای ، قهوه یا اسموتی باشد.   ۲٫ کلم بروکلی ۱۰۰ گرم کلم بروکلی حدود ۵۰ میلی گرم کلسیم دارد. ۲ فنجان کلم بروکلی حاوی مقدار کلسیم موجود در یک لیوان شیر است اما با جذب بهتر به این معنی است که کلسیم حاصل از کلم بروکلی در مقایسه با کلسیم شیر به راحتی توسط بدن جذب می شود.     ۳٫ ارزن انگشتی یکی از سالم ترین ارزن ها ، ارزن انگشتی می باشد، دارای بسیاری از مواد معدنی حیاتی از جمله کلسیم است. ۱۰۰ گرم ارزن انگشتی حدود ۳۴۴ میلی گرم کلسیم را ارائه می دهد. ... ادامه مطلب »